Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (764)

plakát

Kauzy Jaromíra Soukupa (2017) (pořad) odpad!

Dvakrát jsem na tenhle pořad narazil, koukaje na cizí televizi. Poprvé jsem si myslel, vida dřevěný stojánek s nezřetelnou fotkou vylezlou z levné tiskárny, že chudákovi nepřišel oponent do diskuze. Chvilku jsem se mu smál a pak jsem přepnul. Ale když jsem za čas viděl zcela jiný díl, jehož scéna vypadala naprosto stejně, nemohl jsem se nezaposlouchat. A abych se ujistil, že můj oběd skutečně neobsahoval halucinogeny, našel jsem si ještě několik dílů na internetech. Ne, neobsahoval. On to pan Soukup myslí skutečně vážně. Tedy, pro ty z vás, kteří jste měli štěstí a tohle ještě neviděli: Pan ředitel krouží po do vesela vybarveném studiu kolem jakýhosi dřevěnýho stojánku. Na něm má umístěnou nekvalitní fotku kohosi, kdo je pro dané vysílání veřejný nepřítel. Nebo co. A naprosto bravurním způsobem, útočícím uboze na nízké pudy lobotomistů u obrazovek, se pokouší o jakési vyprávění pohádky. Nebo co. Volitelně je pak příběh proložen dechberoucími grafickými efekty ruky beroucí papíry, dramatická hudba na pozadí... Myslím, že Česká televize je s odpolední pohádkou v troubě a nepomůže ani, že tu samou vysílají na několika kanálech najednou. Tuhle fabulaci prostě nepřebijou. Jen je škoda, že ač ten vševěd ukazuje jakési koláčové grafy, tak dobré chutnání, pokud právě obědváte, nepopřeje.

plakát

Týden s prezidentem (2017) (pořad) odpad!

Dobrý večer vážení diváci, vítejte u pravidelného pořadu Týden s populistou. Dobrý den i vám pane prasedemente. ● Dobrý den. ● Hned na úvod bych se vás rád zeptal, proč si myslíte, že jste tak skvělý? ● Podívejte se pane redaktore, já si myslím že to je tím, že jsem v tak dobré fyzické i duševní kondici. A všichni kteří vidí něco jiného jsou normální idioti. ● Dobře a myslíte si, že můžete být ještě skvělejší? Řekněme v horizontu měsíce nebo dvou? ● Víte, já velice nerad, ač mnozí mají pocit, že to někdy bylo jinak, což jsou jen novinářské bludy hlupáků, spekuluji. Ale myslím si, že nebudu daleko od pravdy, pokud prohlásím, že je to velice dobře položená otázka. ● A jak vnímáte kritiku svojí osoby? Mnohé osobnosti i obyčejní občané o vás tvrdí, že jste demagog, lhář či oportunista. ● Víte mohl bych citovat Vinstona Činčila: „Dobré svědomí je často jen následek špatné paměti.” Ale odpovím vám, že se cítím dobře a jsem ve skvělé kondici. ● Mnoho občanů je také, řekněme, rozčarováno, ze současné politické situace. Jak se na celou problematiku díváte vy osobně? ● Za prvé, ignoruji všechny ty kecálky, kteří říkají něco jiného, než si myslím já. Zkrátka proto, protože nemají pravdu. A za druhé, pane redaktore, já jsem skoro hluchý, takže stejně vlastně neslyším. A konečně za třetí, všechny spekulace o mé hluchotě jsou hyenismus a lživé pomluvy hloupých lidí. ● Přejděme teď ke zcela jinému tématu. Povězte mi, pane prasedemente, co vás osobně dělá tak úžasným? ● Víte pane redaktore, to je další výborná otázka. Já osobně si myslím, po té co jsem všude byl a všechno viděl, že to je tím, že nejsem hlupák. Což ostatně dokazuje i mé tvrzení v projevu z ledna 2015, který jsem přednášel v Bohnicích a kde jsem dokázal vyřknout delší nesmysl než většina tamních pacientů. ● Já jsem měl možnost vám lézt do zadku, takže to mohu potvrdit. Teď ale jedna nepříjemná otázka. Pane prasedemente, budete tak skvělý i nadále? ● Podívejte se pane redaktore, já jsem vždy byl, stále ještě ve svém věku jsem a přirozeně nikdy nepřestanu být skvělý. Navzdory počtu vypitých lahví becherovky, navzdory viditelnému rozkladu. Ať si hlupáci dokazují opak třeba vědecky. Já totiž nejsem člověk, který by si dělal starosti z pseudonázorů někoho, kdo tvrdí něco jiného. Zkrátka proto, že jsem skvělý a všichni jsme tam kde jsme především kvůli mým zásluhám. ● Pane prasedemente, děkuji vám za rozhovnor a s vámi milí divňáci se těším na brzkou shledanou opět ve čtvrtek u pořadu Tyden s propagandem. ● Na shledanou.

plakát

Vražedná matka (1995) 

Vždycky jsem si myslel, já naivka, že "mysteriózní" znamená, že tam bude něco mysteriózního. Ale ten termín očividně znamená "je velké mystérium, že to rovnou nevyhodili, když to má tak debilní scénář, mizerný výkony, ubohý masky, strašlivý efekty a příšernou kameru, vše snad horší České sody". Jedním z mála pozitivních momentů byla smrt tý ošklivý uklízečky ve sklepě, to mě pobavilo, kterak... no třeba se na to někdy náhodou podíváte, tak ať tam pro vás alespoň něco zbude. Ono toho tam jinak totiž moc není. Zápletka to mohla být obstojná, kdyby to nebyla taková fušeřina, což podrthuje i fakt, že ten malej smrad podal možná nejlepší výkon. Teda rozhodně lepší, než ta vražedná matka. A i přes to všechno to je roztažený do hodiny a půl, takže si můžete udělat představu, jak nudný to bylo. O pitomosti se zmiňovat nebudu. A to to nebylo kanadský!

plakát

Mateřská posedlost (2008) (TV film) 

Tak konečně film, co má grády, protože tam jsou dvě parádní krávy. Ale teda libový. Matka je vypatlaná sebestředná slepice, která měla být už asi tak před deseti lety v blázinci (a nebo v márnici). Jenže její dcerunka má taky pěkně vymeteno, takže jí pořád jenom omlouvá, namísto aby jí rozbila hubu a nechala jí nacpat práškama. Nebo jí umlátila kladivem. Bože, ty byly obě tak tupý a otravný, nejraději bych je vykuchal osobně. No a jinak je to nijak originální zápletka v televizní slátanině, pro kterou platí v zásadě opět to samý jako pro další kanadský filmy, který jsem už hodnotil. Drama skoro nic, thriller vůbec a mysteriózní? To by mě zajímalo v čem, protože jediný mystérium je, proč tyhle dvě pořád běhají na svobodě. A žijou šťastně až do smrti, protože to drama nekulminovalo ani na konci.

plakát

Ďáblovo dítě (2008) 

Mě to bylo jasný hned od začátku, když se, namísto toho aby nacpala bong, začala modlit. Ta musí být krutě potrestána. Bohužel však její protivník byl malej smrad v klobouku, kterej žral jen mladý telecí hřbety. Jestli tenhle mentál byl ďáblovo dítě, tak ho snad měl se svou sestrou, protože ten byl fakt retardovanej. A ještě k tomu houby vydržel. Ten Satanášovo druhej potomek z jinýho filmu uměl aspoň nějaký cirkusový triky. A navíc neúčinkoval v tak průhledný volovině. Po delší době si budu zase stěžovat, jak to bylo tmavý, já jsem z těch scén z řezbářské kůlny moc neměl. Jinak maska toho pedofila, kterej pronásledoval Sama, byla docela úsměvná, Fantomas hadr. Mě by fakt zajímalo, jak to ti dva farmáři celý léta dělali, že na ně nikdo nepřišel, krom něj. Celkově si ten příběh moc nedělal starosti s nějakou uvěřitelností. Účel světí prostředky. No nic, čas na tataráček...

plakát

Moje krev (2009) 

To byla ale sympatická rodinka. Škoda, že hrála v tak špatně natočeným filmu. Co se asi stalo? Jo jasně... Kanada. I když teda z toho kanadskýho odpadu co uzřely mé bulvy v poslední době to ještě nedopadlo nejhůře. Jasně, že si nedali pozor a člověk si všimne hromady detailů, auta nemají značky, světla ve sklepě, jiné masky v navazujících záběrech... Ještě že to kapku srovnaly filtry a efekty. Ale tak alespoň to byly zajímavý postavičky, ten taťka, to byl zas archetyp, takovej skoro Táta Cvok. Není nad solidní rodinné tradice. Každopádně horor to moc není. Thriller trošku. A i když tam souloží každej s každým (pokud se zrovna nevraždí), tak jsem tam neviděl žádný kozy, natož něco víc. Takže jsem se tak akorát mohl těšit, jak to tam Stephen McHattie zrychtuje. A ten konec? ...překvapující závěr vyráží dech?! Keep dreaming...

plakát

Bez úniku (2008) 

Filmu Saw se dá odpustit ta neoriginalita, protože oproti Cube má přidanou hodnotu. Je postaven trochu jinak, nahrazuje neznámé a nevysvětlené zlo jeho personifikací, navíc tím přesouvá souboj mezi hrdiny a ním na jinou úroveň. Ale proč vzniklo tohle, pravděpodobně za odpoledne ve skladu nějakýho nákupáku? Dobře, nebudu pomlouvat kulisy, ale když už neměli pořádnou kameru, tak alespoň nemusela být tak strašná. A hlavně v některých situacích nepřehledná. Nemluvě o suprefektech. Chvíli trvalo než mi došlo, že to červený světlo neznamená, že je něco sežehne. Oni to měly být záběry ze tmy... které prokládá skutečná tma? Hm... No ale i tak bych to slupnul, s trochou remcání, pořád jsem totiž čekal na nějaké rozuzlení a osvětlení zákulisí. Nebo taky ne. Nemám nic proti tomu nechat pozadí na spekulaci diváka, ale tenhle konec? Jako proč? Proč to vůbec nakousli? Když už, mělo to končit tím odchodem z místnosti, po kterém měla následovat ta úplně poslední scéna. Beze slov (a to mezi vynechat). Takže si přiznejme, že to je blbost, která potěší ponejvíc pokud na ní přepnete z něčeho ještě horšího.

plakát

Nebezpečné probuzení (2005) (TV film) 

Už mě to nebaví. To bylo tak průhledný vod samýho začátku a navíc nechyběla obligátní kráva... teda silná žena a její milující rodinka (malých hloupých telátek). Strašně jsem si přál, aby je tam všechny vykostil, nebo tak něco. I náznak dramatu by potěšil, když thriller se nekonal. Ale byla to jen řídká kejda. A když se nad tím zpětně zamýšlím, tak se tam od tý nehody vlastně nic nestalo. Teda jako stalo, ale bylo to taaaak vo ničem. Naprosto na mě ty jejich životní osudy nedoléhaly, jenom mě všichni rozčilovali víc a víc až do hepáče plnýho nadějí a lásky... No a protože tam nebylo nic, co by upoutalo moji pozornost, zas jsem se věnoval detailům. Třeba jsem přemýšlel, jak tydle filmový lidi vždycky žijou v obrovským baráku uprostřed obrovskýho pozemku. No jestli to tam má vopravdu vypadat pořád tak uhlazeně a uklizeně, prostě dokonale, tak to snad musej celej den makat. Kde pak berou čas na ty svoje pseudoproblémy? Nu a pak byl kaněc filma.

plakát

Rozsudek smrti (2007) 

Tak konečně něco, co mě trochu potěšilo. Sice to ze začátku vypadá jak další veselý pohodový film, ale když se Kevinu Baconovi po rodinné tragédii zrodí v hlavě nápad, ještě netuší, jak se to všechno vymkne z rukou. Ale stejně si nedá pokoj. Takže za něj plus. Další velké plus patří kameře, některé záběry jsou parádní. Příkladně ty dvě minuty při honičce v garážích bez jedinýho střihu. Taky se mi líbilo, jak první polovina dobře graduje, za přispění dobré hudby. Předlohu jsem samozřejmě nečetl, takže neposoudím, jak dobrá byla, ale snímek se docela povedl. Přiznávám, nebyl to nejskvělejší film na světě, ale jsem ochoten mu odpustit ty různé drobné kiksy za které bych jiné pomluvil. I přes ně je to totiž dobře natočený. Nemám co dodat, snad jen že váhám mezi třemi a čtyřmi... No uvidíme po příštím shlédnutí.

plakát

Smrtící zásnuby (2006) (TV film) 

A teď tu máme (pro změnu) film původem z Kanady. Zase. A hlavní zápletka je (pro změnu) šáhlej záporák na cestě za pomstou. Zase. Jako já chápu, že ti herci musí někde hrát, ale točit variace pořád na to samé? Tohle jsem viděl v tak asi pěti dalších snímcích javorového původu a to jsem jich moc neviděl. Co to tam v tý Kanadě chlastaj? A navíc to takhle flákat, kdyby si alespoň dali pozor mezi jednotlivými záběry. Nebo snad doufali, že si těch chyb nikdo nevšimne? Viz třeba osmnáctá minuta. Ona někdy vzdáleně tam je snad vidět i snaha, na nějakým tom detailu, ale je to totálně zabitý. Jediné, čím tohle snad dokáže pobavit, je humor mimoděk plynoucí z toho, jak je to pitomý. Třeba když Abby říká své dceři, že je jako byla Sally. Ta byla fakt blbá. Nebo když ta samá (mentálně postižená) dcera zmíní, že v restauraci dostanou určitě místo pro postižené. Můžem' si založit firmu ... Lodě a krevní testy. Haha. Ale jinak je to brak za jednu upocenou hvězdičku.