Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (78)

plakát

Yellowstone (2018) (seriál) 

Dallas na steroidech.

plakát

Nikdo (2021) 

Film trvá jenom hodinu a půl (+1), nezdržuje se nějakou expozicí, jde se hned do akce (+1), Bob Odenkirk jako badass (+1), Rusové jako 100% záporák (+1), koťátko (+1). Tohle je to pokračování Sám doma, na které jsme všichni čekali.

plakát

Jak vyrobit vraha (2015) (seriál) 

Reasonable doubt is for innocent people. Nebýt to skutečnost, šlo by o fajn detektivku s perfektním castingem a řadou poněkud příliš divokých zvratů. Bohužel to skutečnost je a na spoustu situací se tak opravdu těžko dívá. Klišé "důležitý dokument" tady opravdu sedí jak prdel na hrnec.

plakát

Antarktida: Rok na ledu (2013) 

Unikátní záležitost a konečně dokument, který (namísto debilních tučňáků) ukazuje dechberoucí krajinu a každodenní život na nejodlehlejším místě naší planety. Strašně rád bych tam ten rok strávil, nebýt té zimy...

plakát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

Bryan Cranston chybí takže ne 5,5 jako Breaking Bad, ale pouze 5.

plakát

Nevyjasněné zločiny Roberta Dursta (2015) (seriál) 

Jako dokument o příběhu jednoho hodně zvláštního chlapíka je to samozřejmě dechberoucí, ale musím vyzdvihnout i řemeslnou stránku, která je na úrovni současné filmové a seriálové špičky. Trochu mi vadí občasná manipulace realitou v rámci zesílení efektu (záznam ze záchodu nalezený až dva roky po natočení je nesmysl, druhé interview se ve skutečnosti odehrálo dlouho před zatčením a ne po něm), ale rozhodně to není nic, co by zásadně měnilo vyznění celého případu.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Pomalé, špinavé, uhrančivé. Atmosféra a dialogy celkem úspěšně zakrývají, že scénáristicky se nejedná o žádnou bombu, ale to se časem vyvrbí. TD má našlápnuto na to stát se legendou, teď to hlavně neposrat.

plakát

Před půlnocí (2013) 

Hodina a půl tlachání... které vás přiková do židle. Chemie mezi Delpy a Hawkem je stále úžasná a papírem šustí hlavně repliky vedlejších postav, nicméně stejně jako u předchozích filmů je požitek z filmu z velké části závislý na osobní zkušenosti diváka (tohle je opravdu přístupné od 30ti výš). Těším se zase za 10 let.

plakát

Politické kruhy (2009) 

Spin-off (pro mě neznámého) britcomu "The Thick of It" je pozoruhodnou sondou... a tím nastavuje zrcadlo... Tak znovu. Vtipnější film jsem letos neviděl, stačí?

plakát

Porco Rosso (1992) 

Co na tom, že příběh působí svou strohostí spíš jako pilot k seriálu. Takový seriál bych strašně rád viděl - emoce, humor a atmosféra, hustá jako vzduch v prasečím chlívku.