Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Krize

Krize (2015)

Slyšel jsem o tom, ale nevím, proč jsem tak dlouho odkládal. Velká chyba. Jsou tu filmy jako Zachraňte vojína Rajena, při kterých by člověk byl nejradši američan hrdý na svou vlast. Ale jsou tu i seriály jako The Brink, při kterých by se člověk chtěl cítit stejně. Je to o třech amerických blbečcích, zástupce nejvyšší třídy, vyšší střední třídy, i střední třídy. Ti se vybarví na kvalitní američany nejvyššího kalibru. Věci s Jackem Blackem moc nemusím, ale tohle je rozhodně povedené. Tim Robbins, už jsem někde viděl, ale tohle je rozhodně první zapamatovatelná věc. Ani další herci nezůstávali pozadu. Humor není kdovíjak drsný, ale lízá i náboženství a to je na seriál takového kalibru v roce 2015 dosti slušné. Prakticky to asi nejmíň násilnou formou ukazuje, že všude na světě jsou lidé chytří a lidé blbí, nehledě na geografii. Nemám co vytknout, protože vše ubíhalo a já se celé čtyři hodiny bavil. Zde nejde přiřadit zásluhy jen herců nebo režisérovi, tahle šou, ač neznám zákulisí, musela být s láskou opečovávaná minimálně od půlky produkce až do konce. Pět hvězd.

Generation Kill

Generation Kill (2008)

Ten reportér a ti vojáci v seriálu vidí tento seriál jako ukázku toho jak se hrozně sporstě mezi sebou baví, a že občas se u mariňáku vyskytne nějaký blázen nebo inkompetent, a nebo že se prostě občas vyskytne nějaký nečekaný problém. No to jsou věci co mě fakt nezajímali. Scénáristi ale evidentně vědí co dělají a občas možná až moc tlačí na pilu právě ohledně zabitých civilistů nebo totální neschopnosti roty či čety(moc se v tom nevyznám) jako celku zorganizovat nějaký útok apod. V podstatě seriál ukazuje, že mariňáci jsou hlavně co k čemu jako jednotlivci s všťípeným výcvikem společně s kamarády v boji. Ale jako organizace nebo boj za správnou věc to prostě moc nic neříká. Jako film je to tak na 50%, ale beru to jako dokument a dávám 90%. Ignoruju tak repetitivnost prakticky všeho, nelogické chování charakterů, i tomu odpouštím některé nepřesnosti. Ale sakra ukazuje to realitu, a který film je přesnější? Je to prostě bomba, na kterou ale potřebujete docela dost chuti se podívat - Jak můžou takoví divní mariňáci vůbec existovat?

Mare z Easttownu

Mare z Easttownu (2021)

Jeden z tech hodne dobrych detektivnich dilek. Ma to po americku vse co tam ma byt. Uhadnete vraha driv nez se Mare podiva na kamerovy zaznam? 90%