Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (222)

plakát

Cesta do pravěku (1955) 

Dokážu si představit, že ve své době na to musela mládež koukat s otevřenou pusou. Na druhou stranu osobně nemám pocit, že by film nějak výrazně zestárnul, je pro mě spíš důkazem, že po dokonalých tricích vlastně ani netoužím a rád je vyměním za ty kouzelné.

plakát

Zbojník Jurošík (1991) (seriál) 

Paráda. Vtipně kreslené, slovensky zbojnické, zábavné, hudebně žánrové, ale hlavně fantastický dabing pana Dančiaka!

plakát

Lenin: Cesta k moci (2015) 

Sice jsem se dostal zatím jen do poloviny, ale již nyní si troufnu označit tento dokument za mimořádně podařený. Události pro pochopení popisuje dostatečně zeširoka, vše vysvětluje, takže souvislosti jsou jasné. Kde je to možné, jsou použity dokumentární záběry, jinde úryvky z filmů s vysvětlením. Vytýkat filmu přemíru informací není na místě, bez nich by nebylo možno porozumět tehdejší vskutku složité situaci, naopak úplnost oceňuju.

plakát

Ruská cesta k revoluci (2017) (TV film) 

Zjednodušený a nepřehledný pokus o popis událostí kolem Říjnové revoluce bez větších souvislostí. Většina času je věnována plkání a dojmům, dokumentární záběry žádné, místo toho amatérský pokus o hranou rekonstrukci. Ztráta času. Pro opravdové pochopení událostí doporučuju výborný dokument Lenin: Cesta k moci.

plakát

Čarodějné pohádky (2002) (seriál) 

Večerníček, na kterém není snad nic špatně, naopak - pohádkové příběhy s kouzelným nářečím, originální animace s vtípky, přiléhající dabing i výborná hudba. Velmi povedené...

plakát

Neviditelní (2014) (seriál) 

Pro mě příjemný seriál s mnoha narážkami na současný bordel, mnoha kouzelnými vtípky a nápady, zábavnými herci a prostředím... Zklamáním bylo násilně rychlé zaříznutí konce kontrastující s dosavadním volně plynoucím dějem.

plakát

Co kdybychom žili společně? (2011) 

Těžko říct, jak daleko má tato komedie ke skutečnosti, každopádně plno drobných vtípků mě pobavilo a vyloženě oceňuju, že se film vyhnul tolik oblíbenému patosu.

plakát

Jako za starejch časů (2012) 

Ústřední zápletka skvělá, výborný Walken a ještě lepší Pacino, ale jednotlivé epizodky jak z naivní pohádky. 2 hvězdy za 2 hlavní hvězdy.

plakát

Čtyřlístek ve službách krále (2013) 

Dle komentářů jsem čekal pořádný průser a americký kýč, ale musím říct, že to dopadlo ještě velice slušně. Za zbytečný product placement hvězda dolů. Editace: Zvyšuju na 3 hvězdy. Prvotní problém v nesouladu s vnitřní představou postav z komixu po více shlédnutích zmizel, takže musím uznat, že se jedná o důstojné a docela citlivé převedení Čtyřlístku do filmu. Jedinou výtkou tak zůstává nepřiměřený product placement (pořád hvězda dolů), ale snad jej někdo v budoucnu v nějakém videoeditoru odstraní. Ještě je vhodné zmínit výborný dabing krále Václavem Postráneckým!

plakát

Salon krásy (2005) odpad!

Grupa afektovaných černošek (zjevně obsazených dle hmotnostního pravidla „více je lépe“) v salonu dle amerického snu plkajících o hovnu (takže nezábavné jak ve skutečnosti) s jejich stejněbarevnými kamarády, při pohledu na něž se mi stále vtírala hláška z jiného filmu „...a jeho prdel pozná středověk.“. Děsivý kýč.