Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Pohádka
  • Drama
  • Akční

Recenze (43)

plakát

Želary (2003) 

Silný příběh...

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Příběh Gatsbyho jsem znala, ale až po shlédnutí tohoto filmu jsem ho začala vnímat tak, jak jej vnímám teď. Příběh tajemné osoby, člověka, který se před světem schovával, protože žil ve svém vlastním vysněném, ve světě, ve který věřil. Přesto však celému New Yorku byl zdrojem zábavy, svobody a nespoutanosti. Konečně jsem pochopila Fitzgeraldovo přízvisko "Velký". Pochopila jsem, že Gatsby byl doopravdy velký člověk. Ve světě, který rychlostí světla stoupal ke hvězdám, popoháněn svěžím dechem nové doby, utápějící se ve vodopádu zábavy, večírků, tance a hudby. V tomhle "zkaženém" světě, stál Gatsby, který věřil v nový začátek, věřil ve svůj sen, jednal z čisté lásky a nakonec přesto skončil jako nejposlednější, nejzbytečnější a nejopuštěnější bytost....

plakát

Nebe peklo Lucie (2017) (TV film) 

Mrazilo mě... A po shlédnutí tohohle filmu je je mi smutno. Mrzí mě, že Český národ v sobě nemá trochu úcty, trochu pochopení, trochu emptie, trošku slušnosti a diskrétnosti a vůbec možná trochu z Lucie Bílé. Ostatně to tady dokazují mnohé komentáře při jejichž čtení můžu jen nechápavě kroutit hlavou. Možná že Lucie Bílé je všude plno, ale už to myslím bude tím, že se nachází tam, kde se nachází. Je slavná a tak jde vidět a je jí přirozeně všude plno. Přesto si myslím, že kdyby jsme si z ní uměli vzít aspoň kousek, aspoň malinký kousek, svět by byl možná lepší a neříkám to jen proto, že bych byla její fanynka, ale protože si myslím, že je dobrý člověk s pochopením, s láskou, empatií a přesto všechno co dokázala člověk s pokorou... Dokument mě hodně zaskočil. Byla jsem u některých situací, které byly ve filmu zachycené, ale nikdy by mě nenapadlo, co se děje v pozadí, za jevištěm. Znovu si jen říkám jak je těžké být slavný. Lucka tu těžkou roli zvládá dobře a já jí jen přeju sílu, aby to vydržela.

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Překrásný příběh, byť se smutným koncem. Louisa je moc sympatická postava a Emilia Clarke ji ztvárnila na jedničku. Sam Claflin je prostě fešák za každé okolnosti, byť část filmu tady představuje bručouna a netykavku. I přes smutný konec ve mě tenhle příběh zanechává něco pozitivního.

plakát

Lásky čas (2013) 

Nádherný příběh, byť nereálný. Škoda, že to tak v životě nefunguje... Rachel McAdams je nepřekonatelná herečka, ke které se tato role více než hodí. stejně tak i Domhnall Gleeson je skvělý. Miluju tento pozitivní příběh, který vás naladí do skvělé nálady a po kterém máte tak nějak víru, že život může být lepší, že láska může být věčná a manželství neotřesitelné.... :)

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Nový svět (2016) (epizoda) 

Oproti originálu - SLABÉ!!! Chudá Karel May se asi obrací v hrobě, protože tvůrci si z jeho velkolepého díla o divokém západě a jeho hrdinech půjčili jen jejich jména. Jejich charismata a příběhy se dočista vytratily. Zklamalo mě to. Nšo-či - šamanka, staví si farmu s Shatterhandem!!??!! Možná toto předělání není v mnoha věcech tolik naivní jak původní verze s Pierrem, ale postrádá hlavní myšlenky a jak říkám charisma postav. Kam se vytratilo pověstné pokrevní bratrství dvou hrdinů? Kam se vytratil zálesácky um Old Shatterhanda? Kde je jeho pověstná opakovačka a Vinnetouova stříbrná puška...? Našla bych dalších tisíc důvodů, proč mě tato nová verze tak zklamala. Dávám tři hvězdičky za hudbu, která se zlepšila a dvě za skvěle vypadajícího Vinnetoua. Škoda že nepobral trochu víc z toho "skutečného" Vinnetoua, který byl osobnost nad osobnosti.

plakát

Syn Boží (2014) 

Pro křesťany je tenhle film, myslím velmi povedený a ocení ho. Převyprávěný podle pravdy, tak jak to bylo. Nic si tam nedobarvovali. K tomu navíc skvěle zahrané. Sympatyčtí herci. Skvělé! Děkuji za tenhle silný příběh.

plakát

Princezna ze mlejna (1994) 

Jedna z nejkrásněších českých pohádek. Jindřichovy písničky miluju. Na ty by mě dostal taky <3

plakát

Marie Antoinetta (2006) 

Já nevím..., asi jak komu, ale mně přijde že Marie Antoinetta je v dějinách zobrazována taková, jaká ve skutečnosti nebyla. Nemyslím si, že kvůli ní a její rozmařilosti Francie klesla na dno. Na tomhle filmu se mi líbí, že jí vyobrazují jako lidskou bytost, která má city a je plná empatie. Jen má smůlu na muže a na místo kde žije. Verailess i přes svůl luxus, kterým lidi zahrnoval, podle mě nebyl nejšťastnějším místem pro život. Líbí se mi jak příběh vypráví o Antoinettě jako o člověku který toužil naplnit svůj život, aby nebyl prázdný a přes všechen tlak a nápor který na Antoinettu vyvíjelo prostředí Versailess, to vlastně byla obyčejná holka toužící po pravé lásce.

plakát

Dracula (2009) (divadelní záznam) 

...Mně se to nelíbí.... Ach jo, miluju Karla Svobodu a miluju Draculu, ale tohle není Dracula. Kde je Adriana, Kde Lorraine??!! Absolonovou mám ráda, ale s Leonou Machálkovou, jako Adrianou se prostě nedá srovnávat. Jak na poušti voda mi tam chybí Korn, a ten jeho nadhled nad rolí, ten grif se kterým to hrál. A Nývltová jako Lorraine... to nejde, ta se Lucce prostě nevyrovná ani kdyby se rozkrájela. Ani za mák bych ji tu roli nevěřila... ona to hraje tak, že to moc hraje. Lucka tu roli uměla žít. Nechávám jednu hvězdičku z úcty k verzi z roku 1996

Ovládací panel

Fanklub

(1)