Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Pohádka
  • Sci-Fi

Recenze (700)

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Neobjevný stereotypní nudný akčňák daleko za svými předchůdci. Myšlenka pracující s AI je dobrá, ale jinak je to celé 100x zopakovaná rutina, ještěže jsem ty pranice mohla přeskákat. Ani ty ženský nejsou kdoví co, chlapi samý nesympatický ksichty, prostě škoda času na ten film.

plakát

Volha - FOXTERIÉRY (2023) (epizoda) 

Ne, voe se tehdy neříkalo.  To byl první faul hned zkraje. Říkalo se hezky česky vole, ale jen jako  oslovení a to důvěrné,  s člověkem, o kterém jsi věděl,  že si to můžeš dovolit, tedy s dobrým kamarádem. Používalo se někdy i zdvojené vole vole. Pak to začalo být staromódní a neříkalo se skoro vůbec a až mnohem později v tržíku se vůl vrátil jako voe nebo ve. Čím nižší IQ, tím více voe. A ne, úplně takhle se opravdu nežilo všeobecně. Mnoho inteligentních a moudrých lidí žilo a mluvilo slušně a já jsem se setkávala a žila hlavně s nimi, takže tahle sonda do pražské žumpy mi teď působí dost nepohodlí. Plus uřvané děcko. Řekla bych, že ničilo diváky stokrát víc, než aktéry. Záběr  z potratu  přišel jako pravý hák na podřimujícího člověka, tedy jako pěst na oko. Jakoby z jiného filmu. Ale jinak celkem dobrý, nicméně asi nebudu kdovíjak vyhlížet další neděli...btw uvědomila jsem si, jak hnusné byly tehdy pánské "účesy":))

plakát

Život pro samouky (2023) 

Neurazilo, neotrávilo, nezdeptalo. Výborná Plodková a výborný Plesl, scénář taky ušel, sem tam jsem se i usmála.

plakát

Il Boemo (2022) 

Děs a běs. Ani nevím, kde bych měla začít s kritikou. Špatně všechno, včetně obsazení nehercem dykem, který nemá na víc, než blbě čumět jako spráskanej pes nebo se plazit po ženských či předstírat vervu při dirigování. Chudák Mysliveček, těžko uvěřit, že byl slavný. Celý film je jenom jakási maškaráda a předstírání, chybí tomu duše, chybí tomu opravdové emoce, něco, co chytne za srdce. Sex, krev, kýč, hnus a dokonce i smrad pohlcují hudbu jako těžká deka a tak není šance, aby  mě tento film povznesl nebo alespoň potěšil. Jedna hvězda za hudbu, která nezvítězila.

plakát

Indián (2022) 

Čekala jsem nějakou trochu trapnou ezoenviropropagandu, ale dostala jsem čistou jednoduchost indiánské moudrosti bez té svazácké vlezlosti a umanutosti, která spolehlivě zabíjí všechny pokusy o hlas moudrosti a rozumu. Možná těch vtipných situací, vyplývajících z dvouvládí v jednom těle, mohlo být trochu více, ale ono někdy právě méně je více a tak jsem spokojená. Dokonce ani to zavlečení děje na Slovensko nebylo ani násilné, ani trapné, ani směšné, ale naopak docela to celé pěkně dobarvilo. Po shlédnutí filmu jsem měla takový milý, slunečný, hřejivý pocit radosti a klidu a to si velice velice velice cením.

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Koukala jsem na to celkem bez nepříjemných pocitů,  ale když  si to teď v hlavě promitam, tak  vylejzaji další a další brouci.  Totálně promarněný potenciál jak hor, tak osoby Krakonoše. Švehlik nemá co hrát, jeho postava je plochá, chudá, jen taková skica pár čarama.  A přitom on by dokázal mnohem mnohem víc. Hory? Pár ubohých záběrů určitě ne z Krkonoš. Padouch totálně marnej a navíc rychle mizí ze scény. Film si pro sebe urval Sokol  odpudivého  vzezření i projevu. I ten zámek se jaksi vyjímá jako pěst na oko. Hudba, kamera  nevýrazný řemeslný  standart . Nová tvář- Leona S. - je ale příjemná. Jediná.  A nakonec lež o tom, ze Krakonoš je tu s náma i dnes. Kdyby byl, nevypadaly by Krkonoše tak, jak vypadají :)) Nemůžu se ubránit, abych si nevzpomnela na německý film Krakonošův poklad  a ve srovnani s ním  bohužel tento film nevyhrává, přestože ani  v německem se netočilo v Krkonoších.  Škoda. Šance byla zmařena. Ale tak co, třeba někdo další natočí jiný, lepší  film-  na to, že je Krakonoš tak známá figura o něm ještě moc filmů nemáme.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

tak hlavně herci... strašný. A ti cizí, to je úplný odpad.. Za druhé kostýmy, to je ubohost a trapnost. Gesta vojáků a vubec celý to vojsko - jako fakt? A fantazy prvek s hodinkama... to už musí bejt hodně promyšlený, aby to dávalo smysl a tohle je... prostě trapltrik, aby vůbec bylo o čem...Jediný, co jsem si z toho odnesla bylo, že na sudičky je třeba  vzít dlouhej bič a hnát to za devatero hor. Aspon honičky na koních byly fajn, skály a Zvířetice (nejsou v poslední době všude?)Nicméně jsem to nevypnula, takže dvě hvězdy tomu dám...

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Spoiler. Rozjezd dlouhý a nudný, konec vypšoukl do prázdna. Ta smrt se nasilne snaží ho nějak  vylepšit, dát mu váhu, ale nepovedlo se to. Nesedí to tam. Mužské role excelentní, ženské snad kromě uroložky tragické. To jsou herečky? Kolářová jediná funguje, to je trapas, ten casting. Je to hlavně pro pány ,  tak přimhouřím oči nad těma sexscénama, ať si trochu užijou, když už  se jim tohle líbí . Ten nápad s ukolama byl super, ale myslím, že šel víc rozpracovat do více humorných situací. Ale jako ok, dokoukala jsem to do konce, takže poctivý tři hvězdy.

plakát

Přání Ježíškovi (2021) 

miluju příběhy, které se ve filmu potkávají, splétají a nakonec se nějak protínají, (proto jsem si zamilovala i Lásku nebeskou, i když je to romantický film). No a protože tenhle film je celkem dost povedený a já už jsem vzala romantiku a vztahy trochu na milost, (jednou za půl roku neuškodí) tak jsem spokojená, neurazilo, pobavilo i dojalo, co víc chtít... A víš, že v hitrádiu říkali, že film Přání Ježíškovi dostal od Bloodcountes čtyři z pěti ? Nooo, to je opravdu hodně!

plakát

Pravá nevěsta (2020) (TV film) 

Krásná pohádka s krásnou výpravou a kostýmy, ale hlavně s krásným pohádkovým dějem a "mravním poselstvím".  Je zde nenápadně výchovná až archetypální a iniciační dějová linka, kde něco sice maličko (logicky) nesedí, ale v jiném smyslu (iniciačním) to sedí skvěle.  Herci jsou holt jací jsou, i mě to nutí pracovat na svých (nudných) streotypech a vidět krásu i v nezvyklé a rozhodně zajímavé tváři Caroline Hewling, Stefan Gorski je takovým nenápadným způsobem moc pěkný a Pastýř,  vrchnost a princezna jsou taky pěkní a nikterak odpudiví. Dám pohádce o hvězdičku víc, protože jsem přesvědčená, že zdejší hodnocení je nezaslouženě nízké.