Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 065)

plakát

Arthur Russell: Riskantní kombinace (2008) 

Dokument o nesmírně zajímavém hudebníkovi Arthurovi Russelovi je poměrně tradiční, nijak experimentující, ale poctivý. Arthur Russel je objevován až nyní, šestnáct let po své smrti na AIDS (byl homosexuál). Byl nesmírně pruduktivní, natočil několik set kazet své hudby, podle řady osobností mluvících v dokumentu nezpochybnitelně geniální, ale taky naprosto pohroužený do své hudby a reálný svět mu nic neříkal. Díky tomuto dokumentu mám velkou chuť se o něm dozvědět a sehnat si nějakou jeho hudbu, takže dokument podle mě naprosto splnil svůj účel.

plakát

Šachta (2008) 

Stejný příklad jako korejské Děvčátko z černého města (With A Girl Of Black Soil). Artistní (čti nudný, bez střihu, bez tempa, minimum emocí a příběhu) film z hornického městeča. Hornické městečko se pro stává stává symbolem nezávislé festivalové nudy. Na takový film ve Varech narazíte snad každý ročník a vždycky si jsou podobný jak vejce vejci.

plakát

Konečně spolu (2007) 

Postava hraná Helen Hunt se zmítá v životní krizi, naštěství v Helen v roli režisérky se nikde nezmítá. Dospělejší film než většina podobné hollywoodské produkce, který pro mě příjemně okořenil cynický Colin Firth, který netradičně nehraje britského aristokrata či jiného nadsamce.

plakát

R(evoluce) (2007) 

Souhlasím s tím, že Mustafa je nesmírně zajímavý člověk. Bohužel to už se nedá říct o jeho filmu, u kterého jsem byl každou chvíli na hranici výbuchu smíchu. Celý příběh na mě působil neskutečně vykonstruovaně a ty herci, bože, já se musel každou chvíli smát. Navíc nechápu, proč to pan režisér natočil v angličtině, protože tomu dodala jen další vrstvu nechtěné vtipnosti a ještě víc ubrala na uvěřitelnosti. Když jedno děvče v diskuzi řeklo, že se ten film dotkl jejího srdce, tak jsem málem spadl ze židle. I přestože se mi opravdu nelíbil, je mi ten film sympatický. Vznikl za pár dní za pár korun od rodiny a přátel mladého režiséra (který navíc hraje jednu z hlavních rolí) a je nesmírně osobní, jak vyplynulo z následné diskuze, která opravdu byla delší než samotný film. Hlavně díky této diskuzi jsem nelitoval času stráveného s tímto filmem, ale ten film opravdu nedoporučuji.

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Vynikající film, který mě uchvátil hlavně svou temně romantickou atmosférou osudového vztahu malého šikanového kluka a upírského děvčete. Všechno mi přišlo na správném místě, neměnil bych ani jedno okénko. Paráda.

plakát

Dr. Alemán (2008) 

Skvěle natočený zajímavý příběh částečně inspirovaný zážitky skutečného německého doktora v Kolumbii. Jediný problém jsem měl s hlavním hrdinou. Zahraný byl opravdu skvěle, o to nejde. Jen mi ta postava často přišla jako strašný debil.

plakát

Děvčátko z černé země (2007) 

Typický nezávislý film se sociálně kritickým tématem. Kde by se asi tak mohl odehrávat? V hornickém městečku, samozřejmě. Kdo už pár takových filmů viděl, tak přesně věděl, co ho čeká. Kdyby mě nezajímala Korea, tak bych rozhodně nešel. Protože tenhle film sliboval mnohé, jen ne příjemnou zábavu.

plakát

Svět je velký a záchrana kyne odevšad (2008) 

Svět je velký a spása kyně odevšad je vynikající balkánská koprodukční komedie s prvky dramatu o hledání vlastní minulosti. Hlavní hrdina ztratí po autonehodě paměť a přijde o rodiče. Přijede si pro něho jeho svérázný bulharský děda a společně odjíždějí z Německa do Bulharska na dvojkole. Během cesty se zbližují a odrkývají vlastní minulost. Je to krásně natočený, skvěle zahraný a vůbec po všech stránkách povedený film.

plakát

Rudá osina (2007) 

Road movie s kombajnem po čínských polích. Drama o vtahu syna s otcem nebylo rozhodně tak nudný, jak jsem se bál. Přestože byl film opravdu pomalý, tak hlavně díky moc pěkné kameře a hercům jsem si ho celkem užil.

plakát

Paříž (2008) 

Propletec životů několika obyvatel Paříže, kteří mají každý své starosti a radosti. Skvělí herci a úžasná hudba. K tomu spousta jemného humoru i dramatický situací.