Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (26)

plakát

Percy Jackson a Olympané - Omylem vaporizuju svou učitelku matematiky (2023) (epizoda) 

Klasický český zapšklý review bombing. Vsadím se, že minimálně polovina hodnotících první dvě epizody ani neviděla. No nic... Na úvod pár protiargumentů pro budoucí hodnotící... uvědomte si, že tenhle seriál není adaptací starých řeckých bájí a pověstí, je to adaptace knihy Percy Jackson: Zloděj blesků a jako taková funguje mnohem lépe než jiné adaptaci jiných děl z posledních pár let (ahoj Geralte...). Henry Cavill dostával při obsazení do role hate, že je moc namakaný na tu postavu a potom si ho všichni zamilovali a celý internet se shodl, že nakonec byl jedinou věcí, která se celý seriál snažila držet nad vodou. Ale pokud vše ostatní stojí slušně řečeno za prd, tak to nezachrání ani dobrý herec, kterému ta role sedne. Jen chci říct nehodnoťte seriál/film podle castingu nebo podle nějakého vašeho vlastního přesvědčení, ale podle jeho kvalit jako jsou příběh, scénář a ostatní důležitější faktory. Jak kniha, tak seriál se odehrává v moderní době v americe, takže není s podivem, že se v příběhu objevují i jiné než postavy bílé pleti. Ano, postava Annabeth je v knihách běloška, ale vzhledem k tomu, že na seriálu pracuje přímo jako tvůrce samotný spisovatel, takže mohl kecat do všeho včetně castingu, tak je za mě tohle obsazení v pořádku, pokud se bude postava chovat tak, jak se má chovat, tak jako v knihách. Důležitější přece je jaký bude příběh, scénář a charakter postav než jejich vzhled (pokud to není dokument). Navíc pointou knih je, že hrdinou může být kdokoliv... První díl jako takový za mě super. Jedinou mínusem je, že skončil moc rychle. Doufal jsem v delší epizody. Seriál začíná doslova prvními slovy jako kniha, máme tu konečně modré jídlo, akademii Yancy, zmínku o tom jak funguje všudypřítomná "mlha", která vysvětluje proč smrtelníci nevidí příšery a kouzla a ne jako ve filmu, kde byla "mlha ve spreji". Oceňuji, že máme možnost vidět flashbacky z minulosti z doby, kdy byl Percy menší, což v knize nebylo. Flashbacků bychom se měli dočkat v dalších epizodách víc. Dost jsem se obával toho, jak bude fungovat humor, protože knihy jsou vtipné, občas až absurdně nebo trapně vtipné, ale po shlédnutí prvních dvou epizod věřím, že se to tvůrcům povedlo zdravě vyvážit. Naopak jsem nečekal, že místy budou epizody působit docela temně, což mě ale velice mile překvapilo. První dvě epizody jsou zatím věrnou adaptací, ze které jde znát, že se stále jedná o stejný příběh, ke kterému celý tvůrčí tým přistoupil s úctou a respektem.

plakát

Stranger Things - Season 2 (2017) (série) 

První série byla skvělá, výborná. Sice si mě seriál nezískal hned od začátku, ale asi až třetím dílem po nalezení Willova těla, ale i tak se z toho vyklubal výborný počin, který jsem se nebál ohodnotit 5 hvězdami. Bál jsem se, že si druhá série nedokáže udržet stejnou úroveň, protože laťka byla už tak nastavena sakra vysoko, ale musím říct, že se nebylo čeho bát, protože druhá série byla prostě fenomenální! Nebyl okamžik, kdy by mě seriál nudil a klidně bych tady dal 5,1 hvězdičky. Všechno fungovalo výborně a hlavně postava Dustina s jeho hlášky mě vždy rosekala. Nebál bych se říct, že tento seriál je pro mě na stejné úrovni jako GoT, samozřejmě to jsou tak rozdílné seriály, jak jen je možné, ale i tak.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Takhle dobrý seriál? ani nevím, jestli to tak nazvat, protože i když to mělo 8 epizod, tak mi to spíš přišlo jako 8 hodinový film, který každou kapitolou navazuje přesně tam, kde skončil. Něco takového jsem dlouho neviděl. Velmi dobrý, velmi zajímavý a ze začátku trochu divný, než se divák dozví o co jde. Seriál si mě naprosto získal koncem třetí kapitoly a postupně gradovaná atmosféra, která každým dílem stoupala, a vyvrcholila v samotném závěru, člověka nepustila ani na okamžik. Doufám, že bude druhá série, která si udrží stejnou kvalitu.

plakát

Centrální inteligence (2016) 

Na tento film jsem se vážně těšil a musím říct, že mě nezklamal. Královsky jsem se bavil. Naprosto úžasná bláznivá akční komedie. Jistě, místy trochu přehnaná, ale to absolutně nevadilo. Dwayne Johnson naprosto zaválel a při vzpomínce, jak ve filmu tahle dvoumetrová metráková kupa svalů dokázala okamžitě vtipně zmizet ze scény a objevit se jinde jako ninja, se ještě hodně často zasměji.

plakát

V hlavě (2015) 

Neskutečný film. Už dlouho jsem neviděl snímek, který by mě zaujal od začátku a nepustil až do samého konce. Podobně povedených animovaných filmů jsem viděl opravdu málo. Nádhera.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Sice nepatřím mezi ty zaryté fanoušky, který četli všechny knihy a hráli všechny hry, ale i tak jsem si film ve 3D Imaxu užil tak moc, jako žádný jiný. Hrál jsem jen W3 a nějakou dobu WOW, takže některé lokace jsem poznával a chytal se i easter eggů, obzvlášť toho s murclockem. Na ten jsem čekal! Naprosto neskutečný film. Už jen při čekání, až otevřou sál jsem byl nahajpovaný a husina mi naskakovala už při začátku filmu, kdy tam naskakovala loga universal, legendary a blizzard doprovázená epickou hudbou. Můžu jen doporučit!

plakát

Marťan (2015) 

Výborný film. Doporučuji všem, kteří mají rádi filmy o vesmíru, ale i všem ostatní. Už od dob traileru jsem se na tenhle film hodně těšil a ani v nejmenším nezklamal. Naopak. Překvapil, protože jsem jsem se ani nedíval jak je dlouhý a když jsem měl pocit, že už sleduji dost dlouho, tak jsem zjistil, že nejsem ani ještě v polovině. Výborná atmosféra, úžasně udělané prostředí Marsu, no prostě paráda. Jeden z nejlepších filmů o vesmíru z novější doby, včetně také Interstellaru od dob Armageddonu.

plakát

Karate Kid (2010) 

Suprový film, který se mi strašně moc líbí. Hrajou tam moji dva oblíbení herci, film je vtipný (místy až trapně vtipný, ale to mi vůbec nevadí), akční, no prostě skvělý. Za mě vážně skvělý tým. Hlavně ten konec a část, kdy Jackie Chan mluví v rozbitém autě o své minulosti

plakát

Sám doma (1990) 

Není co dodat. Prostě film na který se s radostí vždy na vánoce podívám a zasměji.

plakát

Lovci duchů (2005) (seriál) 

Tak tohle je srdcovka. Sice nesleduji od útlého počátku, ale začal jsem když bylo už asi 6 sérií, ale i tak jsem si tenhle seriál obrovsky oblíbil. U mě si tenhle seriál asi ani nezaslouží hodnocení. Sice to už několik sérií protahují, ale pořád si drží laťku a dokud budou vycházet další a další díly, tak je budu sledovat. Některé díly jsou trochu nudné, akční a nebo zase dost vtipné. A hlavně bez dvou hlavních herců, Jareda a Jensena, bych si seriál nedokázal představit.