Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (14)

plakát

Jedna rodina (2022) (seriál) 

První serie byla super, šlo se více do hloubky u každé z postav, ačkoliv mi přišlo už v prvních dílech, že je jich tam mnoho. Nakonec se to dalo zvládnout a vyklubal se z toho fajn seriál na večerní "pozadí" s příjemnýma postavama a docela fajn příběhy (za první serii bych se nebál dát 3-4 hvězdičky). S nástupem druhé serie, kdy přibyly další nové postavy - to začíná jít dost z kopce. Některé postavy jsou sice stále sympatické (Čtvrtníček, Sandeva i když je ta "zlá"), ale vzhledem k počtu postav už se nejde tolik do hloubky a přijde mi že scénář se začíná podobat hodně Novácké Ulici - mělké drama za každou cenu. Vzhledem k tomu jak je každá epizoda dlouhá, mi přijde že postavy nedostávají tolik prostoru jako v první serii a ono to ani vlastně jinak nejde (a je to zbytečná škoda), a proto jsou dramata hrozně moc na "sílu" a nejdou do hloubky - na začátku dílu se většinou řeší drama s předchozího, to se rychle vyřeší a než díl skončí se nastaví nové nevyřešené drama pro další díl. Toto schéma se mi subjektivně nelíbí a tady ty rychlo-cliffhangery jsou fakt hrozné. Když už tam chtěli mít postav jak na orloji, měli ubrat na dramatech a vytvořit jich méně a jít více do hloubky. Za mě teď 2* a to možná ještě přeháním - a je to fakt škoda. První serie byla fakt na české poměry dobrá, ale teď postupně přestávám koukat a mám už to jen jako zvukovou kulisu, kterou většinou ani nevnímám.Edit: Přidávám pocit nekonzistentních charakterů postav ...

plakát

Buchty a klobásy (2016) odpad!

Tady napíšu jen: obrovské zklamaní. Animák plný sprostých slov - toť vše. Vtip: 0

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Pokud mám hodnotit film podle počtu "zimomriavek", tak je to nejlepší film v mém životě. Čekal jsem něco polovičatého, ale dostal jsem jsem to nejlepší co jsem mohl dostat. Ať už je to střih, hudba, režie, příběh, prostě všechno..... kdybych mohl dám 150% (15 hvězd). Přál bych si zapomenout první shlédnutí, abych mohl shlédnout poprvé znovu. Jediné co vytknu tak český dabing Tonyho a Furyho... to je moje největší zklamání...

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Abych pravdu řekl, dvojka překvapila. A musím říct, že celkem mile. Zvláště pokud jste viděli první díl, očekáváte asi stejnou "úchylnost" jako v případě prvního dílu, což vlastně působí pozitivně, protože tu "úchylnost" odsunete tak nějak dozadu a sledujete celkem zábavné akční dílo. Vidět prvně tohle bez prvního dílu je podle mě hloupost. A jestli vidět oba, tak v pořadí, v jakém Vás chtěl režisér zklamat / překvapit. Dá se říct, že tenhle skvost, jestli to tak můžu nazvat, je díky své zvláštnosti, tak zvláštní, že se prostě líbí. Musím přiznat, že dvojka je, dost tvrdší než jednička, co se týče krve a efektů, nicméně boje jsou podle mě na uplně jiném levelu, což přidává na kvalitě. A navíc, z Chloë roste pěkný kus baby. Jak jsem napsal u Red 2, dal bych hvězd, ale opět je to jen dobrý film na podívání, pobavení, ale nic to ve mě nezanechalo.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Mnou dlouho očekávný snímek na který jsem se díky traileru fakt těšil. No když nebudu počítat to, že film začne tak hroooozně pomalu, že než stihne začít, tak vlastně skončí, tak to nebylo až tak zlé, ale čekal jsem pecku roku 2013, a místo toho je tohle pro mě největším zklamáním roku 2013. Efekty perfetkní, no ale k čemu to je, když příběh pokulhává a scény jsou poskládané tak, že jsem chvíli přemýšlel jestli jsem střih nedělal já. Dva pomatení doktoří či co to bylo, mělo být asi snahou o vtip, no, nezasmál jsem se. Prostě příběh to zkazil a zpracování příběhu taky. Ale roboti jsou prostě COOL, proto 50%.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Na to že jde o českou produkci jde o výborný snímek, který rozhodně stojí za shlédnutí.

plakát

Red 2 (2013) 

Příjemný odpočinkový akčňák s prvky komedie, nabitý super herci a super zvraty. Není to lineární akční stílečka typu "ublížil jsem ti-pomsta-konec". Líbí se mi, že Dean Parisot si dal záležet nejen na roli B.Willise, ale taky na roli J.Malkoviche. Jeho úžasné "pohledy", které jsou filmem prošpikovány fakt pobaví. Jako taková akční komedie s důchodci pro zabavení na dlouhé zimní večery super. Má to energii, má to nápad, má to super herce a fakt to není "B" film. Nicméně do pěti hvězd mi tam chybí něco, co by ve mě zanechalo takový ten pocit že: "Fůha, to byla pecka".

plakát

Hlavně nezávazně (2011) 

Ačkoliv miluji Natalii Portman (byť nechápu proč vzala tuhle roli, která jí fakt nesedí, i když je fakt sexy....) a dal bych tomuto filmu 5* už jen za její sexy-look, musím přiznat, že jsem schválně počítal kolikrát jsem se u filmu zasmál....dvakrát přátelé (no dobrá třikrát, když nebudu počítat vtip, který znám) a to je prostě na takové hodnocení málo. Jediný důvod proč jsem na film víceméně koukal, byla zmíněná Natalka. Jinak je to taková odpočinková komedie na večer k práci, kdy Vás nezajímá příběh a potřebujete jen "něco" na pozadí. Kdybych měl hodnotit film podle Ashtona tak dám 2*, protože mi přijde že ten herec nic jiného zahrát neumí, ale nenechám se ovlinit tímto hercem a prostě je to takový průměr. Možná mladší generace najde vtipů víc a doufám že jo.

plakát

Všemocný (2011) 

Pro mě WOOOOW. Hlavně hudba..... nic víc k tomu nemůžu napsat, protože prostě je to jeden z těch TOP filmů které si zaslouží minimálně jedno shlédnutí.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Až tento díl mi připomněl Alenku v říši divů, kterou jsem viděl v dětství (tu od disneyho) a ta vzpomínka byla velmi silná a krásná. Myslím, že hodně povedená adaptace... prostě nádherňajs :) (btw Johny Depp opět nezklamal)