Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (21)

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Tak právě tady jsem si Tarantina zamiloval a našel si k němu cestu. Dokázal by snad někdo jiný natočit něco tak brutálního a zábavnýho s neskutečně propracovanými dialogy, na které už jsme u Quentina ostatně zvyklí? Odpovědět si může každý sám. Tarantino je zkrátka kapitolka sama pro sebe, a tak to taky musí zůstat. PS: A zase ten Waltz!

plakát

Iron Man (2008) 

Už od castingu a výběru hlavního herce bylo vyhráno. Dokážu si dokonce představit, že by mě tahle marvelovka ani moc nezaujala. Batman může mít Keatona, Westa nebo Balea...Spider-man může mít Maguiereho nebo Garfielda ( i když tady mám jasno ), ale Iron Man je jen Jeden.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Každý z nás má v sobě kus dobrodruha. Někomu stačí procházka lesem a někdo zase zdolává vršky zasněžených hor. Ale přiznejme si to, kdyby tu ta možnost byla, tak bychom nejspíš neváhali. Naprosto se oprostit od té rychlosti, v které žijeme, zpomalit a nechat se unášet proudem. Zastavit se a poslouchat šumění větru ve větvích stromů. Smát se a poznat lidi, na které nikdy nezapomenete, ani je už neuvidíte. Film ale není jenom o dobrodruhování a přírodování, je o splněném snu jednoho mladého muže, který si za ním šel a nenechal se ničím zastavit. PS: Hezčí autobus jsem nikdy neviděl.

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Greengrass zkrátka umí a už nás o tom přesvědčuje pěknou řádku let. Dokázat udržet diváka v napětí od začátku až do konce, i když ví, jak jednotlivé situace probíhaly, a co se všechno stalo, je opravdu mistrovský kousek. Bravo Paule!

plakát

Frajer Luke (1967) 

Paul rozdává úsměv na všechny strany a srší z něj tolik energie, že i vy byste nejradši vzali do ruky lopatu a šli makat na silnici. Takhle pozitivní film z vězeňského prostředí jsem opravdu nečekal. Nejspíš to bude hlavně tím, že jsem dřív viděl The Shawshank Redemption i The Green Mile. To ale nijak neubírá na kvalitě tohoto snímku, právě naopak, jsem rád za tak pohodový a skvělý snímek s Lukem, který si titul Frajer zaslouží jako nikdo jiný. PS: Scéna s pojídáním vajíček na čas je zkrátka úžasná!

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Tři věci mám na srdci. 1. Tarantino je jediný svého druhu a my "Tarantinovci" na něj nedáme dopustit. Zbožňujeme jeho pojetí dialogů mezi jednotlivými postavami a milujeme jeho smysl pro humor. 2. Ku-klux-klan. Tuto scénu považuji za jednu z nejvtipnějších, kterou jsem kdy viděl. Důkazem toho je, že kdykoliv se zavede téma hovoru na Nespoutaného Djanga a já připomenu slavný ku-klux-klan, tak je o zábavu postaráno. Lepšího důkazu neni. 3. Christoph Waltz! Obsazuj ho dál Quentine, uděláš radost nám i sobě.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Může být nějaký komiksový film lepší? I když...pan Režisér Nolan si to udělal po svém a nabídl nám epickou akční krimi s komiksovými prvky. Pokaždé když se objeví na plátně Joker, divák doslova sere blahem, protože to, co předvádí pan Herec Ledger, je něco tak úžasného, že Oscar je za výkony tohoto typu málo. Ještě bych rád vyzdvihl hudbu pana Skladatele Zimmera aaaa ukázal vám malé kouzlo, jak nechám zmizet tuhle tužku....tadááá a je pryč.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Děkuji Matte. Děkuji Paule. A děkuji všem. Udržet si tak vysokou kvalitu v celé trilogii a zakončit ji asi nejlepším dílem celé trilogie? Klobouk dolů. Všichni víme, že to se moc často nestává, tak si to pojďme užít a zemřít společně s Bournem.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

K tomu už nic napsat nejde, ale já přesto chci. Dokonalost. A čtení knižních titulů s autory je jedna z nejvtipnějších scén vůbec. Člověk je totiž strašně rád, že se i na tak děsivém místě dokážou lidi zasmát a na chvíli zapomenout na vše okolo. To dělá s této scénky něco, na co nemůžete jen tak zapomenout. Vždyť tolik těch příležitostí zase nebude, tak se smějme!