Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Fantasy
  • Komedie

Recenze (98)

plakát

Armáda mrtvých (2021) odpad!

Úplná tragédie. Nečekal jsem, že se po vynikajícím Úsvitu mrtvých dočkám od Snydera takové břečky, jejíž pachuť dosti vydatně posiluje naprosto příšerný scénář.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Naprosto jedinečný snímek, kde do sebe jednotlivé žánrové ingredience až překvapivě dobře zapadají. K tomu opravdu skvělí herci, zajímavé momenty a nápady, dávající celému příběhu neuvěřitelně originální punc. Zamrzí, aspoň z mého pohledu, lehce rozpačité finále, které tak trochu kazí výsledný navýsost pozitivní dojem.

plakát

Gentlemani (2019) 

Tak trochu jiný Ritchie... jakkoliv je tu samozřejmě zřejmý jeho mistrovský rukopis, počínaje povedeným příběhem s řadou překvapujících zvratů, přes zajímavé (nejenom) gangsterské panoptikum umocněné stylovým obsazením, kde bych vypíchnul především hlavní postavu, kterou skvěle hraje McConaughey, a konče klasicky vybroušenými dialogy - ale prostě to nějak není ono. Chybí mi tu větší nadsázka a vtip, byť se kupř. Hugh Grant ve své úloze opravdu snaží a výborně prosvětluje temné kontury zdejší story. Chybí mi tu někdo, komu bych mohl jednoznačně fandit, nějaká parta z druhé ligy, jako tomu bylo ve všech předchozích ritchieovkách (Sbal prachy a vypadni, Podfuck, či RocknRolla). A i z toho důvodu jsou pro mne osobně Gentlemani asi nejslabší žánrovka od Ritchieho, v konkurenci výše uvedených. Na druhou stranu si Ritchie nasadil laťku tak vysoko, že jeho zatím poslední projekt stále splňuje požadavky náročnějšího diváka, čili stále jde o velmi kvalitní dílo, co si cestu k vašemu srdci určitě najde.

plakát

Mizerové navždy (2020) 

Návrat se sympatické a správně nesourodé dvojici bohužel nepovedl. Není to ani příliš vtipné, ani dostatečně akční, jakkoliv se to Will Smith snaží neustále nějak zachraňovat... leč málo platné, pokud mu scénář hodí pod nohy takové poleno, jakým je finální příběhové rozuzlení, dostanete jasné resumé, že jde o další zbytečný pokus oživit druhdy úspěšnou sérii.

plakát

1917 (2019) 

Úchvatná záležitost, která mimořádným způsobem zprostředkovává válečnou hrůzu, byť se přitom o skutečný konflikt zhusta jenom lehce otírá. Ve zdejším případě navíc ani tak nejde o herecké ztvárnění, jako spíše režijní a kameramanské, co dává snímku punc jedinečnosti. Pro mne podobně silné jako Zachraňte vojína Ryana, ale s výrazně odlišným pojetím.

plakát

Spravedlnost podle Spensera (2020) 

Je to prostě špatné. A třebaže jsou role osamocených hrdinů ušité Wahlbergovi takříkajíc na tělo, v rámci akčního/krimi žánru ho nezachrání ani občasná nadsázka a vtip, tím spíše, že mi přijde, že ji sem tvůrci dotlačili snad z jiného filmu. Tady Berg střílí hodně vedle.

plakát

Irčan (2019) 

Tahle stará herecká garda asi nemůže úplně zklamat! Jedním dechem však musím podotknout, že věk se nedá zastavit ani obelhat, pročež je zdejší až příliš rozvláčný příběh bez potřebné energie a také momentů, kvůli nimž byste se do tohoto světa chtěli eventuálně vrátit. Jinak největší uznání ze zdejšího ansámblu zasluhuje skvělý Al Pacino.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Na jednu stranu návrat ke kořenům, kterému svědčí staré známé tváře a určitá sázka na jistotu v podobě osvědčené dějové linie. Má to místy až neuvěřitelně akční drajv, kde mi sice trochu vadí umělé natahování některých scén, ale nápad s hlavní hrdinkou (Mackenzie Davis) je docela fajn. Nejde o nic již tak převratného, nicméně v nabité žánrové konkurenci zanechává poslední díl série výrazně lepší otisk, než předchozí pokus!

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Má to opravdu mimořádné retro kouzlo, ale také lehce přepálenou stopáž, v níž se pohybujete po zvláštní sinusoidě. Nezáživná, hodně nudná místa střídají scény, které si docela užijete. Počítaje v to další drsné finále. Nicméně přes skvělé obsazení zde Tarantino nevykřesal tu pomyslnou jiskru, co by z jeho díla udělala další majstrštyk, jako byla svého času Jackie Brownová či Pulp Fiction.

plakát

Mrtví neumírají (2019) odpad!

Úplně zbytečný film. Škoda času, který u něj strávíte, protože asi jediný moment stojící za zmínku je Iggy Pop přesvědčivě ztvárňující zombie, do kteréžto kategorie (tedy zombie) lze sarkasticky zahrnout i zbytek herního ansámblu.