Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (423)

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Neuvěřitelná věc pro mne, protože českým filmům se z nové tvorby spíše vyhýbám, ale odhodlal jsem se k tomu, neb běh mne baví - vynechat film oběhání, sic český, by byla velká chyba. :-) Nelituju. Dostal jsem k mému velkému překvapení přesně to, co jsem očekával - krásně zabalené, nikoli hloupé, vtipné i s nadsázkou, příjemně nadávkovaný patos, romantika a příběh. Snad se nám blýsklo na další komediální filmík, který se stane klasikou, protoze mne to moc bavilo :-)

plakát

Blair Witch: 20 let poté (2016) 

Soustřeďme se na fakta. Všichni věděli do čeho jdou. Nemá to bejt remake ani žádná vykrádačka. Prostě se Amíci rozhodli udělat volné pokračování BW Project 1. A rozhodně z mého pohledu úctyhodné. Samozřejmě, a to se přikláním na část negativně hodnotících respondentů, ve filmu se objevují nelogičnosti a iracionality v rámci chování a rozhodování hlavních postav, v částech filmu, kde by je člověk nečekal. Ale odhlédneme-li tomuto, a soustředíme se na to, že to neměl být "know-how" dokument o kempování, nýbrž horror, pak nutno zkonstatovat, že to funguje!! A od půlky filmu atmosféra přísně graduje. To, co v "jedničce" nefungovalo, protože to bylo až MOC absurdní až směšné, je zde sníženo na bazální úroveň, která stačí, a je nesmírně děsivá. Doslova jsem HLTAL záběry a kousky osvětlené scény, ve které postavy prchaly. Pocit ztísněnosti, osamění, divných zvuků z lesa, déšť.. Do toho záblesky, a náznaky tajemné postavy z kořenů.. Nic víc není potřeba. Svůj účel jednozančně splnilo a sérii horrorů shlédnutých v poslední době, si tento získává jisté nr.1.

plakát

Temné nebe (2013) 

Perfektně psychologicky zpracované téma, lekačky které fungují a platí pravidlo, že méně je někdy více.. jen náznaky, záblesky. A to se přesně hodilo a u mne rozhodně fungovalo. Protože co očekávat od filmu tématicky zaměřeného na to, aby nás poděsil? Tak snad vyvolání emoce strachu!? Ne?

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Svěží, chytré , cool, zábavné, sexy, hrubé, syrové, zábavné, fresh.. prostě za poslední dlouhou dobu konečně film který mne doopravdy bavil od začátku do konce. Našel jsem jen pramálo hluchých nebo divných chvilek. Margot přenádherná. skvělá volba pro manželku multimilionáře. Leonardo je ve své roli sakramentsky přesvědčivý. S takovým koučem bych do obchodování s akciemi šel taky.

plakát

Kůže, kterou nosím (2011) 

Velmi psychologicky a thrillerově, chvílemi až horrově nastavený snímek, který postupně, a v příjemně časově prolínajícím se sledu, ozřejmuje události, okolnosti rodiny kolem dr.Ledgarda. Přiznám se, že do tří čtvrtin, jsem byl jak na jehlách. A stále jsem se nevyznal v ději, který byl nakonec odhalen po první plastické operaci. Pak jsem jen zíral, nad prošpikovanou dokonalostí a precizností hlavního hrdiny vůči jeho oběti. A finálnímu spravedlivému rozzuzlení.

plakát

Skyfall (2012) 

Jediné,co k tomu můžu napsat je, že celková koncepce si vzala za své, dát tomu příběh. A ten v posledních dílech s Danielem Craigem, prostě je. Není to střílečka, krimiška alá 70,80,90 léta.. Jeden díl. A čau párky. Vyřešeno.. ale chytá to tu patinu příběhu, a souznění s hlavním hrdinou. A to si myslím, že je dobrá cesta. Žádnej remake.. ale.. zkusme to jinudy. Tohle mne moc bavilo!

plakát

Glee (2009) (seriál) 

Nejúžasnější směsice humoru, hudby, poučení, nadhledu, positivní energie, chutě do života a zábavy a originality v každé následující epizodě, s jakou jsem se už dlouho v podobném seriálu nesetkal. Mělo to šťávu. Nechybělo dojetí. Silné příběhy. Detailní propracování vnitřního světa postav. Mělo to "koule". Strašně moc jsem si užil první sérii a nemohl se dočkat, kdy budu mít pohromadě sérii druhou. A jak moc bych si přál, aby pokračoval tento seriál třetím rokem.. maturitní ročník.. WoW! Snad se dočkáme Glee season 03 ;-)

plakát

Černá labuť (2010) 

Já jsem v šoku. A to zejména z neuvěřitelného hereckého výkonu N.Portman. To doopravdy nemá v současné době obdoby. Bravo! Dále z toho, jak jsou její povaha, rozpoložení, ambice, pocity, schíza/paranoia,vztah k matce postupně během filmu rozvíjeny a herečka na to perfektně reaguje. Až bych skoro věřil, že to Natalii vzalo taky tak moc, jako její filmovou postavu. De facto druhá půlka je díky tomu jeden neuvěřitelný zážitek, u kterého jsem měl jen otevřená ústa a žasnul. Na ten film se budu muset podívat ještě jednou či dvakrát, protože tohle je jeden z těch filmů, které jsem napoprvé nepobral.

plakát

127 hodin (2010) 

Vzpomněl jsem si hned na začátku na film Útěk do divočiny. A ono se to ukázalo jako správné!! Nezávislej frajírek, co má svět na háku a chce si užívat, dělat věci po svém. Nonkomformně. Přesně hrdina z výše uvedeného film. A hle.. pak Aron žuchne do díry, spadne na něj šutr a je vymalováno. A rozjíždí se neuvěřitelné drama, u kterého jsem fakt ani nedýchal a a živě si představoval, co za muka, ten člověk prožil. A jakou neskutečnou kliku, odvahu, sebezapření a pudu sebezáchovy nakonec z hloubi sebe vydoloval..a zachránil se. Ty záběry na kaňony v Utahu, kde projde jeden člověk za měsíc. Ty byly dech beroucí a jen celkově dokreslovaly tu děsivou bezmocnost a nemožnost zvrátit svůj osud. Jen kvůli blbýmu lezení po skalách, kde nikdo není. Pro mne jednoznačně nejsilnější filmový zážitek z posledních několika týdnů.

plakát

Postřižiny (1980) 

To je filmová klasika jako řemen, a jedna z dalších dobře filmově zpracovaných knižních předloh od Hrabala. Strýc Pepin, Francin, závodní rada pivovaru, smažené řízky a pivo ke snídani.. spousta nezapomenutelných situací a scén. Tenhle film se v rámci úžasných hereckých výkonů tehdejší generace nikdy neokouká, nezapomene.