Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (34)

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Já teda nejsem z toho až tak odvařenej jako 85% ostatních lidí. Animace skvělá, ale to je v dnešní době už téměř standard. Bohužel mě nejvíc rozesmáli lenochodi, kteří byli už v traileru, tím vlastně už tenkrát dali do oběhu nejvtipnější scénu, kterou už (pro mě) bohužel nic netrumflo. Neříkám, že jinak příběh a napětí a atmošku to nemělo, dokoukal jsem to se zájmem až do konce, ale je tu kupa jiných animáků, který si narozdíl od tohoto pustím klidně znova a znova, tento mě stačilo vidět jednou.

plakát

Konečně doma (2015) 

Moc hezký film o jednom mimozemském vyhnanci, lůzrovci, nechtěnci, ve kterém, jak jinak, samozřejmě dřímá obrovské srdce. Závěrečná zhruba čtvrtina filmu je velmi silná a milá. A v neposlední řadě je to výborný film pro rozvíjení angličtiny, bylo rozumět opravdu téměř všemu, a to navzdory hlasu Sheldona z BigBangTheory, kde mu v seriálu naopak skoro vůbec nerozumím. A to nejsem žádný extra engličtinář!

plakát

Černá labuť (2010) 

Malem jsem sel zvracet z kamery (a to pry dostala Oskara), jak me z toho klepani kameramanovi ruky neustale bolela hlava. Chapu, ze to ASI doda na dynamice filmu a akcnosti, ale tohle bylo moc. Prvnich 10 minut jsem vazne trpel, nez jsem si na to trochu zvykl. Jinak film celkem fajn, docela se to tahlo, prvni pulhodinu jsem se docela nudil, pak to zacalo nabirat na obratkach. Ale nevim, jestli jsem pochopil konec/pointu, coz povazuji u filmu za chybu. Film by mel divaka nakopnout a dovezt k pointe, aby pak na zaver udelal jen "Ajoooo, tak takhle to je", ale i s kamosema jsme si proste nebyli jisti. Za temnou atmosku, vzrustajici napeti a hluboke oci Mily Kunis si to ale 3 hvezdy zaslouzi.

plakát

Samec (2009) 

Mě se to nezdálo tak špatný, sice byl příběh celkem jednoduchej a takovej uondanej, ale dobrá kamera a rádoby příběh o ponaučeným spratkovi to zvedá alespoň na průměr.

plakát

Hotel Transylvánie (2012) 

Člověk až dojde k pocitu, že veškeré naše dětské noční můry straší také z nějakého důvodu a která jsou taky občas unavená a chtějí si dáchnout v klidu a daleko od lidí. Velmi dobrý nápad, pojatý navíc velmi slušně. Oddechový film, který má spád, vtip, nápady, a v neposlední řadě pěkně "namalovanou" vampírskou týnejdžerku (miluju tmavovlásky). Tyhle strašidelné pohádky prostě žeru (např. Burtnovky atd...)

plakát

Nepřítel před branami (2001) 

Spousta lidí tu píše o jazykové nesrovnalosti (němčina vs. ruština, jak si kdo mohl rozumět), ale o tom tenhle film vůbec není (není to dokument!). Také tu píšou o strhujícím úvodu a pak poklesu tempa - mám opačný názor. Úvod je fajn, ale zbytečně moc "úvodní". Ten pravý příběh začíná až tak po 10-15-ti minutách, kdy se dva super-odstřelovači začínají nahánět, a to teprve začíná ta paráda. To napětí, kdo první udělá kde a kdy jakou chybu, jaké nástrahy na sebe nachystají, to mě prostě udrželo nalepeného u sousedovic obrazovky, a to jsem šel jen k sousedům "mezi dveře" (zůstal jsem tam 2 hodiny).

plakát

Frankenweenie: Domácí mazlíček (2012) 

Jsem trochu na rozpacích. Napětí to mělo, to každopádně. Čekal jsem trochu víc legrace, ale budiž, nejspíš chtěl udělat trochu vážnější filmek. Tak jako u Mrtvé nevěsty nebo Noční můře jsem se nenasmál, ale zato to mělo víc citu i akce. Ve výsledku Burton nezklamal, ale tak trochu mě to chyběla víc jiskra, vtipnější scény (nemůžu si pomoct, prostě jsem u Tima na to zvyklej). Ale koukat se na to každopádně dá. Hudba nezklamala, to ostatně málokdy od Dannyho Elfmana.

plakát

Ledové království (2013) 

Na mě trochu moc "uzpívaný", nicméně i tak se to dalo poslouchat, jsou ukňouranější filmy. To je snad jediná menší výtka na jinak super filmu. Příběh ztvárněn velmi silně, emotivně, na konci jsem byl trochu i dojat. Sem tam i vtípky, pěkná animace, dějové zvraty, no mělo to všechno. Hezky ztvárněná Andersenovka.

plakát

Noci v Rodanthe (2008) 

Větší kýbl ubulené limonády jsem snad ještě neviděl! Ok, nějakou tu hvězdu za herecké výkony, ale jinak nic. Zvlášť snad dvouminutová scéna s ubrečenou paní Adrienne, tam jsem musel zapnout hru na mobilu, abych to nějak přežil. Až na hurikánovou scénu - nuda nuda nuda...

plakát

Konkurenti (1992) 

Tak já nevím, kromě úvodního skvělého motivačního proslovu pana Baldwína jsem se z toho filmu rozhodně na prdel neposadil. Nicméně dialogově zvládnuto velmi pěkně a slizky vtíravý makléř Jack Citron byl taky slušnej!