Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (18)

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Nový svět (2016) (epizoda) odpad!

Jsem velký fanda Vinnetoua a jako takový se nemohu zdržet komentáře. Už prvotní zpracování mělo s knihou málo společného, ale jako kluk jsem byl šťastný za jakýkoliv film a zpětně i s výhradami- moc díky. Nemusím asi moc zmiňovat kouzlo osobnosti hlavních protagonistů... Hodně napjatě jsem sledoval, kdy se nové zpracování objeví. A je tu! Přihlouplí hrdinové, kteří se náhodou jmenují stejně jako hrdinové z Mayovy knihy, tu předvádí činy typu Blbý a blbější, radují se třeba, že přežijí dva dny v zajetí, což je lepší než jeden. Odvážní hoši.... Stříbrnou pušku původně vlastní nějaký mexický pomýlenec a má na ní z hřebíků vyobrazené V - čehož logika mi unikla a Old Shatterhand si tuším zastřílí až v druhém díle, ale zato 11x z šestiranného koltu, který sebere nějaké mrtvole. Zato panu Henrymu pušku ukradne ze zdi jako mazák. Karel May si liboval v detailním představení (popisu) svých hrdinů. Kdo zná popis Sama Hawkinse: žasne - po plátně se pohybuje podivná osoba s basedovskýma očima a s Old Shatterhandem vpodstatě nemá nic společného. O tom, že si Vinnetou s Oldou pořídí místo koní dvě stračeny Milky, nechci více hovořit. O jediný "Akt sbratření" se nečekaně pokusí Inču-čuna a sice s panem Bencroftem, uprostřeb města, za což je náčelník "logicky" zastřelen. Ale klid, apače to samozřejmě vůbec nerozhodí, až na krapet nervozního Vinnetoua a v klidu odjedou. Vinnetou je ldasčíms - čtením pro kluky i holky, filosofií, naivním snem, pohádkou, fantasií autora... Ale je hlavně výborně napsaným, vyprávěným, promyšleným příběhem. Musim říci, že takový paskvil a zneužití díla K. Maye jsem opravdu nečekal. Proč si pan Berger myslel, že to nápíše líp než autor? Stačilo přečíst a natočit...nic víc. Takhle jen víme, že pan Berger je idiot, co neumí sestavit vlastní smysluplný příběh, jen vykrádá cizí dílo, které navíc vůbec nepochopil. Dobrou práci odvedli jen maskéři a kostýmní štáb. Je mi jich líto...

plakát

Vraždy v kruhu (2015) (seriál) 

Příjemná detektivní záležitost bez nerváků a akcí, prostě piánko s dobrým obsazením. Filmaři pochopili, že naše herecké i filmařské schopnosti nedosahují hodnot, při kterých se dá natočit akčně-hororová série. Díky tomu natočili přesně to co umíme: klidnou, hloubavou věc na nedělní odpoledne. Příjemné koukání při sklence vína. Obzvlášť na ČT, kde vás nikdo neruší reklamama. Prostě pohoda.

plakát

Everly (2014) odpad!

Salma je bezesporu hezká ženská, nicméně proč vzala v této bezduché blbosti roli, to mi uniká. Samoúčelné brutality bez myšlenky, nápadu i čehokoliv, co by jen miniaturně zaplnilo bezduchou prázdnotu tohoto kusu filmového průjmu.. Pro diváka se vkusem , nebo jen trochu filmovým citem tu prostě není nic.

plakát

Řeka (2012) (seriál) 

Příliš nechápu hanlivá hodnocení, která tu vidím... (LIVINGDEAD, Davies182). Seriál není bez chyb,to jistě ne, co díl to námět na horror, který jistě už každý někde zaznamenal, takže to není nic nového. Dle mého si však seriál po celou dobu drží svou hladinu atmosféry, nevyžívá se v laciných krvavých scénách, které někteří tvůrci považují mylně za právě to strašidelné. I jednotlivé postavy jsou tak akorát vykreslené a pojetí natáčení dokumentu o hledání ztraceného přírodomila, dobře sedí. Osobně doporučuji těm, kdož hledají atmosféru, přídech tajemna a strašidelna v tom klasickém pojetí a netouží se bát mrtvol rozřezaných cirkulárkou a podobně. Mě seriál bavil od začátku do konce a dokázal mě "strašit" až do konce.

plakát

Forever (2014) (seriál) 

Po shlédnutí prvního dílu, jsem opravdu nadšený. Seriál mě vcucnul jak ital špagetu a to dobře namaštěnou. "Kapitán Hornblauer" v hlavní roli nemá co se týče sympatií konkurenci a ostatní herci jsou k němu moc dobře vybraní. Příběh "nesmrtelného" se odvíjí naprosto nenásilně a přirozeně a je vyprávěn s naprostou lehkostí. Moje sympatie má i podobnost s "holmesovským" dedukováním, které doktor Morgan brilantně používá. Chcete-li se nechat unášet nápaditým příběhem, neotřelými zápletkami a milými herci, nemusíte agresivitu a brutalitu - pak je seriál pro vás.

plakát

Síla života (2014) 

Syrový, brilantně podaný nuzný a bídný život zahalený "kouzlem západu". Filmařsky skvěle zvládnuté a jistě originální dílo - nicméně obsah příběhu se mi trochu vytrácel a unikal. Chyběla mi tam ona výpověď a to, že "západ" nebyl nic romantického nepovažuju za nic převratného. O čem to vlastně bylo? Pro diváky hledajícího "western" a nemyslím tím špagetovky z itálské produkce, je to málo, ba skoro nic. Máte chuť se dvě hodiny dívat na nuzotu a bídu? Pak je to pro vás. Pokus o sondu do lidství a konání, které postrádá "vznešené úmysly" vyšel skvěle, ale znovu říkám: o čem to bylo? Filmařina, herci 4 - 5. Obsah, poutavost slabé 2.

plakát

November Man (2014) 

Pan Brosnan má už zřejmě dost romantických komedií a dalších žánrů na které se vrhnul asi proto, že měl pocit, že po Bondovi už to jinak nepůjde. No a vida ho! Vrací se jako agent, jen u konkurenční firmy a obávám se, že by na něj Bond hnedtak něco nenavlékl a měl by s novým agentem hoooodně problémů. No a film: pěkně to odsejpá, zápletka se vám tak nějak sama zapisuje do hlavy během akcí, které se na sebe vážou hladce jak dvě půlky těsta. Dobře natočené, dobrá muzika, super herci. Co víc si přát. Pane Brosnan, nezpívá vám to, ale "bondujete" jako břitva. Díky. Doufám, že u toho zůstanete dýl...

plakát

Agresivní virus (2014) (seriál) 

Seriál jsem si vychutnal takřka v kuse a musim říct, že jde o slušný hororový kousek, protkaný solidním vykreslováním postav a vyváženou porcí strachu, napětí i akce naservírované na pěkném (i když nikoliv originálním) příběhu. Nemám nic proti drsnému likvidování upírů, nemrtvých, zombíků a kreatur jakéhokoliv druhu a musím říct, že tady se autoři dokázali udržet v poměrně "decentní" rovině a seriál tak nezklouzl do "tarantinovské" samoůčelné nechutnosti. Všechno je dávkováno tak akorát, ve správných porcích. Bohužel jsou v seriálu ale momenty, nad kterými člověk jen kroutí hlavou. Jak je možné, že zkušená parta filmových vypravěčů neřeší fakt, že město "přelidněné" zombíky nikretak nereaguje. Policie nikde, televize nikde, rozhlas nikde. Někteří občané dokonce "tváří v tvář" upíro-zombíkovi požadují zaplatit za nákup a s přehledem realitu ignorují bez projevu jakékoliv "normální" reakce, která by za dané situace byla adekvátní. I některé zápletky mě drásaly svou stupiditou stejně jako v českých filmech oblíbené záměny kufrů apod. Nicméně dal jsem čtyři i když bych dal třia půl. Přecejen jsem se dobře bavil a viděl jsem víc toho co se mi líbilo, než toho co mi vadilo.

plakát

Kazatel (2011) 

Tohle je věc pro určité lidi a tak to je. Jednoduchý záměr, jednoduchý děj a je to. Perfektní atmosféra, masky i triky. Vypni a ponoř se do nastavené situace a nefilozofuj co je a neni možné. Takhle to je a jako kulisy pro daný příběh naprosto bezva. Film o atmosféře, která člověka vyvede z civilizace kterou žije a umožní (samozřejmě určitým způsobem založeným) divákům si pohovět v neznámém světě a plně si ho užít. Skvělá oddechovka pro milovníky temné atmosféry a profi filmařiny.Rád se vracím...

plakát

Černá listina (2013) (seriál) 

Tak tohle je zas po dlouhý době seriál, co si dokáže udržet pozornost i své tempo a stále má čím vás "vodit za nos". Spader nám krapet zestárnul od dob Stargate, ale pořát je to sympaťák i v roli, která není zrovna pro některé příliš sympatická.Navíc mu tahle role nečekaně sedla, je v ní dostatečně chladný a přesto z něj cítíte i mnoho hlubokého a pozitivního. Do děje vás seriál vtáhne tak rychle, že se nestačíte divit, že už jste u další epizody. Všechno plyne jak má, bez zádrhelů, nemáte zkrátka pocit, že by to museli autoři někde natahovat, nebo dolepovat nějakou vatou. Jistě, že se epizody nemohou vyhnout jisté šablonovitosti, ale je to velmi citlivě ošetřeno, takže to nebije do očí, jako u spooooousty jiných podobných seriálů. Věci mají řád a smysl, logiku i správné dávkování. Zkrátka, jestli máte rádi odsejpavý děj, chytré nápady a dobře sehraný tým jak herců tak zároveň protagonistů v jednom - koukněte, neprohloupíte.