Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (423)

plakát

Výchovný tábor (2007) 

Znepokojující a zcela jistě realitou inspirovaný snímek. Znepokojující je i to téma.. když rodič nezvládne výchovu, sežene peníze, a zadá to někomu jinému. Třeba dr.Hailovi. A ten pod pozlátkem táborových polepšoven vede de facto vylepšený koncentrák. Spíš to vede k zamyšlení, že instituce polepšoven je u nás pořád. Ale jakým způsobem nabídnout těmto nepřizpůsobivým dětem nápravu, a aby se chovaly tak, jak to po nich majoritní mínění společnosti chce? Jasně.. dost je jich v polepšovnách fakt sígrů, kteří mají své nepřizůsobivé sklony dány geneticky. A pak je tu spousta těch "hraničních" a těch co jsou tam neprávem. Podobně jako v tomto filmu. Smutné, že film vyvolává pocit, že nynější společnost, zejména rodina neumí vychovávat svoje děti. Tak aby ctily základní pravidla. Respektu. Aby jsme neměli pocit, že všichni středoškoláci a děcka v osmičce,devítce ZŠ, jsou čím dál tím víc oprsklá a drzá. Aby jsme neměli pocit, že za to "my", jako rodiče nemůžeme. Svobodu projevu.. proč ne.. ale kde se sakra poděla ta stará dobrá starosvětská výchova? Tak aby vůbec nebylo nutné pomýšlet na podobné "boot campy"..

plakát

22 výstřelů (2010) 

Dobrej film. Nehodnoťme herce. Co hráli kdysi.. (Leona..apod..), nehodnoťme co rikaji do rozhovoru pro casopisy.. (vzdyt od toho jsou herci, ze se vzvaji do roli..).. nehodnotme jejich starnuti.. (vzdyt vsichni postupem casu prejdou do nejakech "sracek", jak se tady mnoho lidi vyjadruje nepokryte..). Hodnotme film jako takovy. Napad. Scenar. Podani. Reziser. A to proste fungovalo! Vengance, Revenge, Pomsta (v jakém jazyce chcete..).. ve francouzském stylu a ksicht JR tomu seděl jak prdel na nočníku! Včetně průběhu, zpomalených sekci, dostatku brutality a i konce..! A pak mne můžou velmi rozesmát komentáře pana kOCOURa, kt.hodnotí morální "poklesky" hl.hrdiny, v rámci výběru jeho rolí. Nehrajme si na soudce výběru filmů hercema a soudy nad tím vším věnujme se sakra filmovému umění. A toto tedy propadák není.

plakát

Dead Set (2008) (seriál) 

Hladové, přímočaré, děsivé. Líbí se mi ten syrový a nekompromisní britský přístup. Jako scénáristický nápad na zfilmování super. Rovněž provedení. Chvílemi vadila ta neskutečně rozklepaná kamera. No a charaktery některých postav a na ně nasedající nelogičnosti v chování a rozhodování.. asi netřeba komentovat.

plakát

Oni (2008) 

Hodně jsem se bál. A to je asi smyslem horroru/thrilleru. Ta dusivá, tíživá, mrazivá atmosféra, kdy mám chvílemi taky strach z toho,kdo bude třeba čekat za dveřmi. Nelogičností a klišé bylo taky pár, ale tu hutnost strachu, kt.málem držíte v ruce,jak na Vás z plátna sálá. To vše vynahradí..

plakát

Svítání (2009) 

A byl jsem tehdy i docela natěšen! Trailery vypadaly skvěle. No a co se přihodilo..?! Jen průměrná podívaná na vampire svět, kterému dochází krev, a banda nadšených lidí, kteří přišli na to, že sluneční světlo ty fotofobické vampíry vyléčí a že ten vyléčený vampír bude zdrojem další vakcíny. Dostatečně šílené? Ano. A bohužel trestuhodně zahozená šance na dobrý filmík. Včetně, podle mne, špatně herecky zvolených protagonistů. Ani Ethan Hawke ani Willem Dafoe mi ve své roli neseděli.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Přiznám se, že k Donnie Darkovi jsem se dostal s velkým časovým odstupem od jeho uvedení, a především po shlédnutí filmu Mr.Nobody (2009), u kterého bylo mnoho upomínek na tento film. A hle.. je to za mnou. A první můj pocit je ten, že mi scény s králíkem, velmi připomínaly pero Davida Lynche.. i s tím temným dunivým zvukovým podkresem. Patrick Sw.skvělej. Připomněl mi svým vystupováním a rolí Toma Cruise v Magnolii. A samozřejmě Jake Gyllenhaal, který opravdu umí udělat "ksicht", aby vypadal jako posedlej. Příběh vynikajícím a srozumitelným způsobem vystavěn, stupňován a musím se přiznat, že i skvěle uzavřen. Ta mnohoznačnost všeho, se nakonec ukázala, jako jediným východiskem. Opět sem si vzpomněl na teorii chaosu a "butterfly effect" ve fyzice. A opět musel zkonstatovat, že lidské osudy jsou doopravdy velmi spletité, záhadné a fascinující.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Tohle byla především zábava a oddechovka a myslím si a pevně doufám, že to tak i Sly v rámci své režie myslel. Především proto, že si doopravdy sezval doopravdy ty nej esa v rámci akční scény posledních x-let.. No ruku na srdce.. z toho předsi nemůže vzniknout něco zásadního. Proto se mi líbil ten nadhled. A chca-nechca jsem si vzpomněl na film The losers, který mne v rámci tohoto "vendeta party žodláků" žánru bavil předsi jen o něco více.

plakát

Harry Brown (2009) 

Drsné, tvrdé a neméně naléhavé téma tolerance kriminality a jakési bezmoci, zasáhnout proti ní.. Někdo tento film přirovnal ke Gran Torinu v britské versi, ale nelze nic, než se jen ztotožnit. Trochu tomu chybí grády, zejména v závěru.. něco, čím mne Clint E. vzal více u srdce.

plakát

Johnny English (2003) 

Já nevím. Jako Mr.Bean mi Atkinson fakt nevadí.. ale tohle byla stylizace alá Leslie Nielsen.. a to už je docela pěst na oko. Občas vtipné..a docela dost..ale převážnou většinu spíše trapné.. okoukané..

plakát

Centurion (2010) 

Ale jo.. nechám tři, ale myslím na tři a půl. :-) Docela slušné tempíčko to mělo. I příběh. A nasledně i smutný dovětek. Slušné herecké výkony. Takže spokojenost. Trochu mne překvapily ty výtrysky dobarvené krve. Ale dalo se na ně zvyknout. Celkově však průměrné historické drama, kt.stojí za to shlédnout, ale Gladiátorovi, který mi vytane na mysli, to nesahá ani po kotníky.