Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Pátý element

Pátý element (1997)

Skvělá a hlavně netradiční sci-fi s Brucem Willisem a Miljou Jovovich v hlavních rolích. Herci jsou skvělí, hlášky výborný, dobrá lovestory a happyend.Je to prostě dokonalej film, na kterej se můžu koukat pořád. Jednou bych si přála, aby taková auta a lodě existovaly i u nás. Film nepůsobí vynuceně nebo agresivně, ale naopak je sympatický v každém okamžiku. Rychlé tempo dovoluje rychlé střídání akce s vtipem a hercům dává do úst nesmrtelné hlášky.

Red

Red (2010)

V RED jde o to, že lidé ze staré školy zkrátka mají výdrž a byli ve své době tvrdší než noví sekáči. Je sice trochu neobvyklé vidět Bruce Willise v roli akčního důchodce, ale pořád ve formě a i když ve výslužbě, tak pořád nebezpečný. No prostě důchodci se vyřádí. Akční scény jsou pestré. Dokonalé přestřelky s raketometem, vystupování z auta za smyku a současného střílení, zničení domu automatickými zbraněmi, ostřelování sniperkou, vkradení se do sídla CIA i ruční bitky v kanceláři, a to vše s příjemnou nadsázkou. A také to dobře jiskří i proti nepřátelům, mladý ambiciózní agent si totiž myslí, že nad důchodci dokáže vyzrát, ale brzy pozná že to tak není. Už se těším na druhý díl :-).

Spy Game

Spy Game (2001)

Mistrovsky rozehraná hra v posledním dnu ve službě jednoho agenta s dlouhými prsty. Tento film mne dokázal překvapovat až do samého konce a udržoval mě ve správné dávce napětí. Tvůrci výborně vymysleli zápletku bez blbostí, které jen odvádějí pozornost, ale každý krok byl promyšlený. Herecké obsazení dobře promyšlené, dvě herecké hvězdy, které jakoby se předháněli kdo z nich hraje lépe. Je sice pravda, že filmu by prospělo více akce, ale zase na druhou stranu si Tony Scott skvěle vystačil i bez ní.

Červený drak

Červený drak (2002)

Jeden z mála vydařených pokračovacích filmů, i když bych řekla, že obsahově měl být vlastně filmem prvním. Ale to nevadí,kdo si přečetl knihu,je mu to vše jasné. Opravdu super film, Hopkins opět zazářil.

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Perfektní thriller s vynikajícími herci, z nichž je nezapomenutelný zejména Anthony Hopkins coby dnes už opakovaně zvěčněný kanibal Hannibal Lecter, se ujal své role výborně v doprovodu úžasné Jodie Foster.

Hannibal

Hannibal (2001)

Hopkins byl užasný, trochu mě zklamalo, že tam opět nehrála Jodie Foster. Někde jsem četla, že když Foster odmítla hrát, tak nechtěl hrát ani Hopkins - ale kdo ví co je na tom pravdy. Nakonec musím uznat, že i Julianne Moore se s rolí poprava dobře. Prostě vynikající film.

Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy (2009)

Tento první díl je jiný než zbylé dva, což bude způsobeno jinou režií, na druhou stranu už dlouho jsem neviděla lepší film, než je tato trilogie. Doporučuji přečíst knihu a film si dát až jako třešničku. Kniha je velmi poutavá, film je ale rovněž velmi zajímavý. Samozřejmě do filmu nedáte všechny detaily z knihy, ale to hlavní bylo vystiženo skvěle a to ve všech třech dílech.

Dívka, která kopla do vosího hnízda

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009)

Dlouho jsem neviděla lepší film, než je tato trilogie. Doporučuji přečíst knihu a film si dát až jako třešničku. Kniha je velmi poutavá, film je ale rovněž velmi zajímavý. Samozřejmě do filmu nedáte všechny detaily z knihy, ale to hlavní bylo vystiženo skvěle a to ve všech třech dílech.

Dívka, která si hrála s ohněm

Dívka, která si hrála s ohněm (2009)

Je poznat že po jedničce se změnila režie, ale i tak je dvojka dobrá, i když jednička byla lepší. Dlouho jsem neviděla lepší film, než je tato trilogie. Doporučuji přečíst knihu a film si dát až jako třešničku. Kniha je velmi poutavá, film je ale rovněž velmi zajímavý. Samozřejmě do filmu nedáte všechny detaily z knihy, ale to hlavní bylo vystiženo skvěle a to ve všech třech dílech.

Z pekla

Z pekla (2001)

Velmi solidní, originálně pojatý, strašidelný thriller, který nás nechá nahlédnout do období, kdy vraždil Jack Rozparovač a nabízí svoji verzi o tom kdo a proč to dělal. Nikdy se to už nedozvíme, ačkoliv o tom kdo byl Jack Rozparovač už vyšlo hodně "zaručených" zpráv. Z pekla je mrazivý a depresivní film, který potěší každého fandu thrillerové tématiky. A také všechny, jimž srdce plane pro Anglii, Moora a duše legendárních vrahů, kteří se krvavým písmem zapsali navždy do historie kriminalistiky. Film i díky dobrému hereckému obsazení u mě obstál a líbil se mě.