Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (7)

Kabinet doktora Caligariho

Kabinet doktora Caligariho (1920)

Tenhle film jsem sháněl několik let a vůbec nelituju. Na rovinu přiznávám, že výtvarné pojetí scén mi zcela vyrazilo dech a při prvním shlédnutí jsem si ze snímku neodnesl po příběhové stránce ani po stránce hereckých výkonů nic. A i po dalších projekcích je vizuální podoba kulis to dominantní, skvěle dokreslené ostatními "detaily", už kvůli ní je to za 5 hvězdiček. Neuvěřitelný zážitek.

Pošetilost mocných

Pošetilost mocných (1971)

Louis de Funès v nejlepší roli. Charakter sebestředného řvouna je pro něj sice typický, ale chamtivý intrikář Don Salluste je naprostým vrcholem. A co daň že soli, ta je čí? Tu má dostat král. Ne, ne, ta je pro mě. Zloději! Já nejsem zloděj, vždyť je to moje! Takhle nějak si představuju každodenní dilema našich vrcholných politiků. Němý! Němý! Němý! On je k tomu ke všemu ješte hluchý! Celý film je jednou dlouhou zábavnou jízdou, s malou přestávkou na roztomilou Karin Schubert. Á! Ta bába! Co ta tu dělá? Zelená je barva naše a žádný úskok není tabu, pokud to přinese víc zlaťáčků. A všichni - samé nešťastné náhody. Paf paf! Pak já budu král. Mohl bych tu vypsat ještě spoustu skvělých hlášek, ale bez té úžasné vizuální grotesky to stejně nebude celé. Zlaťák chybí!

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

To nejlepší od Davida Lynche (pokud nepočítám z jiného světa přiletivší ujetinu Mazací hlava, to je kapitola sama pro sebe), film, který mě dostal a musel jsem na něj zajít do kina znovu. Výborné od začátku do konce, dramatické scény se prolínají s poklidnými, za každým rohem schované mystérium, nejmenší detail v záběru můze být podstatný. Některé scény jsou až neuvěritelně nabité. Neustálé opožďování vlastního chápání za tokem příběhu a pak exploduje bomba, která změní svět. Wake up girl.... EDIT: Poprvé viděno s českým dabingem a podlě mě spousta scén ztrácí náboj a atmosféru. Jinak pořád výborný. Na rozdíl od mého komentáře.

Kung Fury

Kung Fury (2015)

Go 80's! Go 80's! Go 80's! (Milý Ježíšku, já vím, že už je po vánocích a dneska vyspáváš novoroční vopici, ale prosím, prosím, ať natočí pokračování z 90. let kde bude mít štěk pan Sponka. Slibuju, že budu hodný na maminku i tatínka a nebudu pomlouvat telenovely. Prosím!)