Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Poslední recenze (51)

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Spíše zklamání. Z avizovaných akčních hrdinů 80. let je zde Stallone a Lundgren (camea Willise a Schwarzeneggera nepočítám), s přimhouřením jednoho oka Rourke a obou očí Daniels. Statham a Li jsou "novější" kousky, o zbytku tvořeném bývalými wrestlery, ultimátními zápasníky atd. raději nemluvit. Škoda, možnosti by se jistě našly - místo Crewse bych si dovedl představit Carla Weatherse nebo Billa Dukea, a pokud chtěl Stallone v týmu ex-wrestlera, nabízel by se např. Jesse Ventura... Akční scény sestříhané tak zběsile, že stěží stíhate sledovat, kdo se zrovna s kým bije; digitální krev si tvůrci rovněž mohli odpustit. Klasický "nešvar" akčních filmů - bezedné zásobníky palných zbraní - nahrazuje hlavní postava bleskovým nabíjením svých pistolí v průběhu závěrečné bitvy, na druhou stranu je pro změnu zarážející množství náloží, které ústřední pětice během akce v paláci vytahuje bůhví odkud... Scéna v kostele parádní, bohužel v českém dabingu není tak zábavná, jako ve slovenském (chyběla mi např. hláška "Čo som já schudol, to si ty pribral."). Nezbývá než doufat, že "dvojka" bude povedenější a že se skutečně dočkáme dalších slavných jmen z doby akčnímu žánru zaslíbené. "Co to dělá ? - Věší piráta. - Neblázni... Gunnare, co děláš ? - Věším piráta."

plakát

Proč žít... a proč umírat (1972) 

Nudný, nevýrazný a v řadě momentů nedotažený film. Nebýt účasti Spencera (který - jak správně zohlednili Němci na výše umístěném plakátě - je skutečnou hlavní hvězdou filmu; zbytek vč. Coburna tvoří pouze kompars, o Savalasovi a jeho max. 10-ti minutovém intermezzu nemluvě), bych jej zřejmě přešel bez povšimnutí. Dovolím si upřesnit některé zdejší komentáře v otázce počtu hlavních hrdinů - nebylo jich 10 ani 12, ale 9 : plukovník (Coburn), seržant z pevnosti a 7 trestanců (z celkových 8 odsouzených, poslední v řadě pod šibenicí - náboženský fanatik - byl oběšen). SPOILER Prvního zabili na jakési farmě, kam šel koupit mulu (jedna z neuzavřených věcí - jak skupina následně naložila s jeho vrahy), zbytek padl v pevnosti. KONEC SPOILERU Spencerovi to zde nečekaně "zapaluje" (člověk jej má tak nějak zaškatulkovaného jako méně chápavého a myšlenkově pomalejšího ranaře) a namluví se víc, než snad ve všech komediích s Hillem dohromady. I přesto není ve filmu jediná zapamatováníhodná hláška, snad jen... "Seržant Brent...se hlásí dobrovolně !"

plakát

Ochránce (2004) 

Druhý nejlepší Lundgrenův film (po Univerzálním vojákovi), který jsem měl možnost vidět. Rozjezd je hodně pomalý, leč od okamžiku, kdy na zachovalém rumunském zámečku padne první výstřel, nabere snímek nečekané grády. Aktéři pálí jako u Verdunu, počty mrtvých záporáků rostou geometrickou řadou a rovněž hlavnímu hrdinovi se záhy začne povážlivě tenčit tým. Za zmínku stojí i dva - vcelku překvapivé - dějové zvraty. Lundgren působí značně vyžile, narozdíl od Seagala si nicméně stále udržuje přijatelnou váhu a odvádí svůj standardní výkon. Z ostatních herců nemá nikdo příliš šanci zaujmout, snad jen James Chalke, věrný Lundgrenův souputník z posledních let (pamatoval jsem si jej z Retrogradu a podle IMDB spolu hráli v dalších min. 4 filmech včetně tohoto). "Šéfe, mám tu návštěvu - a není příjemná !"

Poslední hodnocení (2 065)

V karavanu po Polsku - Epizoda 2 (2024) (epizoda) (E02)

25.04.2024

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál)

22.04.2024

To se vysvětlí, soudruzi! - Lada Lazarová (2024) (epizoda) (E08)

22.04.2024

V karavanu po Polsku - Epizoda 1 (2024) (epizoda) (E01)

18.04.2024

To se vysvětlí, soudruzi! - Srdečné pozdravy z lázní (2024) (epizoda) (E07)

15.04.2024

To se vysvětlí, soudruzi! - Balada pro Kozlopíra (2024) (epizoda) (E06)

08.04.2024

Walker, Texas Ranger - Tygří oko (1994) (epizoda) (S03E10)

04.04.2024

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023)

03.04.2024

To se vysvětlí, soudruzi! - Paní, vy jste vdova! (2024) (epizoda) (E05)

03.04.2024

Reklama