Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (357)

plakát

Chlapectví (2014) 

Opus Magnum Richarda Linklatera!!!

plakát

Predestination (2014) 

Zajímavé téma v béčkovém hávu, jehož scénář je zamotanější, než vztahy v Melrose Place. I přesto všechno mě to bavilo. A přerod Sarah Snook z krásné kočky k utrápené osobě je uvěřitelný. Za mě 4 hvězdy.

plakát

Interstellar (2014) 

Film roku. A to bez debat. Vizuální i příběhová linie jsou perfektní. Nolan hraje svoji vlastní ligu, kam nikoho nepustí. V IMAXu jde o jedinečný zážitek, který by měl vidět každý. P.S. Pocta filmu 2001: Vesmírná Odysea je viditelná, a o to příjemnější.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Královsky jsem se bavil, a to především díky vynikajícímu dabingu.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Parádní podívaná. Už dlouho jsem se takhle u velkého filmu nezasmál. Šablonovitý záporák vynahrazuje parádní pětka "hrdinů", a jejich vtipné scény, popichování apod. Samozřejmě tenhle film táhne kromě Pratta hlavně dvojka Groot a Rocket. Jeden z filmů, který stojí za to vidět v kině ve 2D s titulkama.

plakát

Hercules (2014) 

Ano, dávám 3 hvězdy. Za co, asi se ptáte. Nuže zde jsou. 1. Za Rocka 2. Za jeho pobočníky. 3. Za Ian McShanea a jeho komické vsuvky. Nebýt těchto 3 věcí, tak by se to v pohodě rovnalo lednovému skvostu od Harlina.

plakát

Zátah 2 (2014) 

Někde jsem četl, že je druhý díl The Raid "Kmotr" mezi Martial Arts filmy. Bral jsem to jako hodně odvážné tvrzení. Ale po shlednutí tomu musím dát za pravdu. Gareth Evans dokázal z úspěchu prvního dílu vytěžit potenciál na 120%. Dvojka je velkolepější ve všech směrech, včetně příběhu. Akční scény jsou neuvěřitelně přehledné a přitom frenetické až běda. jsem ještě neviděl, a že jsem toho viděl dost. Brutalita k filmu patří jako Ken k Barbie. Prostě bez sebe nemůžou existovat. Evans si libuje v klidných záběrech s pomalým zoom in / out. Jsem hodně zvědavý, co celý filmový tým ukáže ve třetím dílu. A jelikož u posledního rozhovoru ve filmu záměrně běžela hudba, tak to bude, věřím, stejně kvalitní jako dvojka. Jasných 5 hvězd!!! Souhlas s komentářem DaViD´82

plakát

Joe (2013) 

Po dlouhé době předvádí Cage velice dobrý herecký výkon, za který se nemusí stydět. Film samotný je zajímavý svým vyprávěním.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Je to za lepších 4,5 hvězdy. Je to veliké? Ano. Je to zběsilé? Ano. Je to vizuálně podmanivé? Ano. Má to něco víc? Ano. Perfektní obsazení kterému vévodí Crowe a Costner. Cavill je v roli Supermana je velice dobrý. Další kapitola sama o sobě je Hans Zimmer. Jeho hudba je perfektní. Audio orgie za delší dobu. Jsem na něj hodně zvědav v pokračování, jak si poradí s motivem pro Batmana. Je tu také vidět rukopis Nolana. Především v historii Supermana a jeho lidu, co znamená log na hrudi a proč je tak silný. Není to vycucané z prstu. Snyder se chopil své jedinečné šance ve velkém stylu a už jí nepustil.

plakát

Vetřelec vs. Predátor (2004) 

Těšil jsem se na to jako blázen. První ukázka to ještě umocnila. Výsledek? Na půli cesty. Anderson měl svojí vizi, kterou se snažil přenést na plátno. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že měl strach přitvrdit a udělat z toho doslova vyvražďovačku lidí a soustředit se hlavně na boj ikonických potvor. Hlavně, že nezkurvil tu královnu, jinak by mu Cameron nakopal zadek. Druhá škoda je nepřítomnost Arnolda, který musel nastoupit do úřadu.