Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (214)

plakát

Chudáčci (2023) 

Čistý Lanthimos. Tentokrát ale se zaslouženým budgetem. Emma Stone předvádí fascinující výkon v roli Belly, která je pomalu zrajícím dítětem uvnitř dospělé ženy a která jakoby se učila znovu všem požitkům a schopnostem. Stylově vybroušené a flirtující se styly Tima Burtona a Wese Andersona jdoucí ale dál ve šlépějích Řecké divné vlny. Absurdita dospívání, emancipace jdoucí po boku čistého humanismu.

plakát

The Last of Us - Long Long Time (2023) (epizoda) 

Hýkání místní anti-lgbti zásahové jednotky jsme se dočkali. Ale všichni víme, že tito lidé vůbec nehráli hry. Protože Bill je gay i ve hře a queer téma je jedním z důležitějších v sérii. Tato epizoda neposouvá děj Joela a Ellie, ale prohlubuje zákonitosti světa. Ukazuje, že ne všude jsou morálka a hodnoty věcí minulosti. Byl jsem dojat a jako fanoušek předlohy díky! Navíc jsem konečně viděl epizodu, která byla pro mě něčím novým oproti hře a to kvituju!

plakát

Větrný démon (1990) 

Smrt zkázonosnému pudinku! Díky za skvělý živý dabing na podzimní sklizni Festivalu otrlého diváka v Aeru.

plakát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

Rok 2008. Breaking Bad Vince Gilligana definitivně probouzí proud ,,quality TV". Rok 2015. Better Call Saul Vince Gilligana a Petera Goulda najíždí do nastaveného světa, do nastavené éry přemořeného ,,quality TV" obsahu a dokáže být krystalem televizního vysílání. Byla to jízda. Svět BB a BCS se mnou byl osm let. Nastoupil jsem do něj v roce 2014, rok po skončení BB. V roce 2015 začalo BCS a nevěnoval jsem mu moc pozornosti, chtěl jsem nejradši nastoupit až ke konci. Rok 2021, dívám se na El Camino a říkám si, že to je fakt nejlepší svět, který jsem kdy viděl v seriálu. Začnu se dívat už i na BCS, nevydržím to. Rok 2022 - BCS skončilo, univerzum BB skončilo. A lepší epilog ten seriál dostat nemohl. BB je výborný seriál sám o sobě, ale nyní víme, že potřebuje fungovat v souběhu s BCS, dává nám kontext, není to umělá fan-service fašírka. Je to kouzlo v televizní produkci. VG si zaslouží tu slávu, kterou má, jako autor. Nemůžu se dočkat jeho nového seriálu, který už nebude zasazený v Novém Mexiku a nebude o drogách. Tomuhle chlapovi sežeru všechno.

plakát

Arvéd (2022) 

Propracovaná skládanka různých časů, postav, slov. Krásná skladba. Místa se mění, postavy se mění, ale zápletka zůstává.

plakát

Macho Man (1985) 

Dávám pět jen kvůli živému dabingu během projekce na LFŠ. Jinak je to docela sajrajt.

plakát

Okupace (2021) 

Takhle by měly vypadat filmy českého mainstreamu. A nedělat z nich něco výjimečného. Film je divácky podmanivý i podvratný, atmosféra cigaretového kouře těžce dýchatelná a hudba naprosto sny vyvolávající. Audiovizuální psychedelikum.

plakát

Rick a Morty - Série 5 (2021) (série) 

Nejlepší série, která kdy v rámci Ricka a Mortyho vznikla. Smršť nápadů, kreativních kotrmelců, které rozvíjí vcelku náhodné generování seriálu. Vidíte, že i po pěti sériích se tvůrci kreativity drží a napadá je, co mají ještě za další techniky a mimozemské druhý vymyslet. Závěr seriálu beru za scenáristickou krásu a nejlepší animaci v rámci televizních seriálů. Naprosto jednoduchá a zároveň edgy.

plakát

Mank (2020) 

Fincher je každým filmem snad i lepší a lepší. Klub rváčů pro cinefily.