Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Obsahy (9)

Perry Mason

Perry Mason (2020) (seriál)

Děj se odehrává v roce 1932 v Los Angeles. Zatím co se zbytek země zotavuje z velké hospodářské krize, toto město žije. Jenže jednoho dne se stane nečekaná událost, někdo unese malé dítě. Seriál je o nejlegendárnějším zločineckém právníkovi jménem Perry Mason. Masonovo vytrvalé hledání pravdy odhalí nečekané a zdrcující tajemství ve městě.

REC 4: Apokalypsa

REC 4: Apokalypsa (2014)

Mladá reportérka, Ángela Vidal je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus.

Spřízněná duše

Spřízněná duše (2008)

Film natočený podle druhého románu spisovatelky Sarah Watersové. Margaret Prior (Anna Madeley), svobodná žena z vyšší vrstvy, začíná po smrti otce pracovat jako vizitorka v ženské věznici v naději, že tím uteče od svých vlastních problémů. Ve vězení poznává spiritualistku Selinu (Zoe Tapper), která jí začíná vyprávět svůj příběh o tom, že dokáže komunikovat s duchy, kteří také mohou za zločin, který si odpykává. Margaret se postupem času do Seliny zamiluje a stává se jí posedlou.

The Night Watch

The Night Watch (2011) (TV film)

Adaptace díla slavné lesbické spisovatelky Sarah Waters (Na špičce jazyka, Zlodějka) rozehrává příběh tří mladých žen. Kay, Helen, Viv a její bratr Duncan bojují na pozadí bouřlivých 40. let ve dvou válkách najednou. Mezi bombami padajícími na Londýn nalezli arénu pro svá milostná dobrodružství i sexuální svobodu, o jaké doposud jen snili. Válečné vítězství má však pro ně hořkosladkou příchuť. Navrací je totiž na okraj konvencí spoutané britské společnosti. Vypravěčské mistrovství autorky literární předlohy i netradiční zarámování příběhu v čase podtrhují složitost osobních peripetií hrdinů.

I Can't Think Straight

I Can't Think Straight (2008)

Opravdovou lásku můžeš najít jen tehdy, jsi-li opravdová sama k sobě.
Taly (Lisa Ray) se připravuje na náročný svatební obřad. Díky sledu událostí se seznámí s Leylou (Sheetal Sheth), do které se zamiluje. Ve vyšších společenských kruzích v Jordánsku, tradiční středovýchodní rodině, připravují Reema a Omar svatbu pro svoji dceru Talu. Tala tou dobou pracuje v Londýně a náhodně se seznámí s Leylou, mladou Britkou indického původu, která je zasnoubena s Alim, nejlepším Talyiným přítelem. Tale připadá Leyla jedinečná svou naivitou, neohrabaností, vnímavostí a i tím, že tajně pracuje na tom, aby se stala spisovatelkou. Dívky se do sebe zamilují. Avšak smysl pro povinnost a kulturní zdrženlivost donutí Talu k návratu do Jordánska, kde pokračují přípravy honosné svatby. Díky tlaku rodiny a blížícímu se svatebnímu dni je Tala stále pod větším tlakem. Zatím se v Londýně Leyla se zlomeným srdcem snaží přestat pochybovat sama o sobě. Navzdory matčinu očekávání se rozchází s Alim a svěřuje se rodičům se svojí sexuální orientací. Leylina kurážná sestra Yasmin napomůže k tomu, aby se Tala a Leyla znovu setkaly. Tala zjistí, že její vlastní předsudky o tom, co může být láska, znamenají poslední překážku, kterou musí Tala přeskočit, aby získala Leylu zpět.

Eloïse

Eloïse (2009)

Osmnáctiletá Asia (Diana Gómez) leží v komatu v nemocnici. Matka a její přítel Nathaniel (Bernat Saumell) se o ni starají. Pomalu, krůček po krůčku sledujeme události, které vedly k současnému Asiinu stavu. Vvztahy s její matkou, jejím přítelem a kamarádkami, z nichž jedna, nevyzpytatelná Eloise (Ariadna Cabrol), ji uvedla do "nového" světa pocitů. S ní si znovu Asia připomene i bolestivou událost z minulosti. S Elois se sblíží víc, než by si kdy sama uměla představit.

Yes or No 2: Rak Mai Rak Ya Kak Loei

Yes or No 2: Rak Mai Rak Ya Kak Loei (2012)

Pokračování populárního thajského filmu s lesbickou tématikou navazuje tam, kde první díl skončil. Dvě dívky, Kim (Supanart Jittaleela) a Pie (Sushar Manaying) jsou do sebe stále zamilované, ale po maturitě se jejich cesty musí rozejít. Kim odchází pracovat na farmu do severní provincie Nan, Pie odjíždí na jih do rybářského centra. Jejich lásku tak testuje vzdálenost.

Luxusní nabídka

Luxusní nabídka (2004)

Když velkoměstská blondýna Alma (Monika Schnarre) přijede do malého města Squamish, způsobí mezi celou zdejší mužskou populací rozruch. Eva (Marla Sokoloff), servírka v místní restauraci, se stane středem pozornosti této sexy cizinky a rázem to mění její plány.

Život Adèle

Život Adèle (2013)

Studentku Adele (Adèle Exarchopoulos) chlapci trošku nudí, pokud nejsou takoví blázni do literatury jako ona. Je přesvědčená o tom, že dívka má mít chlapce a sní o velké lásce. Myslela si, že ji našla v Thomasovi, tajemném, ale přátelském mladíkovi. Setkala se však s Emmou (Léa Seydoux), dívkou s modrými vlasy, a toto setkání jí úplně změnilo život.

Reklama