Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama

Recenze (264)

plakát

San Andreas (2015) 

Katastrofické filmy většinou hodnotím průměrnými třemi hvězdami. Snoubí se v nich totiž vždy perfektní audio-vizuál se schématickým scénářem, a tak to na víc není. San Andreas není ve své podstatě vyjímkou, ale má pár aspektů, které tento snímek zvedají do vod nadprůměru. Prvním je bezpochyby perfektní casting. The Rock je sympaťák (jako vždy), Carla Gugino snad nikdy nezestárne a Alexandra Daddario strhává veškerou pozornost na svůj hrudník. No a druhou devízou je strhující tempo. Od začátku to jede, na nic se nečeká a stopáž tak uteče jako voda. Takže ode mně získává Brad Peyton bezproblémové 4 hvězdy.

plakát

Země zítřka (2015) 

Původně jsem chtěl dát 3 hvězdy, ale svědomí mi to nedovolí... Námět je super, ale to, jak s ním Brad Bird naložil, mě pořádně nakrklo. Kdyby se tolik nesnažil to natočit ''pro celou rodinu'' a dal tomu trochu temnější nádech, hned by to vypadalo líp. Co se týká castingu, tak ten je celkem fajn, ale fádní scénář dává prostor maximálně té malé Terminátorce a George Clooney se tak může snažit jak chce, ale vyjde naprázdno. A Dr. House jako záporák? To beru spíš jako vtip... Celkově je Země zítřka podprůměrným rodinným sci-fi s pár úsměvnými momenty a nečeká ji nic víc, než utonutí ve vodách zapomnění...

plakát

V/H/S/2 (2013) 

Druhý díl v této sérii bez debat překonává svého předchůdce. Jednotlivé příběhy mají lákavější náměty, je tu propracovanější gore a celé je to o stupeň děsivější. Nejlepší povídkou je určitě Safe Haven, která by snesla klidně celovečerák. Nicméně na plný to počet to bohužel není hlavně kvůli poslední povídce - Slumber Party Alien Abduction. Ta je řemeslně strašně špatná (kamera je i na found footage nadmíru nepřehledná) a zakončení se tak stává nejslabší částí. Pořád bych to ale každému hororovému fandovi doporučil především kvůli řadě zajímavých nápadů (zombie horor z pohledu zombie?).

plakát

Bojovník (2015) 

Antoine Fuqua se tentokrát projevil pouze jako zručný rutinér, protože Bojovník má naprosto schématický děj, kde je od začátku jasné, jak se to celé bude vyvíjet. ALE. Ale je tu jeden člověk, který zvedá tenhle film do vod nadprůměru - Jake Gyllenhaal. To je zkrátka chlap, co si poslední léta vybírá skvělé role a vždycky posune svým výkonem daný film o level výš. Bojovník není vyjímkou, a tak si ode mě nakonec odnáší hezké 4 hvězdy.

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

Josh Trank se prostě na všechno/všechny vykašlal a udělal si to celý po svym... No a já mu to sežral i s navijákem!!!! Nová Fantastická Čtyřka jde snad proti všem současným trendům komiksových filmů a taková tvůrčí odvaha se dnes už skoro nevidí. Aby taky jo, když pak výsledek všichni přijmou tak, jak tady vidíme... Málo akce (první většinová výtka) tu sice je, o to víc se ale film soustředí na vývoj postav a jejich seznamování se schopnostmi. Mě to tentokrát vůbec nevadilo, protože Trankova režie zkrátka uměla udržet pozornost. Dále tady vidíme mladé neznámé herce (druhá většinová výtka) z nichž sice nikdo herecky nevyčnívá, ale taky snímek vysloveně nepotápí. Co se týká audio-vizuálu, tak ten je spíše průměrný, nicméně rozhodně ne ''béčkový'', jak zde mnoho uživatelů tvrdí. Zkrátka a dobře - je to jiné, za mě však určitě ne špatné. P.S.: Výborně namaskovaný Doom!!!

plakát

Neutečeš (2014) 

Pro jednou se zase názorově rozcházím se zdejší hororovou elitou... Tohle byl totiž jeden z nejutahanějších a nejnudnějších filmových zážitků, jaký jsem za poslední dobu měl. Ona ta idea nebyla vůbec špatná, ale chtělo to víc šťávy, dynamiky a prostě úplně jiné pojetí. Podle komentářů jsem fakt čekal kvalitní horor, ale dostavilo se čiré zklamání. Nikomu It Follows nedoporučuju a tu jednu hvězdu dávám za kvalitní hudbu a asi dvě dobré scény.

plakát

Šibenice (2015) 

Snaha o originální příběh tady vyznívá celkem do prázdna a je to velká škoda. Tvůrci Cluff a Lofing si peníze na tenhle počin sice sehnali sami (což jim určitě připisuju k dobru), nicméně pouhé nadšení k vytvoření kvalitního found footage hororu nestačí. Tenhle žánr mám rád (proto jsem filmu také udělil trochu nadsazené 3 hvězdy), ale roztahaný úvod spolu s nesympatickými herci ''spláchnuly'' Šibenici do vod (pro mě) průměru až (pro ostatní) podprůměru. Pár dobrých scén se tady ale najde a určitě se nejedná o extra velký průšvih, takže neškodná záležitost.

plakát

Nesmrtelný (2015) 

Tarsem Singh mi naservíroval docela příjemné nenápadné překvápko. Nesmrtelný jistě není žádným průlomovým sci-fi, ale sympatický casting a svižné tempo z něj dělají příjemnou jednohubku. Navíc můj oblíbenec Ryan Reynolds utáhl hlavní postavu s přehledem, takže mi nic nebrání v nadprůměrném hodnocení - naprosto pohodový 4 hvězdy.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Taylor to dal !!!! Příběh má sice pár děr, ale mě to na zážitku neubralo. Nejnovější Terminátor má skvělé tempo (takže i přes dlouhou stopáž vůbec nenudí), výborné efekty a hlavně příjemně nostalgický nádech, který každý (alespoň trochu nenáročný) fanda této série určitě ocení. Hodně jsem se bál mladých tváří, ale byly úplně v pohodě. Hlavně Jai Courtney překvapil svým přirozeným výkonem (v jakékoliv jiné roli byl totiž vždycky strašné dřevo). Nicméně všechny je zastínil ''starý, ale ne zastaralý'' Arnie! V podstatě každá jeho replika je naprosto kultovní hláška a vždycky mi vykouzlila úsměv na rtech. Takže závěrem dávám Terminatorovi Genisys plný počet, protože mě skvěle pobavil a zároveň parádně rozšířil celé tohle (opět musím použít slovo ''kultovní'') univerzum.

plakát

Všemocný (2015) (seriál) 

Pilot měl teda bezchybný tah na branku! Herci sympatičtí, tempo skvělé a režie přesná. Jediné, co mi zabránilo dát plný počet, je až přílišné kopírování předlohy z roku 2011. Nápad si samozřejmě zasloužil seriál a Bradley Cooper potěšil, ale že bude stejná hudba, dějové schéma pilotu i vizuální pojetí jsem vážně nečekal. Chtělo by to trochu víc inovace, ale té se třeba dočkáme v dalších dílech, takže zatím zůstávám optimistický. EDIT: Moje důvěra v tvůrce se vyplatila. S přibývajícími díly se rozrůstá zápletka se senátorem Morrou a seriál jde do hloubky vzniku a účinků NZT. Takže nedokonalosti z pilotu jsou odpuštěny a hodnocení zvyšuji na plný počet.