Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Pohádka
  • Sci-Fi

Recenze (700)

plakát

Signál (2012) 

Slyšela jsem, že je to odpad, četla jsem, že je to odpad, s filmem jsem čekala až doteď a je to dobře, protože mezitím už jsem stihla vidět Ztraceni v Mnichově a tak vím, že odpad (dokoce někdo píše i "morální hnus") je něco trochu jiného. Tento film je prostě taková hříčka s určitým nápadem, není to ani genální, ale ani kdovíjak hrozný. Že ukazuje českou debilitu? Ukažte mi jedinou vesnici jinde ve světě, kde by se někdo nesnažil zajistit si bezpracný příjem, když je příležitost. Je to normální, je to obecně liské a dokonce je to i v intencích pravicového podnikatelského smýšlení. Každý platí tím, co má a to je taky obecné a normální. Čili nevidím to jako kritiku české debility nebo chtivosti, ale jako reflexi zcela základního a přirozeného fenoménu například někde na české vsi. Podobný příběh se může udát kdekoli na světě, takže dnes tak moderní sebemrskačství není na místě. Film je to skvěle obsazený, ačkoli někteří protagonisté se mi díky svým nechutným veřejným politickým vystoupením dokonale zhnusili a je to něco, co opravdu musím překousávat. Dyk. Měla jsem ho ráda hlavně kvůli dabingu Sherlocka, taky se mi líbí na pohled, ale projevil se jako totální dement a teď se na něj mám dívat ve filmu... to je fakt těžký. Menzel taky. Ostatní skvělý, Roden boží, Polívka hodně příjemnej, dokonce nezarostlej jako vágus, Hádek, Čermák, Lichý, Josefíková velmi fajn. Někdo zmiňuje zběsilý střih - tak to není můj problém, ani jednou mě nic nerušilo a ani teď si zpětně nic hroznýho nevybavuju. Hudba- moc neřeším, mohla bejt i lepší, ale nijak mě neštvala, takže v normě. Fyzik ochcávající pomník, pigment řídící autobus, fanda, co čeká, až jeho motorky zestárnou, soutěž ve strouhání křenu, vyměňovací transparent v hospodě, docela barvitá společnost, se kterou jsem se nenudila, takže za mě spokojenost.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Já hru neznám, neznám nic z tohohle světa, takže nemám s čím porovnávat a musím řícr, že se mi to líbilo. Kromě zvuku teda - z dušenesnáším, když hudba řve tak, že není rozumět, co herci říkají a když navíc musím pořád kroutit knoflíkem reproduktoru, protože to chvíli neskutečně řva a potom zase neslyším dialogy...Taky Fassbendera nemám ráda a poslední dobou je ho všude nějak moc, ale jinak v pohodě, vizuál svělý a scénář? No jako co byste chtěli ? Jsou tu dvě bandy jeden artefakt a jde o ty souboje, kdo ho získá, ne? Co na tom chcete vymýšlet.

plakát

Nevinné lži - Lež má rozbité auto (2013) (epizoda) 

zásadní nedostatek je v tom, že tu krasavici, která tak okouzlí Dyka, hraje ta držkopizda Vilhelmová. To je prostě tak velkej faul, že dál už me to nězajímalo...Panebože ta zpruzená huba, o kterou bych si ani kolo neopřela...ksich pořád napřesdržku....to už tam nemáme nějakou jinou herečku ? Že se k sobě hoděj? Proboha!!! A ten mladík, to musí bejt totální retard, slepej, hluchej a mentálně postiženej úchyl, jestli ho TOHLE přitahuje.

plakát

Monstrum (2008) 

Jako kdyby to nebylo formou čistokrevný found-footage, která mě srala od začátku do konce, možná to mohlo bejt lepší, nevím. Je až s podivem, jak na mě tato metoda působí přesně naopak, než by asi měla. Dokonale mě odřízne od děje - nejsem jakoby přímo na místě, ale jsem o několik galaxií dál, odkud se trable lidských červů velice málo liší od trablů nějaké potvory, která zabloudila v divočině města a hrozně ji to nasralo. Nebo se snad lekla té výhrůžné ostnaté postavy, co vystupuje s moře a tak ji v sebeobraně urazila hlavu co já vím, je mi to fuk. Filmem jsem proskákala, já prostě nejsem cílovka, no, moc hororů jsem neviděla a tenhle byl fakt hodně nudnej.

plakát

Steve Jobs (2015) 

Jsem na 1: 17:00 , hodně keců a záběrů na plné publikum jsem přeskákala a pořád je to jedna velká nuda a šeď. Ono asi těch filmů o sporech při vývoji a marketingu, o osobních konfliktech kolem nějakého produktu už asi bylo hodně, každopádně si tak říkám kua koho tohle zajímá? Mě tedy rozhodně ne. Jediné, co mi bylo už po pár minutách jasné bylo to, že Jobs byl nepříjemný nesympatický magor, s kterým bych se rozhodně kamarádit nechtěla a jeho životní příběh mě tudíž absolutně nezajímá. Takže to už nedokoukám.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) odpad!

Tento americkoarabský SHIT je totální, brutální, frontální, nepokrytě přímočará propaganda a mozkový výplach, jaký jsem ještě nikdy neviděla. Ne, tady nejde o nějaké skryté varování před přemrštěností technologií, tohle je asi první film, který udělal krok dál a místo varování před něčím to propaguje a oslavuje. Nenašla jsem tam nic, co by nasvědčovalo opaku. Pokud snad chtěli tvůrci varovat, tak to udělali velmi špatně- až tak špatně, že udělali vlastně pravý opak. "Nemějte soukromí, protože tajnosti jsou lež, kdo něco tají, je lhář a sobec a vůbec celkové úplně špatnej člověk se zlými úmysly. Ano, sice se semtam stane nějaká ta nehoda, ale přeci taky nepřestanete létat letadlem, když tu a tam nějaké spadne. Prostě se žije dál, tyto nehody jsou jenom malá daň za skvěle dokonalý život. Výhody jsou nevyčíslitelné - od léčby roztroušené sklerozy a chytání zločinců až po celosvětovou povinnost mít svůj účet u Circle a volit. Teprve až každý bude úplně průhledný a bez soukromí, zavládne skutečná demokracie a ráj na zemi". Nejhorší na tom je, že tuhle šílenou vizi myslí v reálu pár šílenců zcela vážně a už ji začíná i ralizovat a i tento film to myslí vážně a všemi silami zcela nepokrytě pracuje na psychické přípravě lidí k tomu, aby tuto vizi bez protestů přijali, aby se z nich stali dokonalí lidé (tedy robůtci bez lidství, pokrytci a neurotické trosky ve dvaceti) Protože "když víme, že se na nás nikdo nedívá, tak máme sklon dělat nesprávné věci, zatímco když víme, že nás každý vidí, projevují se v nás ty lepší stránky". A já říkám nasrat , šmejdi, nasrat a za tuhle nechutnou, drzou a nestoudnou propagandu přes všechnu její řemeslnou kvalitu dávám odpad, protože tohle je mentální odpad odpadu lidské společnosti.

plakát

Stážisti (2013) 

Super americká pohádka o luzrech, co vyhráli - kdo by tohle schéma neměl rád, žejo? Asi jsem dobře naladěná, protože se mi to mrtě líbilo, královsky jsem se bavila a nevadily mi ani ty nespočetné motivační sluníčkové projevy, které už opakováním dosáhly ve většině filmů obehranosti, patetičnosti a trapnosti, ale tady to nějak sedělo a fungovalo, nakonec i já, cynik, uznávám, že dopracovat se k úspěchu v čemkoli to opravdu jinak nejde, než se do toho prostě pustit s vírou, že to dbře dopadne. Owen a Vince jsou prostě skvělí a věřím jim všechno i s navijákem, další role taky super, hudba vynikající přestože ne moje krevní skupina. Prostě jupí, miluju Stážisty a určitě si je ještě někdy v dohledné době pustím:) "Zpevněte prdýlky a jdeme na to!"

plakát

Pozdravy ze spermabanky (2013) 

Dlouho jsem to odkládala, přeci jenom americké komedie jsou pro mě tabu a tohle téma a ten název napovídaly to nejhorší, ale jsem velice mile překvapená. Žádná křeč, žádné třeskuté gagy, pubertální forky a velké hehe, žádné násilné dojáky a citová ždímačka, všechno to plyne - přes zcela absurdní fakt - celkem civilně a přirozeně, u záběrů v kempu se mi neotvírala kudla v kapse a dokonce ani v porodnici ne:) Vaughn mě překvapil, jaká příjemná laskavá hřejivost z něho vyzařovala, ano, takhle nějak vypadá chlapík, kterého "každý miluje". Po sérii shlédnutí poměrně nepovedených filmů jsem možná trochu méně náročná, ale něco se ve mě při sledování tohoto filmu velice příjemně pohnulo a za to dávám i pátou:)

plakát

Anomálie (2014) 

Vydržela jsem do půlky a myslím, že dál to bude pořád stejný, takže šetřím časem. Jinak to ale nebylo tak zlý, jak se tady většina lidí tváří, ono vždycky hodně záleží na očekávání a rozpoložení jedince, když na něco takovýho narazí. Vzpomínám si, že napoprvé jsem dala jenom asi 10 minut Počátku, protože jsem prostě neměla v tu chvíli mozek tak pružnej, abych to pochytala. Dneska mám mozek v nejlepší formě a tak stíhám a líbí se mi to. Jenom akční scény jsem přeskákala, to nemusím - a ty zpomalovačky, aby se člověk (teda spíš primitivní pitomec) pokochal násilím, fakt bolely. Iana mám ráda, na Noela jsem zvyklá z Doctora Who, takže no problem:))