Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Po 6 letech odolávání mánii jsem podlehl taky, co víc stal jsem se skalním fanouškem. Jde to snad jinak když tolik milujete fantasy, draky, meče, krev a sex? :D

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Fenomenální seriál, s výborně propracovaným scénářem, postavami, hereckými výkony, skvělým černým humorem. Netradiční osudy rodiny žijící v pohřebním ústavu jsou bizarní a zároveň velmi realistické, prostě ze života. Tolik šokujících situací, vtipných a citově ždímajících asi najdete málokde. Mohu říci i skvělý dabing, prakticky jsem do originálu ani nešel, myslím, že nebylo třeba. Samotný scénář má v zásobě snad všechny možná sociální témata. Každou postavu si prostě musíte zamilovat, pro její přirozenost, originalitu a chyby, kterých se dopouští jednoduše každý z nás. Hodně silných momentů (pohřbení Lisy v pustině se mi bude dlouho vracet-jeden z nejsilnějších momentů na obrazovce vůbec!) a vtip, který vás doslova položí na kolena. Bravo, můj nej seriál vůbec!!!!

Temný případ

Temný případ (2014)

No panečku teda, tohle bylo něco! Okamžitě jeden z mých top serošů. Škoda, že tak krátký, zároveň dostatečně nahuštěný příběh. Napadá mě asi tisíc superlativů. Takže zmíním jen ty dva největší: scénář a herecké výkony. Příběh prostě perfektní, propracovaný, zvrácený, lehce předvídatelný, ale konec mě dostal na kolena!! Z čeho mne ale celou dobu naskakovala husí kůže ještě více byl výkon Matthew Mc., ten hlas a výrazy, hlavně při výslechu, pane Vy jste Bůh!! Spojení úžasného výkonu a naprosto geniálně napsané postavy je jeden z nejkvalitnějších počinů v dějinách seriálu či filmu vůbec. Myšlenky té postavy jako by vám mluvili přímo z duše a často z její největší či temně pravdivé hloubky. Woody H. rozhodně také nezaostával. Tuto trochu bizarní dvojici detektivů a jejich krvavě spravedlivý postup si po čase jednoduše musíte zamilovat. Nejhutnější atmosféra při "feťácké" akci ve čtvrtém dílu, ta situace byla tak naturalisticky pojatá, že jsem nevěřil svým očím, byť by asi vytržená z kontextu působila běžně. Konec byl také fenomenální, tím myslím poslední scéna s vrahem a jeho starověkým šíleným doupětem, atmosféra byla nepopsatelná! Bravo, bravo, bravo!!! Další série bude údajně s jinými postavami, tedy i herci, prý má jít o ženské představitele v hlavních rolí tentokrát. Nechám se překvapit, pokud bude stejně skvělý scénář a atmosféra zachována sem s tím. Ale postavu Matthew Mc. a jeho výkon už těžko někdo překoná..

Ať jedí koláče

Ať jedí koláče (1999)

Neskutečně vtipný seriál, který má naprosto úžasný dabing, kdy prostě dabovali opravdoví herci. Skandální, ujetý, perverzní, sprostý, ale ne laciný. Míra arogance hraběnky je prostě best.."tohle není dřevo, to je strom.." :D Vlastně nejvtipnější sitcom co znám, škoda, že tak krátký, ale občas je to jen ku prospěchu.