Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

"Každý muž zemře, ne každý doopravdy žije." Není filmu, kterému bych propadl tak, jako Statečnému srdci. Dojemný středověký příběh o skotském hrdinovi, který stojí v čele povstání proti anglické nadvládě, je si patřičně dokrášlen, ale kdo by hleděl na historickou věrnost. Skutečně nádherná kamera, překvapivě originální a krásná hudba Jamese Hornera (promiň, ale poslední dobou se nějak moc vykrádáš), uspokojivé herecké výkony v čele s hercem/režisérem Melem Gibsonem, působivé skotské reálie, monumentální a zdravě krvavé bitvy... zaplakal jsem.

Vyvolený

Vyvolený (2000)

Shyamalan o tomto svém geniálním filmu řekl, že je to přesně ten typ filmů, které chce točit. Já musím suše konstatovat, že je to přesně ten typ filmů, které chci od Shyamalana vidět :-)

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

Bad Taste - Vesmírní kanibalové (1987)

"To nemohu. Já jsem Derek, Derekové neutíkají!" Tento snímek nemá úchvatnou kameru, většinou ruční a roztřesenou, herci jsou špatní, scénář vůbec nebyl, režisér se zbláznil... buď běhal po place s motorovou pilou s pěnou u úst, nebo kolem sebe máchal bajonetem, zatímco se mu doma vesele pekly masky mimozemšťanů... taky mu sem tam něco vypadlo z hlavy (bohužel doslovně)... a tohle dělal čtyři roky, aby nakonec vytvořil jedno z nejšílenějších dílek světové kinematografie. Není to film profesionálního filmaře, ale amatérský počin vášnivého filmového nadšence.