Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Rocky Horror Picture Show

Rocky Horror Picture Show (1975)

Film, který mi učaroval snad nejvíc ze všech, co jsem kdy viděl. Je to směs rockandrollového muzikálu, transvestitismu, lechtivých okamžiků, morbidního humoru, temné atmosféry a parodie - jedinečný fenomén kinematografie, právě pročež dělí diváky na dva protilehlé tábory. Muzikál plný geniální hudby, geniálních textů a nacpaný přisprostlými dvojsmysly. Těžko hledat kultovnější film. Prvních 10 minut jsem čuměl na plátno a vůbec nechápal, co se vlastně děje, ale pak jsem se začal dobře bavit... Hlavními hrdiny jsou dva mladí lidé, kteří chtějí po zásnubách navštívit známého, aby mu sdělili svůj záměr vzít se, ale v deštivé noci v lese píchnou a přijmou přístřeší v blízkém zámečku, kde se zrovna dobře baví poněkud zvláštní společnost sezvaná trošku šíleným a trošku úchylným vědcem. Začnou se dít zvláštní věci a prvotní strach postupně začne přecházet v pokušení... ...von je tam vlastně každej trochu pošuk. Žádný film mi nezůstal ležet v hlavě tak dlouho, jako tento (trvalo mi půl roku, než jsem na něj přestal myslet). P.S.: Děj a smysl to samozřejmě má, ale nečekejte, že vše pochopíte napoprvé, plno detailů a tím i celek vám dojde za delší čas.

Fargo

Fargo (1996)

Film, u kterého nemám pocit, že si ze mě někdo dělá prdel, ale že se dívám na skutečný příběh. Opravdové postavy bez umělosti nebo přehrávání, opravdová osudovost s humorem i drsností jako v životě, absence spektáklovitosti a podbízivosti, k tomu spád od začátku do konce... Za pozornost stojí i nekomerční plakát k filmu prostý standardizovaného schématu blbečkovských tváří hledících vpravo + vlevo do dáli.

Všichni dobří rodáci

Všichni dobří rodáci (1968)

Film, ve kterém pan Jasný projevil ohromný cit a vnímavost pro atmosféru vesnice a její prostředí. Počáteční poválečná skoro idyla se s nástupem komančů začne rychle bořit a vesnice a její obyvatelé již nikdy nebudou jako dřív... Smutný film. Přestože Brzobohatého nemám rád pro jeho patetický projev, tady byl jeho František opravdový, pro mě jeho životní role. Obecně herci působili, jako by to ani nebyl film, a tak to má být. Úžasný film.

Mrtvý muž

Mrtvý muž (1995)

Úžasný film! Expresionismus zdůrazněný černobílým provedením, šílené postavy (a zcela padnoucí Depp), syrové přestřelky, pomalé plynutí děje k fascinujícímu konci, to vše s geniálním kytarovým motivem, který vždy zazní ve správnou chvíli... Mínusem byli ti indoši, jak na konci lezli do tý dřevěný boudy, to mi přišlo dost kýčovitý, ale mimoto má film takovou sílu, že je to pro mě jasných 5.