Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Skvělý příběh, skvělá kamera, hudba, dialogy, skvělé herecké výkony. Akce, vtip, napětí, drama, dobrodružství, a protiválečné poselství navrch. Když jsem v srpnu 2011objevil tuhle westernovou klasiku, žebříček mých nej filmů se otřásl v základech, resp. na samotné špici!...

Zbytečná krutost

Zbytečná krutost (1984)

Tři náboje v šestiraňáku a Coenové z toho dokáží vykopat atmosféru tak hustou, že se dá krájet !

Bratři Bluesovi

Bratři Bluesovi (1980)

Když se po revoluci, začátkem 90-tých let, v pozdních nočních hodinách objevil tenhle film na Tv obrazovkách, zapůsobil na mě jako zjevení. Do té doby neviděná série místy až šílených skečů a automobilových honiček, pospojovaných hudbou, která nepustí, v doprovodu úžasných tanečních čísel.

Mrtvý muž

Mrtvý muž (1995)

Vše tu už bylo řečeno přede mnou. Černobíle natočený hypnoticky-melancholický western o muži, který se doslova přes noc stává proti své vůli desperátem, plyne k nevyhnutelnému konci tak zvolna a přirozeně, že si ani nevšimnete a dvě hodiny jsou za vámi a vy nemůžete uvěřit, že už je konec. Skvělý Jim Jarmusch, skvělý Johnny Depp, a naprosto skvělý Gary Farmer jako Nobody. Masterpiece. BTW za Nobodyho a jeho "Stupid fucking white man" ve filmu Ghost Dog zpětně veliký dík ;)

Technotise - Edit a já

Technotise - Edit a já (2009)

Eh... wow!!! Teda to jsem nečekal. Srbský kyberpunkový CGI animák, který strčí do kapsy nejednoho japonského příbuzného. Příběh (evidentně ovlivněný GITS) o dívce, které se po ilegální implantaci paměťového čipu převrátí život naruby, je nabitý akcí, vtipem, perfektním příběhem i soundtrackem, a to vše v podstatě bez hluchých míst. Jen toho product placementu jedné banky bylo na můj vkus až rušivě moc, ale chápu, že bez toho by film nevznikl.