Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Komedie

Biografie (3)

Ferdinando Baldi (režisér / scenárista / herec)

25.11.2013

Ferdinado Baldi byl italský režisér, producent a scénárista. Narodil se 19. Května 1927 v Cava de' Tirreni v Itálii. Do filmové branže vstoupil v padesátých letech 20.století řadou dnes již zapomenutých filmů, např. hudební komedie ASSI ALLA RIBALTA (1954) s Ugo Tognazzim.Velký zlom v jeho kariéře nastal v roce 1960, kdy se… (více)

Leonard Mann (herec)

25.11.2013

Muž, jehož k filmu přivedlo náhodné setkání s italským filmovým producentem Manolem Bologninim na ulici Via Veneto v Římě. Bolognini,  zaujatý jeho podobou s Francem Nerem a Terencem Hillem,  jej poté prosadil do hlavní role westernu IL PISTOLERO DELL´AVE MARIA (1969) Ferdinanda Baldiho a tak započala Mannova herecká kariéra… (více)

Tennessee Williams (scenárista / spisovatel / herec)

26.02.2024

„Kdybych se zbavil svých démonů, ztratil bych své anděly.“   Jeden ze tří nejvýznamnějších dramatiků 20. století v USA, těmi dalšími dvěma jsou Arthur Miller a Eugene O'Neill, dramatik poetického jazyka a brutální reality, autor více než dvaceti divadelních her, jichž se většina dočkala i několika filmových zpracování a člověk,… (více)

Reklama