Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (89)

plakát

Joker (2019) 

J. Phoenix je můj oblíbený herec a tady mě ohromil na 150 %. Dokonale ztvárnil zrod šílenství, které držela na uzdě jen kopice medikamentů. Svým způsobem křehká duše v šíleném světě, který ji semlel. Joaquin dotáhl do dokonalosti každé gesto. Já prostě nemám slov. Byl dokonalý. Příběh jako takový měl neskutečnou hloubku. Bez zbytečný omáčky poukázal na problémy obyčejných lidí, nesmyslnost systému, kterej jen diktuje jak žít, co mít... co je správný. Fuck of! A celým dějem proplouvá Joker jak stvoření z jiného světa. Nepochopen. Bez zájmu. Dokud... No... podívejte se sami. Beztak je tohle jen můj subjektivní pocit.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Na film jsem šla až po davovém šílenství. Recenze jsem nečetla a šla jsem na to s čistým štítem. Odcházela jsem táááák spokojená, že to snad ani nemůže být pravda. Tarantino opět zvedl laťku o kus výš. Příběh a jednotlivé roviny, které se prolínají, jsou okořeněný dokonalými detaily, jak to umí jen on. Zase si zpracoval minulost po svým a o dost lepším a humornějším způsobem. Hudba a herecké obsazení opět předčilo veškerá moje očekávání. Myslím, že není třeba tu vypisovat detaily, hlášky nebo co bylo nejvíc nejlepší... Chce to jednoduše vidět a udělat si vlastní názor. Buď budete spokojení nebo mrzutí. Jak už to QT chodí.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Tento klasický příběh mi do filmového zpracování zkrátka moc nesedl. Prostředí divadla a měnících se kulis, které střídaly jednotlivé části příběhu, mi tam docela i vadily. Film byl jako sushi. Rozsekrájený na malé kousky. Co se týká hereckého obsazení, tak Keira je sice krásná, ale na Annu Kareninu mi příliš nesedla. Její milenec Taylor-Johnson nebyl úplně marný, ale... Zato Jude Law, Mattew Maxfadyen a především Domhnall Gleeson byli, dle mého názoru, dokonalí. Celkově z toho mám dost smíšené pocity, protože na dílo tohoto formátu mi toto filmové zpracování vůbec nesedí. Ale ať si udělá závěr každý svůj...

plakát

Rudá volavka (2018) 

Film, který mi zpříjemnil léčení virózy. Bylo to svižné, zápletka dobrá, herecké obsazení parádní... Možná tam bylo i pár věcí, který byly přitažený za vlasy, ale to už je snad v každým filmu. Film jako takový funguje jako hezky orámovaný celek. Jeniffer zde předvedla opravdu senzační výkon. Zbytek hereckého obsazení byl vybrán opravdu dobře, protože charaktery postav fungovaly naprosto dokonale. Mě se to zkrátka líbilo :)

plakát

Osm hrozných (2015) 

Asi stárnu nebo co, ale mě se to hrozně líbilo. To pomalý tempo. Krajina. Dementní kecy. Krapet toho násilí. Ale pořád hrozně příjemná podívaná. Žeru, jak Tarantino umí udělat z obyčejný zápletky a hrstkou herců takovou podívanou. Už proběhlo dost výměn názorů na konto tohoto biáku, ale je mi jasný, že ho budu obhajovat hrdě dál.

plakát

Berlin Calling (2008) 

Pustila jsem si to na základě sountracku, který mě opravdu zaujal. Co se týká filmu, tak naprostá paráda. Dějová linka proplétající se klubama, festivalama, léčebnou, městem atd. protknutá hudbou, která do děje sedí jak "prdel na hrnec", je naprosto dokonalá. Film je svižný, má rozhodně co říct a dost autenticky vypovídá o životě party people. Vše je hezky syrové a bez obalu. A to mě na filmech opravdu baví. Takže rozhodně doporučuju všem, co mají rádi tento hubení žánr a baví je pařit.

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

... ze zvědavosti jsem na to koukla, protože z prvního dílu jsem měla smíšený pocity. No... a nic. Bylo to jak nastavovaná kaše.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Byl to takovej ten film, který vás během přepínání tývky zaujme a tak mu dáte šanci. Myslím, že myšlenka filmu není špatná, nicméně závěr se tak trošku nepovedl a celý příběh tím jaksi ztratil na atraktivitě. Tím však nikoho nechci odrazovat, leč je to můj subjektivní pocit. Děj filmu je svižný a zvědavost vás nutí očekavát velké filnále, které až tak velké nakonec není. Konec filmu je začátkem dalšího dílu, ale to už je na další komentář. Teenage herci měli pár výraznějších tváří, ale nějak nejsou úplně můj šálek kávy, každopádně hráli dobře. Takže když to shrnu, tak je to docela fajn film, který si jistě své publikum najde.

plakát

Šelma (2018) 

Hodně silný příběh.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Na film jsem se dívala s dětma a musím říct, že bylo fajn. Smály se vtipům, který by mě jinak nerozesmály. Takže jsem to zažila tak trošku z jejich perspektivy a bylo to moc prima. Kdybych byla zase malá, určitě by se mi to taky moc líbilo. Jako dospělá tam bylo pár věcí, co mě iritovalo, ale to už je úděl americkejch filmů. Některý pasáže jsou jak přes kopírák, jen se mění lidi, bytosti, prostředí atp. Někde to funguje a někde ne. V tomto případě to bylo celkem fajn. Komiksovej příběh... a ty mám ráda. Jako odpočinkovej film velice příjemná podívaná vhodná pro děti (1. stupeň ZŠ) :)