Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Srdcovka! Ta hudba! Ta hudba! Ta hudba! Ty barvy! Ty zbytečné řečičky, které mou duši vždy pohladí u srdce! A že je to kýč? No a co? Všechno dohromady tak krásně funguje, že jsem do tohoto filmu zamilovaný.

Bio Ráj

Bio Ráj (1988)

Všechno je nádherné, dojemné a každý si musí v tu chvíli uvědomit tu pomíjivost krásných okamžiků, které nám občas kdosi dovolí zažít! Pohlazení na duši a několik filmových polibků, které časem nezhořknou. A hudba? Morricone je opravdu mistr všech mistrů. Alfredo, pane Noirete, děkuji... a děkuji i Vám, pane Tornatore

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Nevím, co bych měl psát o tomto skvostu světového filmu. Je vůbec něco potřeba? Prostě jeden z nejlepších filmů všech dob. Zbořil věškeré hranice, které odělovaly lidskou představivost a skutečnost. Když se dá natočit tohle, musí se dát natočit cokoliv!

Carlitova cesta

Carlitova cesta (1993)

Film se mi dostal náhodou do ruky ve chvíli, kdy jsem o něm nikdy neslyšel, a tak jsem nic neočekával. Ale co nastalo potom? Neuvěřitelné překvapení a nadšení nad geniálností tohoto počinu. Jasný vrchol De Palmovi tvorby. Mistrovství Al Pacina a Seana Penna je ohromné. Carlitova cesta se rázem stala jedním z mých nejoblíbenějších filmů. Myslím si, že právem.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Geniální střih, hudba, herci (především Ellen Burstyn), režie... pro mě jeden z nejdokonalejších filmů všech dob! A že jste ho ještě neviděli? Tak dejte PLAY a užívejte si bolesti, strachu, návykovosti a jedinečné podívané, kterou nám servíruje pan Darren Aronofsky s nadčasovou hudbou Clinta Mansella!

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Hudba, která vás chytne za srdce s podpisem Dannyho Elfmana. Originalita snímku jménem Tim Burton. Hlasy Deppa a Boham Carterovy byly postavám ušité na míru. A hlavně! Jen z nejkrásnějších konců!

Život Briana

Život Briana (1979)

Nejspíš nejvtipnější film všech dob! Neumím si představit hlavu člověka, který tohle všechno vymyslel. Pokud milujete britský styl vtipu, neváhejte.

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Pro mě vedle Ucha nejlepší film české kinematografie. Ty pocity, když film shlédnete, se nedají popsat. Dokonalost na druhou a pan Hrušínský byl(ale i je) Bůh!

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Pocit při vylodění v Normandii nikdy nezapomenu. I teď po několika letech je to tak pěkně nadčasově natočené, že se na film podívám pokaždé znovu rád. Pro mne nejlepší akční hollywoodský válečný film.

Ratatouille

Ratatouille (2007)

Snad jediný animák, při kterém jsem na konci zamáčkl slzu. Skvělý scénář zkloubený s výborně vybaným dabingem dělá ze snímku jednu z mých top srdcovek. "Surprise me!"