Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Lolita

Lolita (1997)

Obecně mám Kubrickovi filmy ráda, ale co Lolity se týče, tak Lynova verze u mě nekompromisně vyhrála. Tragická lovestory, kde jsou oba milenci už na začátku odsouzeni k záhubě teprve tady získává tu pravou formu, atmosféru a duši. Především obsazení Jeremyho Ironse byla trefa do černého. Irons alias profesor Humbert je naprosto přesvědčivý a i když by měl působit jako bad guy, tak se člověk neubrání tomu, aby s ním soucítil a fandil mu. I Dominique Swain skvěle zahrála Lolitu, která v jejím podání přesně je tím dravcem, který ví, co chce a jde si za tím. Film celkově , ač téma kterému se věnuje je dost kontroverzní, je natočen s určitou něhou, takže není ani příliš provokativní nebo vulgární, čemuž dost pomáhá i báječná Morriconeho hudba.

Valerie a týden divů

Valerie a týden divů (1970)

Na české poměry naprosto nevídaný počin. Po prvním shlédnutí jsem na to koukala jen s otevřenou pusou jako baba Kelišová, ale s každým další shlédnutím se mi Valérie dostávala víc a víc pod kůži. Nádherný kousek, vystřižený z těch nejdivočejších snů dospívající dívky - temný, jemně erotický, zvrhlý, naivní,... To vše doplněné pro mě dnes už legendárními hláškami ("To nic, to je jen visící muž").

Labyrint

Labyrint (1986)

Od té doby, kdy v dětství tenhle film viděla poprvé se k němu stále vracím. Pro mě nestárnoucí srdcovka o naivní Sáře, v podání mladičké, okouzlující Jennifer Connelly, která musí projít labyrintem, aby zachránila svého malého bratříčka. Prostředí labyrintu ani po letech neztrácí svoje kouzlo a i dnes, když se na ten film dívám, tak bych chtěla takové místo navštívit. David Bowie je jako král skřítků naprosto úžasný a říkám si, že by Sára udělala líp, kdyby se vyprdla na Tobyho a místo toho se stala jeho goblin queen :-) I přesto, že obvykle moc nemusím filmy, ve kterých se moc zpívá,tak soundtrack Labyrintu je naprosto senzační, As the world falls down, je jedna z mých nejoblíbenějších písniček vůbec.

Ovládací panel
6 bodů