Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (13)

plakát

Strážce návěstí (1976) (TV film) 

Stylová anglická duchařina v jejich nejlepší tradici. Horror založený na postupném budování silné atmosféry a hereckých výkonech. Natočeno podle povídky Charlese Dickense. Nevidím jediný důvod, proč nedat plný počet.

plakát

Noc v Roxbury (1998) 

Takovou hovadinu jsem už dlouho neviděl, dá se to srovnat opravdu snad jen s Klubem sráčů, ale upřímně pobavilo :-) Absolutně debilní film, který mi parádně zvednul náladu. "Zase jsem rozbil okno!" :-) :-)

plakát

Tajemství smrti slečny Neznámé (2016) 

Pro mě nejlepší horror roku 2016. Teprve druhý celovečerní film režiséra, který předtím natočil výborného Lovce trolů. Trochu předvídatelný závěr, ale to je celkové "prokletí" většiny horrorů, holt každý film nemá tak nářezový závěr jako třeba Chata v horách :) Výborný film a uvidíme s čím přijde André Øvredal dál. Moc mu fandím.

plakát

Troja (2004) 

Homérův epos Ilias je geniální mistrovské dílo, stejně tak Odysseia, dvě velké básně, které nikdy nepřestanu obdivovat. Jenže film si s tím dělá co chce a co se zrovna hodí scénáristovi. Vynechání postav bohů mi nevadí, to chápu, ale hned několik postav, které v eposu přežily trojskou válku zde zemře a naopak, některé postavy jsou úplně vynechány a vůbec je tady plno věcí jinak než v předloze. Ani nemá cenu to všechno vyjmenovávat, je toho vážně dost. Ke kladům patří slušná výprava a celkem obstojné bitevní scény. Brad Pitt pojal postavu Achillea také dobře, není z něj typický kladný hrdina ale vyniknou i jeho temnější stránky. Hektor Erica Bany se chová ze všech postav asi nejvěrněji knižní předloze a jeho souboj s Achilleem se také povedl. Celkově to mohlo být mnohem lepší, ale přesto se na to dá dívat, i když si člověk občas myslí svoje. Celkem bych nebyl proti někdy shlédnout prodloužený director´s cut.

plakát

Unfriend (2016) 

Film kombinuje moderní technologie (facebook) s čarodějnickým horrorem a kupodivu to dobře funguje. Ze začátku to vypadá celkem nic moc, ale atmosféra a krvavé scény se celkem slušně stupňují. Prvky okultismu ve filmu použité jsou zajímavé, nevím jestli si je tvůrci vymysleli nebo odněkud převzali. Každopádně po výborném The Autopsy Of Jane Doe další příjemné horrorové překvapení roku 2016.

plakát

Osvícení (1980) 

Po delší době jsem The Shining shlédl znovu a až žasnu, jak moc je ten film dobrý. Jack Nicholson je úžasný, chvílemi z něj mrazí, chvílemi je neskutečně černohumorně vtipný. Atmosféra filmu by se dala krájet. Bravo, pane Kubricku.

plakát

The Collector (2009) 

Slušně krvavý horror, i když ty pasti nastražené vrahem jsou snad až moc překombinované. I když pravda, nenudil jsem se. Co mě ale hrozně potěšilo je použití skladby Bela Lugosi´s Dead od Bauhaus, krásně to tam sedlo a 56. minuta filmu je lahůdka. Škoda jen neoriginálního a celkem předvídatelného konce. Bylo by to za tři hvězdy, ale za Belu jednu přidám.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Ubohý Vlade, co ti to provedli? Několik celkem zdařilých scén to nezachrání. Mnohem lepší je televizní film Dark Prince: The True Story of Dracula z roku 2000, sice výprava pokulhává ale jinak jasně vede.

plakát

Strašidelný palác (1963) 

Pokud vím, jedná se o první zfilmované dílo H.P.Lovecrafta, konkrétně o jeho novelu "Případ Charlese Dextera Warda". Vincent Price je prostě skvělý - jeho kletba vyřčená nad vesničany předtím než je jimi upálen je opravdu stylová, on to umí. Musím vyzdvihnout i temnou, strašidelnou hudbu a Lona Chaneyho Jr. ve vedlejší roli. I když se film nedrží věrně předlohy, myslím, že mistr Lovecraft by byl spokojen