Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (27)

plakát

Černí baroni (1992) 

Jo, film není špatnej, ale na knížku to nemá. Knížka prostě neměla chybu, mám i pokračování, 5 sekyr poručíka Hamáčka a říkali mu Terazky. Mrzí mě, že i tady se najde dost komunistů a bývalých politruků, co maj potřebu tento film hanět. At se užerou vlastní zlobou. Jo a mnohem lepší než Tankový prapor, ten opravdu staví jen na vulgaritě.

plakát

Poprava (1998) 

Překvapujou mě ty negativní komentáře, hlavně že vychvalujete vyšší princip a jiné filmy pro pamětníky. U tohodle se musí trochu přemýšlet, je to napínavý film, v nezaměnitelném hollywodském stylu, ale líbil se mi, zajímavá zápletka. O lidské zbabělosti a morálce. A na závěr se americký hrdina vrací do náruče krásné novinářky. :)

plakát

Vrchní, prchni! (1980) 

Pěkná komedie, ovšem místním soudruhům se to nezamlouvá, protože nemají smysl pro humor a film nastavuje zrcadlo socialistické společnosti. Ale musel projít i dobovou cenzurou. Nejsem žádnej pravičák, ale zamyslete se nad sebou.

plakát

Noc pastýřů (1993) (TV film) 

Komentáře od golfisty mě vždycky vytočí, je tomu právě naopak, mě se po budovatelských častuškách z 50.let nestýská vůbec a naopak si myslím, že právě 90.léta byla dost plodná na výjimečně kvalitní filmy i z české produkce. Koukám, že je to tu taky samej soudruh, myslel jsem, že aspoň sem chodí mladí lidé, právě díky tomuto filmu jsem si opravil mínění o panu Lukavském.

plakát

Kobra (1986) 

Enšpígl, co to meleš, nosí sluneční brýle, protože se příběh odehrává v létě ? A nemyslíš, že v takový Kalifornii je teplo celej rok ? Takže ten tvůj štěk je trochu mimo mísu, pokud to teda nebyl vtip. Jinak co dodat, klasika 80.let. Snad i na toho italského svalovce, co se prý nikdy pořádně nenaučil anglicky příliš stupidní. Ale bavil jsem se a o to asi šlo. Jinak moc toho opravdu nenamluvil.

plakát

Bez dcerky neodejdu (1991) 

Film, skvěle zobrazující zrůdnost islámu v jeho nejfanatičtější podobě a současně bezbřehou naivitu některých západních žen, nevážících si své osobní svobody a vymožeností civilizace. Děkuji, velmi poučné.

plakát

Sametoví vrazi (2005) 

Skvělé a mrazivé svědectví o Klausově gaunervládě a dobové atmosféře, kdy bylo možné úplně všechno. Žel moc se od té doby nezměnilo, jen té svobody projevu ubývá. Vše navíc podle pravdy, horší než americký horor.

plakát

Komando (1985) 

Prostě akční klasa, nikdy jsem netušil, že živej plot se dá ostříhat i kulometem. Intoši, jděte se bodnout. Anglicky jsem se neučil, ale není Janne synonymum české Jany, tedy "dženy" ! Takže žádná Jenny.. Arnolde, jsi jednička, tyhle filmy zrajou jak víno. Generál Kirby se ptá: Nechals něco pro nás ? Jen mrtvé, zní strohá odpověď. :-

plakát

Císařův pekař - Pekařův císař (1951) 

Klasika, nejvíc mě dostalo to: A všichni všechno budeme mít dohromady, patří to k Vánocům a já to prostě miluju ! Bravo, soudruzi !!

plakát

Robin Hood: Král zbojníků (1991) 

Hrozná kravina, i na americké zpracování dost ubohé. S původním příběhem to nemá nic společného a ten střelný prach na konci, ve 12.stol v Anglii ? Kde by se tam asi vzal ? Prostě nesmysl na nesmysl, nejlepší byl asi britský televizní seriál s Michaelem Praedem v hlavní roli. Četl jsem i knihu od Alexandra Dumase, mohu doporučit. Robin Hood pocházel z anglosaského šlechtického rodu, který po normanské invazi přišel o veškerý majetek a za to se pak mstil. Lidové legendy si to pak patřičně okořenily. (: A to jak silák Malý John povalí šibenici a zachrání zajaté zbojníky je taky blbost, protože oběšenci se při správném provedení popravy zlomí vaz, takže je okamžitě mrtev, pokud je zbaven opory pod nohama. Ne, že se pomalu uškrtí. Jedním slovem parodie. Takže ta jedna vlastně jen za námět. Troufám si tvrdit, že líp by to zahrál i Chuck Norris.