Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (256)

plakát

Zaklínač - Umění klamu (2023) (epizoda) 

Hodnotím tedy zatím tu první polovinu 3. série a nestačím se divit jak nízko to spadlo. Souboje jsou velice efektní pravda, ale to je tak vše. Prakticky se na to vydržím dívat díky naprosto nádherné obrazové kvalitě, seriál využívá velký potenciál Dolby Vision. Nicméně to je tak vše. Příběh chrlí jedna témata a zápletky za druhou a přitom se nic nedořeší a často ani nevím o čem je vlastně řeč, nebo spíš o kom. Cavill se tam jen tak motá, nemá moc co hrát, ale ještě to celkem drží, také představitelka Yen je nádherná. Vedlejší postavy jsou spíše otravné a často herci nesympatičtí. Celé to často působí jako nějaký pokus o Hru o trůny, ale vyznívá to jako laciná telenovelam, která zmíněný seriál vykrádá, též se nebojí si vzít něco i z LOTR (útok duchů na koni=Arwen). Akce už je méně a celkově je příběh většinou nezajímavý. Poslední hřebík do rakve je netflixovská dávka woke. I když je to smyšlená fantasy, je to rušivé, protože víte, že je to tam schválně. Poslední díl je vyloženě nepodařený, přitom potenciál to mělo, ale ty nastavované flashbacky se nepovedly, doslova vás to otrávilo.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Krásný, barvitý a skvěle natočený film, který si musíte buď zamilovat, nebo jde uplně mimo vás. Za mě snad jen ne tak oblíbený, jelikož ve mě evokuje spíše melancholii a smutno.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Za jednoduchý a znovu se opakující scénář a překvapivě dosti umělý dojem z animace postav v úvodu bych dal tak 2*. Ale jakmile se děj přeorientoval do vodní říše, šel můj zájem hodně nahoru. Opět jsem byl uchvácen vizuální stránkou, na Disney+ ve 4K UHD na OLED TV hotové porno! Za tu neskutečnou práci s detaily musím přidat. Forma opět vítězí nad obsahem, i když je to to samé, bledě modré v bledě modrým, dokázalo to zase chytnout a ty 3,2h utekly jak nic.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

MCU jde skutečně dolů, ale že se dostane až na takové dno jsem nečekal. Již ze začátku nic nefunguje, obecně dobří herci se topí v zoufalých a nudných rolích. Douglas vypadá jak kdyby měl každou chvíli umřít a co se stalo s vizáží a energií Evangeline Lilly, to vůbec nechápu! Michelle Pfeiffer vypadá nejlépe a kupodivu ani ne moc uměle. Typické správňácké, culící polohy Paula Rudda už po 150té prostě nefungují. Dementní scénář, který srší suchý vtip a křečovité situace jednu za druhou. Mikrokosmos je možná vizuálně bohatý, ale hrozně náhodně, nepřehledně a hlavně nezajímavě! Bill Murray se takovými rolemi dostává do nižší ligy a to je velký nešvar! Záporák snad dobrej, ale celé je to předvídatelné, vykrádající jiná i vlastní filmová univerza. A proč do všechno musí přicpat nějaké ultra geniální teenegery..?! - Protože Disney..? Pokud si někdo myslel, že Marvel pojede desítky let, protože má velký zdroj materiálu, tak to se hodně mýlil, vč. mě přiznávám. Všeho moc škodí.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Skutečně netuším, kde se nabralo tak vysoké hodnocení, byť už je to teď o 10% méně než před týdnem. Nevýhoda je pak, že člověk má mnohem větší očekávání a třeba by nebyl až tak "zklamaný". Neříkám tedy zklamání, ale na 2,5h rozloučení se se zřejmě nejlepší MCU partou to bylo málo. Málo a moc zároveň. Gunn trochu uletěl do různých bizarností vizuálního mikrokosmu. Nebýt dějové linky kolem Rocketa a několika velmi povedených akčních scén (hlavně hromadná vyvraždovačka ke konci v tunelu, nebulina ruka), tak příběh a práce s postavami taky bída. Drsná Gamora byla nakonec až otravná a současně se dal předvídat její zvrat. Záporákův motiv taky ovadnul a taktéž Adam Warlock zůstal těžce nevyužit, což byla asi největší škoda! Taky se mi zdálo, že ikonický hudební motiv strážců tentokrát zůstal nevýrazný a nakonec musel i vykrádat sám sebe. Nicméně zábava na maximum opět, Drax na vrcholu vtipu, byť místy to bylo tlačené na sílu. Sice to nemám vlastně chuť vidět brzy znova, bude to chtít určitě ještě jednu projekci s odstupem a nadhledem, bez toho počátečního davového hype. Na jedničku neměla ani dvojka, a trojka už vůbec. Od Engame nejlepší MCU..? Možná, za mě je to spíše Black Panther 2. Nicméně je na zamyšlenou, zda lze vůbec nahodit stejně hodnotný level jako v prvních fázích. A i kdyby, nejsme tím už všichni přejezení..?Neustále zachraňování světa, nebo vesmíru, přehršel postav v trikotech, krčím rameny.. Měli by si nechat vetší pauzu, pořádně to promyslet, jak ty filmy zase dobře propojit a možná taky změnit žánr, ale pod Disney jít do temna asi moc nejde..

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Výborné a zábavné fantasy, kde nic neskřípe, efekty a akce jsou kvalitní a vtip lehký a nápaditý (otázky mrtvým!). Do 5* mě chybělo trochu více si pohrát se záporáky a jejich mytologii více vysvětlit. No a některé scény a momenty byly doslova vykradené z jiných filmů, ať už fantasy nebo Marvel, nejvíc asi na konci ta medvědo-sova, jak se vyřádila na té čarodějce, tak to byl Hulk s Lokim o zem z prvních Avengers jak vyšitý :/

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

2 hodiny ztracené v předvídatelné, trapné sračce, plné přehrávajících, nudných postav.

plakát

Babylon (2022) 

Kdybych mohl, dám tomu klidně i 20* Film o lásce k filmu, zpracovaný s velkou láskou k filmu. S neskutečnou Margot, hudbou a momenty, u kterých jsem se válel smíchy, zavíral oči a nebo mi padala brada na zem. Excelentní práce, když vezmeme potaz věk režiséra. Dalo by se o tom mluvit celé dny, bomba. Jdu na to ještě jednou!

plakát

Menu (2022) 

Neskutečný potenciál nápadu z prostředí gastronomie, která se v tomto žánru moc neobjevuje. Výsledek ale přes napínavý průběh nakonec působí hodně samoúčelně a nedotaženě. Chtělo to více prostoru pro jednotlivá témata hostů, které tam byly jen naťuknuté, aby se obhájil motiv. Ralph vynikající, Anya jako vždy odporná, vychrtlá, ale herecky dobrá. Konec žádný. Škoda!

plakát

Největší showman (2017) 

Čistokrevný průměr, neurazí nenadchne. Pár momentů je sice skvělých, co se hudební a vizuální stránky týká. Nicméně samotné songy jsou dost komerční a jakoby už děsně ohrané. Dovolím si taky říct, že herci vesměs přehrávali, není to takovéto divadelní nadšení, které si muzikál oproti běžnému filmu může dovolit, ale občas to působilo až křečovitě a to hlavně u Hugha a Michelle. O postavách se krom zkratkovitých dějových zlomů nic nedozvíme. Vedlejší postavy jsou tam jen vizuálně. Občas na mě ten motiv diskriminace a rasismu působil jako parodie na sebe sama. Zklamalo mě i nasazení songu This is me, který je sám o sobě úžasně silný a zasloužil si větší a silnější scénu s nějakou katarzí. A také postava Rebeccy Ferguson nevyužita. Celkový dojem byl za mě urychlenost, občasná patetičnost scénáře. Bez srdce a hloubky, za to potenciál by to skutečně mělo. Škoda!