Je tam spousta dobrého - od atmosféry přes herectví až k hudbě - jen po shlédnutí ve mě zůstal sice dobrý pocit, ale bez touhy film vidět znova. Podnětné komentáře: Radek99 a Gilmour93
Klady: koprodukce, kostýmy a výprava, některé scény velmi dobře zahrány
Ač mě ústřední postavy oslovily, tak i těch 60 minut bylo příliš dlouhých a celý film byl spíše jen řada sketchů. Evidentně nejsem cílovou skupinou Kaurismäkiho.
Jedna hláška za druhou a také spousta myšlenek.Film jakoby ze dvou rozdílných částí rozdílných žánrů - první polovina se odehrává v osmanské říši a je spíše komedií, druhá už v křesťanské zemi a spíše temným dramatem. Dobrý detail s osmanštinou/arabštinou.
Ach jak já tento žánr žeru. Ale stejně si myslím, pozor spoiler, že za vším byl přece jen prezident USA s čínským vlivem, protože byl zničen Hong Kong a ne Peking a USA se nevzdaly kontroly Dutchboye.
Působivý dokument, který vřele doporučuju všem se zájmem o izraelsko-palestinský konflikt. Jen pár bodů, které by mě zajímaly hlouběji - jeho vztah k víře a autoritám (přece jen znásilnění osobnostní otřese) a to jak se dostal do USA, ale to Šin Bet neprozradí. Celkově postoj Agentury k celé situaci by rozšířil film o novou dimenzi, včetně třeba dopadů prozrazení na rodinu jeho řídícího důstojníka.
Příběhově slabší, Plukovník nevýrazný, takže přes dvě hodiny je hodně velká časová dotace, ale herecky a technicky nadmíru dobré. V podstatě všichni hrají jen očima a úplně to stačí.
Přehnaně zinscenované, kdy sice ukazuje problémy, které toho nejspíš psychicky postiženého (a kdo by nebyl v takové rodině) kluka vedly k neonacismu. Daleko zajímavější je zbytek rodiny, který si uvědomuje, proč jsou jejich názory špatné a jsou v nich pak dostatečně pružní podle obecenstva. Navíc je film velmi dlouhý, kdy navíc nemám rád ty rádoby umělecké záběry (např. plastová láhev v potůčku, Daliborek posilující, ...). To že pracuje s Romem je tam jen velmi stručně vyřízeno, co třeba pohled toho Roma? A největší prasárnou byl ten závěr. Jestli ta stará paní nevěděla do čeho jde, což podle reakcí nečekala tak je to svinstvo od režiséra. A jakýkoliv jeho vlastní výstup už to nezachrání. Jediné pozitivní na tom je, pokud se dá věřit zprávě v titulcích, že se Dalibor nad sebou zamyslel a přestal se aspoň takto prezentovat, pokud ty názory neopustil úplně.
Jak mám Bessona rád, tak tohle bylo špatné. Vizuálně výborné (odkazy na Pátý element), svět taktéž zajímavý, ale scénáristicky příšerné. S minimální chemií mezi hlavními představiteli, s romantickou linkou násilně nasazenou. Vizuálně a akční dramaturgií to ale jinak je klasická Bessonovská jízda.
Nebýt to tak zajímavé téma tak to nedokoukám. Obsah tady uvedený je hodně smyšlený, s realitou jak by z něj mohlo vyplývat, film nemá mnoho společného. Život kmenů je ale ukázán pěkně. Škoda, že herecké výkony z toho dělají sebeparodii.
Proti první sérii menší charisma herců, ale pravda je, že kombinace Thortona a Freemana se bude těžko překonávat. Navíc ta šílená prasárna v 9. díle. Ale jinak stále skvělý humor a příběh, který by se mohl stát každému. Každý se chceme někam posunout, ale osud nechce. I když jen málokdo je na konci tak překvapen jako Mike Milligan.
Tak film pěkný, ale nenadchne, je prostě dobrý, ale drama, které se točí kolem segregace prostě není využito. K tomu naprosto nefunkční a umělá Costnerova role, která to spíše paroduje. Plus za chytrý název.
Tohle bylo špatné, už příběh moc nedrží pohromadě, všechny hádanky až přehnaně očividné a (aspoň já jsem je odhadl) i bez znalosti jednotlivých indicíí je jasné kam povedou. Felicity Jones je tu lepší než ve SW, ale její postavě je věnováno málo prostoru, který by lépe vyložil její vývoj. K tomu spousta flashbacků a ani Zimmer tentokrát nenadchnul.
Milý rodinný film, městské dítě na venkově se učí pracovat a mít rád přírodu. Ke konci opravdu útok na city, ale celkově zas tak nevyniká - pár výborných scén střídá pár hodně divných, ale to se dá vysvětlit zemí původu a potřebou tahat emoce za každou cenu ven.
Zajímavý dokument, fascinující, že autorku nechali natáčet takhle ve vnitřním kruhu, ale bez znalosti problematiky jsem se výrazně ztrácel v tom, kdo je kdo.
To, že je hlavní hrdinka extrémně blbá a naivní je záměr, který se povedl. To, že je je ten film nudný, překombinovaný a nic neříkající už bohužel ne. Spousta témat, spousta nápadů, ale vlastně nevyužité - řeší je prvoplánovitý problém, že ne každý chce být online, a řešením je, že je k tomu donutí. Emma dobrá, ostatní ale příliš málo prostoru.
Dvojka asi nejlepší, ale politická rovina a změny ve společnosti, které se mohly projevit po zavedení této praktiky, kvůli tomu, že je zde delší časový rozestup, tvoří velice zajímavý doplněk k jinak tradiční akci.
Vodník (TV seriál) (2019)
Natočeno a zahráno dobře, ale příběhově nejslabší ze všech minisérií.
Maniak (TV seriál) (2018)
Trochu natahované, s velmi pomalým začátkem ale poslední dvě epizody jsou prostě dokonalé.
Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016)
Škoda toho pomalého rozjezdu se spoustou nepotřebných odboček, které nefungují ani jako budování charakteru.
Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007)
Atmosféra zpočátku dobrá, ale příliš dlouhé a asi jsem na to neměl náladu v ten den. Takže jsem ke konci usínal a vlastně ztrácel zájem.
Tvář vody (2017)
Marie Terezie (TV film) (2017)
Klady: koprodukce, kostýmy a výprava, některé scény velmi dobře zahrány zápory: dabing a celkově nepřirozený zvuk, není to moc historický film - ne že bych to období znal detailně, ale i tak jsem poznal značné rozpory, rozdílná jazyková úroveň Marie a Františka a ostatních postav, zpomalené záběry (zvláště novomanželská scéna mi připomněla hrůznou Renčovu Baarovou), Celkově by to mohlo být výborné ve více dílech s prostorem pro historický kontext a ne jen manželskou romanci.
Drž si šátek, Tatjano (1994)
Majster kat (1966)
Geostorm: Globální nebezpečí (2017)
Zelený princ (2014)
Nova Duel (TV pořad) (2017)
odpad!Zcela nezvládnuté moderátorem.
Tajemný let (2005)
První polovina výborná, pokus o vyřešení už ne.
Leviatan (2014)
Řemeslně výborné - záběry krajiny, hudba, stylizace, dojem naprostého zmaru. Příběhově příliš pomalé. Spousta výborných detailů (soudkyně chrlící verdikt, chybějící historická perspektiva pro střelbu do některých portrétů, ...).
Válka o planetu opic (2017)
Svět podle Daliborka (2017)
Valerian a město tisíce planet (2017)
Černé zlato (2011)
Král Artuš: Legenda o meči (2017)
Vizuálně vykrádačka Pána prstenů, ale je to jízda. Spousta výborných detailů a herecky Jude Law. Pořádný letní blockbuster se všemi neduhy i bonusy.
Fargo - Série 2 (série) (2015)
Skrytá čísla (2016)
Inferno (2016)
Manzano Azul, El (2012)
Assassin’s Creed (2016)
Vizuálně zajímavé, takže lituju, že jsem neviděl v kině. Příběhově, ale příšerně zmatené a nudné.
Křehká identita (2012)
The Circle (2017)
Suburra (2015)
Velké plány vždycky skončí u nepředvídatelné maličkosti.
Ceny Thálie 2016 (TV pořad) (2017)
Bez medailonků a s divnými trapnými meziscénkami.
Očista: Volební rok (2016)
Očista: Anarchie (2014)
Lepší než první díl, ale vesměs jen pořádná brutalita.
Asfaltová džungle (1950)
Perfektní plány opravdu nikdy nevyjdou, nebo je třeba naplánovat i improvizaci.