Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (172)

plakát

Zátopek (2021) 

Čekal jsem, jak to bude pojato. A pojali to skvěle.

plakát

7 dní hříchů (2012) 

Zajímavý snímek. Divoký odsun patří mezi nejtemnějších odbobí našich dějin. Částečně proto, co následovalo a že vlastně už tady lze nacházet prvky a prvopočátek zrůdného komunismu.  Nicméně i bez nich to prostě bylo o pomstě a o tom, že kdo seje vítr, sklízí bouři. Dalo by se o tomto tématu psát mnoho odstavců a prokecat mnoho hodin u piva. Tento snímek neodhaluje nic jiného, než syrovou pravdu, podobně jako Habermannův mlýn, na rozdíl od nějž je však tento film detailnější, protože prakticky úplně ignoruje dění za války a soustředí se pouze na to zlý, co Češi po jejím skončení činili. Za mě chtělo hodně odvahy do toho takto říznout. Filmy s historixkou tematikou nikdy nehodnotím pod tři hvězdy, pokud nejsou propagandistické, takže tady to je zasloužený, ty čtyři, protože znova bych si to klidně pustil.

plakát

Babica vs. Sapík (2015) (pořad) odpad!

Nezlobte se na mě, ale tohle ani Sapík nezachrání. Že je Babica eidamovej trotl, to ví každej, kdo nemá místo mozku smaženej sejr. Sapík sice aspoň nějak vařit umí, ale ty jeho dekorace, to je děsivý. Na talíř narve větve, parohy, šišky, broky, flintu a kamizolu a někde pod tím se ukrejvá srnčí guláš. To je příšerný.

plakát

Není král jako král (2000) 

Tohle budu mít navždy spojené s jednou milou osobou, se kterou jsem to sledoval. A která mě k tomu vlastně dokopala. Příběh naprosto jednoduchý, místy až ironicky hloupý, ale stejně to člověka chytne za srdíčko. A když to máte s něčím nebo někým spojené... 100%

plakát

Nebezpečné vztahy (2016) (pořad) odpad!

Viděl jsem jedinej díl. O hodnocení jsem měl jasno ještě před jeho skouknutím, potom se mi jen potvrdilo. Aktéři úplně na vyližprdel, šíleně empatickej teplouš Honza Musil ještě odpornější, než jsem si myslel. Výměna manželek nebo hudba kapely Kryštof jsou proti tomuhle balzámem na duši. Čistej odpad. A kdyby tu šlo dát i horší známkování, tohle je jedna z prvních věcí, co ho ode mě dostane.

plakát

Dvacátý devátý (1974) odpad!

NIKDY!!! Z rudých propagandistických filmů je mi blbě. A je fuk, jak to je natočené. Prostě odporná komunistická ropaganda bude vždycky odpad! Ať je to Gottwald, Rudá záře, Major Zeman nebo třeba tohle. Tfuj!!! Tohle je ovšem ke všemu natočený absolutně amatérsky až trapně. Tomuhle nedat odpad může jen někdo, kdo je odpad sám.

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

K dokonání díla zkázy už jen stačí, aby znělku, případně soundtrack, složil, otextoval a nazpíval Richard Krajčo.

plakát

Hovory s TGM (2018) 

Upřímně, přečkalo to moje očekávání. Já mám rád dokumenty a tohle na mě dokumentaristicky celkem působilo, byť v takové filmové verzi. Nebudu tady spekulovat, na kolik je to reálné, že spolu takhle mluvili i ve skutečnosti. Pro mě je opět vynikající Martin Huba, ne nadarmo ho podruhé s Kosatíkovým scénářem obsadili do role TGM. Už v Českém století byl neskutečný. Je to lidské, vlastně i oddechové, ale zároveň inspirující a nabízející přemýšlení. A na rozdíl od tématiky totality tenhle film prostě nemůže nikoho naštvat. Strašně se mi navíc líbí to prostředí, ve kterém to je točené. Opravdu to evokuje podzim, takový ten hezký slunečný, dvě ikony První republiky se spolu prochází a při tom řeší otázky názoru každého z nich, otázky života, lásky, politiky, otázky světové. Za mě je to prostě vynikající práce a kdybych mohl, dám i šestou hvězdičku.

plakát

Vychytávky Ládi Hrušky (2015) (pořad) odpad!

Co si myslím o tomhle proplešatělým okloboukovaným praseti, co si myslí, jak je vtipnej, a všude hodí takovej xicht, že bys mu ho nejraději prohnal cirkulárkou, to ani není publikovatelné. Stejně, jak by neměly být publikovatelné ty jeho pokusy o to cokoliv ošidit, nahradit, vylepšit, protože to je naprostá tragédie a urážka všech normálnch kutilů, kuchařů a lidí. Mor na něj!

plakát

Pompeje (2014) 

Mně se to líbilo. Samozřejmě, bez klasický milostný zápletky by nebylo co točit (no, aspoň, že se nevyšukali, nepohádali a zas k sobě nevrátili), ta dramatičnost je asi taky přehnaná, ale si nejde čekat o moc víc. Něco jako Titanic, akorát z mého pohledu lépe provedené a míň propagované. Zkáza Pompejí byla jednou z největších přírodních katastrof v dějinách, ale příběh je to tak starý a tak zapomenutý, že to asi jinak, aby to mělo úspěch, natočit nešlo.