Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama

Recenze (264)

plakát

Sabotáž (2014) 

Já jsem nadmíru spokojený! Zápletka je sice poněkud schématická, ale bohatě to vynahrazují dvě věci - skvělé herecké obsazení (samozřejmě v čele s Arniem) a Ayerova režie, kterou bych tady definoval jako ''bez skrupulí'' (čti: Jsou tam nahý ženský a hodně krve.). A protože nemám náladu hledat chyby, tak radši vyzdvihnu další tak trochu schovanou, ale přitom velmi důležitou kladnou věc. Jsou to naprosto precizní vpády jednotky do neznámého prostředí. Je vidět, že herci se přípravě vážně věnovali, protože takhle realisticky přesné zásahy jsem snad ještě ve filmu neviděl. Takže za mě jsou to pohodové 4 hvězdy.

plakát

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (2004) (TV film) 

Na Flynna Carsena prostě musíte správně koukat. Ona je to v podstatě ptákovina s příšernýma efektama, topornýma hercema a naprosto zaslouženým průměrným hodnocením. ALE. Zároveň je to zábavné, svižné, krátké a ideální na vypnutí mozku. Plakáty se sice snažily evokovat Indiana Jonese, ale to bych bral spíše jako marketingovou nadsázku, protože Flynn Carsen se vůbec nebere vážně a v tom je jeho síla. Hodně tedy záleží, v jakém rozpoložení a s jakým očekáváním se na něj díváte. Já to asi zrovna vychytal dobře, takže ty 3 hvězdy knihovníkovi dám.

plakát

Spiderman (1994) (seriál) 

Fanda Spider-Mana nemůže u tohohle skvostu jinak, než vrnět blahem. Tady zkrátka funguje všechno - postavy, dialogy, zápletky, animace (dobře, ta by mohla být lepší, ale mě to dojem nezkazí!!), dokonce i český dabing je solidní. Teda samozřejmě až na neustálé překládání jmen u všech záporáků, ale vem to čert. U tohoto seriálového Spider-Mana jsem zkrátka stoprocentně nekritický, protože mi přinesl hodiny zábavy a odreagování. Každá epizoda odsejpá a vždycky potěší, když se tam objeví i jiný hrdina a pomůže Spideymu s nějakým tím problémem. No prostě a jednoduše - pálím plný počet.

plakát

Vetřelci vs. Predátor 2 (2007) 

První díl se ještě jakž takž dal skousnout, ale bratři Strausovi tuhle značku totálně zazdili... Akce je snad ještě nepřehlednější než u Megatonových filmů, postavy absolutně ploché a dobré dvě třetiny filmu se odehrávají ve tmě, takže není skoro nic vidět (další důkaz neschopnosti tvůrců - práce se světlem asi nikomu nic neříká). Jedna hvězda je za nápad ''vetřelco-predátora'' a za úvodní scénu napadení otce se synem. Tady se aspoň bouraly tabu.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Myslel jsem, že to bude úplná blbost, a ona to byla nakonec slušná béčková jízda! Diabetický Jeníček a sexy Mařenka správně hláškují, krve je tak akorát a sem tam nám Wirkola servíruje i celkem neotřelé nápady. Bohužel největším kamenem úrazu je zde akce, která je místy nepřehledná a bez jakýchkoliv ozvláštňujících prvků. No ale nudit se u toho vážně nedá, takže lepší 3 hvězdy těmhle netradičním Lovcům čarodějnic dám.

plakát

The Canal (2014) 

Velmi solidní malý horor! Hutná atmosféra hned od začátku, sympatický herecký ansábl, krátká stopáž a hlavně netradiční hry s kamerou a barvami jsou hlavní devízy Canalu. Jediná věc, která mi zkazila pětihvězdičkový zážitek, byl doslovný závěr. Chápu režisérovu snahu o to, aby film pochopil úplně každý, ale takhle se vytratilo to tajemné kouzlo provázející nás po celou dobu. Takže za to o hvězdu méně, ale i tak velmi solidní 4 hvězdy.

plakát

Mama (2013) 

Taková škoda toho konce... Mohlo to být krásných 5 hvězd, ale za posledních cca 10 minut musím hodnocení o jednu snížit. CGI orgie na osudové skále prostě nebyly to pravé ořechové... Nicméně vše, co se odehrávalo předtím, stojí za shlédnutí! Atmosféra by se dala krájet, lekačky hodně povedené a na Jessicu se moc pěkně koukalo. Tak jen se poučit s tím zakončením a prosím o sequel s názvem ''Táta''.

plakát

Insidious 3: Počátek (2015) 

Leigh Whannell sice není James Wan, ale je vidět, že se během dlouholeté spolupráce leccos přiučil. Třetí díl série Insidious je tak sice nejslabší, ale vůbec není špatný. V současných mainstreamových hororech je to určitě nadprůměr a ostudu svým předchůdcům určitě nedělá. Největší sílu přináší ''zlý duch'' v podobě muže s dýchací maskou, který na sebe nenechá dlouho čekat. Scénář je však bohužel nenápaditý, což mě překvapilo vzhledem k Whannellovým předchozím počinům. Jako jeho režijní debut ale Insidious 3 funguje dobře. Takže celkově jsou to lepší 3 hvězdy. Nic víc, nic míň.

plakát

Superhero Fight Club (2015) (TV film) 

Parádní záležitost, která jen potvrzuje, že propojování světů Arrowa a Flashe má smysl. Když jsem na Superhero Fight Club narazil poprvé, tlačítko ''repeat'' jelo na plný pecky! :D

plakát

The Human Centipede III (Final Sequence) (2015) 

Tak tímto završuje Tom Six sérii, kterou se definitivně zapíše do historie (nejen) hororové kinematografie. Určitě se jedná o nejslabší díl Stonožky, nicméně takový průser, jak zde většina renomovaných filmových kritiků píše, to rozhodně není. Největším zklamáním je výkon Dietera Lasera, který je uřvaný až běda, ale jinak jsem tolik negativ nezaznamenal. To, že je samotná stonožka vidět jen pár minut vůbec nevadilo, protože nechutností a goru bylo i tak dost (kastrace, operace,...). Hodně mě pak potěšilo pomrkávání na předchozí díly, Tom Six v roli Toma Six (se slabým žaludkem) a hlavně ironický soundtrack evokující americkou hymnu v těch nej(ne)vhodnějších chvílích. Nejlepší je bez pochyby poslední dvacetiminutovka, díky které jsem přidal tu třetí hvězdu. Výš jít nemohu vzhledem k hodnocení předchozích dílů. P.S.: Lidská housenka? Že by Tom neskončil?