Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Pohádka
  • Sci-Fi

Recenze (700)

plakát

Indián (2022) 

Čekala jsem nějakou trochu trapnou ezoenviropropagandu, ale dostala jsem čistou jednoduchost indiánské moudrosti bez té svazácké vlezlosti a umanutosti, která spolehlivě zabíjí všechny pokusy o hlas moudrosti a rozumu. Možná těch vtipných situací, vyplývajících z dvouvládí v jednom těle, mohlo být trochu více, ale ono někdy právě méně je více a tak jsem spokojená. Dokonce ani to zavlečení děje na Slovensko nebylo ani násilné, ani trapné, ani směšné, ale naopak docela to celé pěkně dobarvilo. Po shlédnutí filmu jsem měla takový milý, slunečný, hřejivý pocit radosti a klidu a to si velice velice velice cením.

plakát

Válka vynálezců (2017) odpad!

Vydržela jsem jen asi 40 minut. Dlouho jsem hledala, kde je Tesla a on nikde. Nebyl film před lety inzerován jako souboj Edison Tesla?  Potom mi unikl z hledáčku a tak jsem se včera těšila, jak asi amíci tuto látku pojali. Ale bylo to mnohem horší, než jsem čekala. Šokujícně horší a tak dávám odpad. Kvůli tomu brutálnímu odsunutí Tesly úplně na okraj horizontu. Hnus. Ale i kvůli samým nepřehledným salonním kecům bez zajímavosti sem tam. Pánové a paničky, nějaký dětičky...nuda.  Benedikt ovšem zahrál toho ....eh...člověka  skvěle.

plakát

Volha - FOXTERIÉRY (2023) (epizoda) 

Ne, voe se tehdy neříkalo.  To byl první faul hned zkraje. Říkalo se hezky česky vole, ale jen jako  oslovení a to důvěrné,  s člověkem, o kterém jsi věděl,  že si to můžeš dovolit, tedy s dobrým kamarádem. Používalo se někdy i zdvojené vole vole. Pak to začalo být staromódní a neříkalo se skoro vůbec a až mnohem později v tržíku se vůl vrátil jako voe nebo ve. Čím nižší IQ, tím více voe. A ne, úplně takhle se opravdu nežilo všeobecně. Mnoho inteligentních a moudrých lidí žilo a mluvilo slušně a já jsem se setkávala a žila hlavně s nimi, takže tahle sonda do pražské žumpy mi teď působí dost nepohodlí. Plus uřvané děcko. Řekla bych, že ničilo diváky stokrát víc, než aktéry. Záběr  z potratu  přišel jako pravý hák na podřimujícího člověka, tedy jako pěst na oko. Jakoby z jiného filmu. Ale jinak celkem dobrý, nicméně asi nebudu kdovíjak vyhlížet další neděli...btw uvědomila jsem si, jak hnusné byly tehdy pánské "účesy":))

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Spoiler. Rozjezd dlouhý a nudný, konec vypšoukl do prázdna. Ta smrt se nasilne snaží ho nějak  vylepšit, dát mu váhu, ale nepovedlo se to. Nesedí to tam. Mužské role excelentní, ženské snad kromě uroložky tragické. To jsou herečky? Kolářová jediná funguje, to je trapas, ten casting. Je to hlavně pro pány ,  tak přimhouřím oči nad těma sexscénama, ať si trochu užijou, když už  se jim tohle líbí . Ten nápad s ukolama byl super, ale myslím, že šel víc rozpracovat do více humorných situací. Ale jako ok, dokoukala jsem to do konce, takže poctivý tři hvězdy.

plakát

Julie a Julia (2009) 

Nesnáším jakékoli pořady a filmy o vaření, kuchařkách, receptech a podobně  (jediná výjimka je Křidýlko nebo stehýnko Louis de funésem). Když jsem tedy na začátku filmu zjistila, že bude o žrádle, chtěla jsem to přepnout, ale nakonec jsem to vydržela celý-  asi díky poměrně svižnému a přívětivému začátku a hudbě Alexandra Desplata. A Stanleimu Tuccimu. Meryl samozřejmě taky jako herečku moc uznávám, ale tady mi přišla až moc uječená a moc razantní a napadlo mě, jestli jenom tak brutálně přehrává nebo jestli ta skutečná žena z předlohy byla takhle monstrózně excentrická. Váhám mezi dvěma a třemi hvězdami ale jelikož jsem to dokoukala a necítím se tím nijak uražená, ušpiněná nebo ošizená, tak dávám trojku.

plakát

Princezna zlodějů (2001) (TV film) 

Blbost, slabá, nezajímavá blbost. A Keira tady hází jednu grimasu za druhou, jak se to naučila někde před zrcadlem. Nojo, byla ještě mladá a nepřirozená. Takže ztracenej čas, nedík.

plakát

Manžel na hodinu (2016) 

Nejvic mě bavila Babčáková, protože nemůžu přijít na to, jestli to myslí A hraje  vážně, nebo dokáže tak brutální satiru sama na sebe ( co dělá, když zrovna nefilmuje). To oceňuju, to mě fakt bavilo. Naopak scény s jehovisty byly težce uhozený. Jinak teda jako celek je to blbost,  nechci věřit, že lidi (ženský obzvlášť) se takhle chovají a reagují . A dědictví jako čekalo (jak dlouho?)na to, až si chlapi dají na plavky nápis "hodinový manžel"??? Nojo, nerozebírat, nerozebírat. Ale ráda jsem to v pohodě dokoukala a titulkový závěr mě za to odměnil.

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Koukala jsem na to celkem bez nepříjemných pocitů,  ale když  si to teď v hlavě promitam, tak  vylejzaji další a další brouci.  Totálně promarněný potenciál jak hor, tak osoby Krakonoše. Švehlik nemá co hrát, jeho postava je plochá, chudá, jen taková skica pár čarama.  A přitom on by dokázal mnohem mnohem víc. Hory? Pár ubohých záběrů určitě ne z Krkonoš. Padouch totálně marnej a navíc rychle mizí ze scény. Film si pro sebe urval Sokol  odpudivého  vzezření i projevu. I ten zámek se jaksi vyjímá jako pěst na oko. Hudba, kamera  nevýrazný řemeslný  standart . Nová tvář- Leona S. - je ale příjemná. Jediná.  A nakonec lež o tom, ze Krakonoš je tu s náma i dnes. Kdyby byl, nevypadaly by Krkonoše tak, jak vypadají :)) Nemůžu se ubránit, abych si nevzpomnela na německý film Krakonošův poklad  a ve srovnani s ním  bohužel tento film nevyhrává, přestože ani  v německem se netočilo v Krkonoších.  Škoda. Šance byla zmařena. Ale tak co, třeba někdo další natočí jiný, lepší  film-  na to, že je Krakonoš tak známá figura o něm ještě moc filmů nemáme.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Marjajozef, vydržela jsem jen do druhý reklamy a už mě to totalně otravilo. Kupodivu ale ještě horší, než sledovat pořád dokola ubohoučkou dějovou linku, mi přišli všichni ti nezajimavý, unylý a prkenní takyherci a takyherečky. Neviděla jsem toho moc a tak nevím, jestli to nakonec nemělo nějakou hloubkovou mušlenku a mravní poselstvo,  takže  jsou to pouhý 2 hvězdy. Napřed jsem si říkala, že si to opatřím a podívám se na to bez reklam, ale ne. Život je moc krátkej.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Tady jednoznačně zvítězila povrchní a zdeformovaná forma nad obsahem. Kašlu na to, jestli je to technicky lepší, než polskej seriál, tady udělali z vědmáka úplnýho blbáka, nacpali všude vytahaný střeva a tuny krve, sprostý páření všude -  i tam, kde se absolutně nehodilo. Prostě zamerikanizovanej Zaklínač je jenom naleštěný hovno pro nejpovrchnější diváctvo.  Nebudu rozebírat jednotlivosti, kraviny, blbosti, degradace, zmatení a povrchnost... to bych napsala dlooouhý seznam. Viděla jsem první dva kousky a říkám si:  demence, ale dám tomu ještě šanci (vždyť Wiedzmin je moje srdcovka) ale po 4 dílu už fakt nevím... Můj čas je drahý a koukat se na takovou změť vykastrovanýho Zaklínače je ho fakt škoda. Škoda. A díky Bohu za polskýho Zaklínače, kterýho si pustím hned teď na spravení chuti.