Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Pohádka
  • Sci-Fi

Recenze (700)

plakát

Abaj a Žabaj (1988) (TV film) 

Vlastně si říkám, proč tomu nedám rovnou odpad.... Žeby kvůli té trapně napodobenině tanečnice? Nééé... Blbý, ujetý, děsivý - včetně herců a jejich "výkonů"... Nebyla ta tanečnice něčí příbuzní nebo milenka? Jako by celá tahle "věc" byla natočená hlavně kvůli ní a jejímu pupkokroucení.

plakát

Absurdistán (2006) 

Nejhorší je, že to už skoro ani není sci-fi, jak se to možná zdálo tvůrcům v roce šest. Nebo nezdálo? Není tenhle film třeba náhodou jen pokus o jakési varování formou, kterou snad-možná-doufejme budou dnešní lidé alespoň trochu pobírat?;) A povedlo se jim to, nebo je to přeci jenom ještě trochu příliš intelektuální, když se tomu lidi ghehe jakože komedie? ;) Ne, bohužel tohle není absurdní a nemyslím si, že by k tomu bylo ptřeba celých pěti set let, než se naše realita té filmové přiblíží. V tom lepším případě tedy:)) Ačkoli mě obvykle lidská blbost málem fyzicky bolí, tak při sledování tohoto filmu jsem netrpěla, ba jsem se i bavila, akčoli si říkám čím vlastně? Zvláštní věc. Zatím nevím přesně proč, ale bavilo mě to. Až do poslední sekundy potitulků:))

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Nemůžu uvěřit, že se k Addamsovic rodině dostávám s takovým zpožděním, ale čas hrozně letí. Lepší pozdě než nikdy a o tomhle fimu to platí na 100%. Je skvělý. Ano, tenhle svět je moje gusto. Rodinka je k sežrání. Hlavně Morticie, ta už má ten správný věk:))) A jdu hledat ten seriál. ....."Mohl bys mi podat sůl?" Jak se to říká? "Okamžitě!"

plakát

Albert Nobbs (2011) 

Nevím. Albert mě nezaujal, měla jsem z něho/ní pořád takový nepříjemný pocit oplzlosti nebo čeho a vím, že to rozhodně nebyl záměr. Wasi je tady na přesdržku jako vždycky a jeden se přistihuje, že jí všechno to trápení vlastně přeje. Aaron na mě působil dokonale prázdně a nijak. V kameře a hudbě přešlapy nebyly, ale ani mě ničím nezaujaly. Jediný velký plus byl Hubert McTeer a doktor Brendan Gleeson. Shrunuto: jedna hvězda za Janet, jedna za Brendana a jedna za nehappyend.

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

Velká spokojenost. Pokud můžu soudit z krátké paměti, tak tenhle je lepší, než ten první film. Přestože Miu Wasikowskou nesnáším, nedokázala mi tenhle film otrávit. Vládne zde Sašův Čas s jeho světem, který je opravdu impozantní, mile oživený robůtky a potom též Tarantin, který mi hlavně ke konci vehnal vlhko do očí, když jsem si uvědomila, jak jsem před čtvrt stoletím milovala jeho úsměv, přesně ten, kterým se usmíval teď při loučení s Alenkou. Jako by to byl Edward s Kim, jakoby čas najednou někam zmizel:))) K tomu Elfmannova hudba a moje srdíčko jásá:))

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Mám tenhle film moc ráda, viděla jsem ho už párkrát a vždycky potěší. Moc nerozumím tomu nízkému hodnocení tady. Možná mi někdo do pošty pošeptá jiný skvělejší film o Alexandru Velikém ?:)) Mě se to líbilo - herci, hudba, kamera, výprava... všechno. Collin se toho mega sousta zhostil výborně, nemůžu si stěžovat. Třešnička na dortu je příběhová linie Alexandrových mužských lásek a otázky kolem jeho sexuality. Podařený film.

plakát

Alf (1986) (seriál) 

Kdysivá jsem to sledovala a celkem jsem se bavila... ted mě napadlo, že si to možná maličko zopáknu, (asi potřebuju něco sluníčkovýho :)))) Takže možná hodnocení časem změním.....ale ne, hodnotím to z prvního podívání, ted už by to nebylo fer:)

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Jeden asi ze tří čtyř romantických komedií, které jsem kdy vzala na milost...Asi kvůli té hravosti a vtipnosti Amélie, kvůli decentní a nelepkavé sladkosti a přívětivosti celého vyznění. Asi se na něj podívám znova, nějak mi ubývá humoru:)

plakát

Amen. (2002) 

Nic není černobílé, v té době bylo nejednoznačných, otálecích snah o diplomacii všude plno a vidíte, svět se nepoučil. Ani dnes nevidí jasně, kde je ZLO a nepostaví se mu zpříma, tančí kolem něho diplomatické tanečky, sleduje kde a jak by v té mizérii mohl ze Zla těžit a jak s kým vyjednávat a vyjebávat a Zlo se opět nepozorovaně rozrůstá, až přeroste naše hlavy a my budeme v řiti. Jako tehdy. Nil novi sub sole. Kdo jsi bez viny, hoď kamenem.

plakát

Americký sniper (2014) 

Už jenom samotná nominace tohoto filmu na letošní (dnešní:) Oskary je politikum, na skutečnou výhru nemá ani v jednom bodě. Nicméně jako řadový americký válečný film z blízkého východu to není vůbec špatný, rozhodně se mezi staršími snímky neztratí. Osobně mě tam překáží ty rodinné scény - proboha pořád dokola omletý klišé voják sbalí ženskou, mají děcka, ona se o něho bojí, on se vrací, hrabe mu z toho propastnýho rozdílu světů, ve kterých žije, bojuje se závislostí na tom zajímavějším a nutí se do toho nudnýho v bačkorách - zde tedy v kovbojských botách. To můžou klidně z těhle filmů vynechat, už mě to fakt otravuje. Film je dobře zvládnutý v akcích, v celkovém vyznění scén v Iráku, výpravě, kameře, střihu i castingu. Bradleyho skoro nezmám, nijak mě extra neoslovil, ale má celkem pěkný a výmluvný oči. A kvůli nim dotlačím ty silný tři hvězdy na čtyři.