Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (423)

plakát

International (2009) 

V zásadě mi na konci filmu nešlo o to, jak to bylo zpracované - protože forma, akce, spád, zápletka.. to všecko velmi slušně šlapalo. Clive Owen jako zarytý policejní buldog šel po "těch" zlejch.. Otázku, kterou jsem si na konci filmu položil je, zda je něco podobného doopravdy možné. Zda je opravdu korupce i na těchto místech. Zda je doopravdy ten veliký globální finanční moloch tak na sebe provázán, že by nedovolil, aby někdo narušil jeho finanční machinace, i kdyby se jednalo o obchodování v "šedé" až černé sféře. Kdyby se jednalo o získávání "kontroly". Sakra.. při podobných filmech člověka doopravdy mrazí v zádech, na další stranu si připadá tak malej a bezvýznamnej v týhle velký hře, no a pak samozřejmě pocit roztrpčení a vzteku, že se furt dějou nějaký svinstva.

plakát

Záhada Blair Witch 2 (2000) odpad!

Ja nevim co dodat.. jednicka byla uboha.. jak asi mohla dopadnout dvojka?? No samozrejme jako sestrih domaciho videa, ktere byste zvladli udelat doma za dva dny "dřiny". A bylo by to stejně "děsivééééééé" jako tento film.. Proč se snaží filmaři z lidi dělat dokolečka "blbce"?? A jak je mozné, ze jim to stale nekdo baští.. :-/

plakát

Závada Blair Witch (2000) (TV film) 

Takže sorry..film kterej si hraje na nejakou "bubu" kulišárnu (myslim originál Zahadu B.W.), tak ten je tady vyzvedan do nebes.. a parodie na nej, protoze lidi, co delali parodii pochopili ubohost originalu a snazili se jej odlehcit.. Ja nerikam, ze tahle parodie, je buhvijake filmarske dilko. Ale nad nekolika epizodami sem se fakt zasmal! :)

plakát

Záhada Blair Witch (1999) odpad!

Kriste pane lidi!! Jak ja sem se nasmál, při shlédnutí tohoto filmu.. myslim, že jsem to ani nedokoukal, jak nesmyslná a nebetyčná "píč**ina" byla! Prominte mi ty slova. Ale absurdnostem a nelogicnostem, ktere jsou v tomto filmu od zacatku na divaka chrleny, uz doopravdy nesnesou zadnou miru tolerance, a jestli tomuhle radoby "hruza" horroru nekdo v USA holduje, desim se, ze spousta zde hodnoticich lidi take. Bohuzel pratele, asi ste jeste nevideli poradne desivy horror. Co mne spise oslovilo, byla parodie - Závada Blair Witch. To aspon melo "koule" :-)

plakát

Kletba bratří Grimmů (2005) 

Pamatuji se,že vzhledem k obsazení a skvělejm trailerům, jsem od toho čekal hrozně hrozně moc! A jaké pak bylo zklamání, co se z toho na plátně vyklubalo.. absolutně zabitej potenciál filmu, kterej se mohl klidně nést v duchu Van Helsinga ci Underworldu v kombinaci s nejakou pohadkovou adaptaci.. Trochu mi to v nasledujicich letech pripominalo film Star dust.. ale jen naznakove. Bohuzel, za shlednuti to stoji, ale jinak slabota.

plakát

Poslední dům nalevo (2009) 

Chtel sem dat 3*, ale hodnotim o neco lepe, protoze podobnych slusnych filmu s touhle "jakoby horrovou" tematikou moc neni. Tohle zase byla zvedacka ze zidle, jako Eden lake ci jemu podobne.. v dnesni dobe nasili, bezohlednost, sobeckost a sadismus mezi lidi popisujici filmy. Na jednu stranu si rikam, jak je to frustrujici, ze se neco takoveho v dnesni dobe stale deje.. na stranu druhou si rikam, zda by clovek mel v sobe doopravdy tolik duchapritomnosti, chladnokrevnosti a planovitosti ve chvili, kdy mu jde "vo kejhák". Dovětek byl jako třešnička na dortu.

plakát

Love and Dance (2009) 

Tak tohle fungovalo perfektně! těžká konkurence pro americké taneční filmy z tohoto prostředí..! začátek mi přišel trochu uhozenej.. ale od začátku konkurzu na taneční soutěž až do konce, už to najednou začalo dávat smysl a nakonec.. slušné romantický taneční příběh.

plakát

Cesta (2009) 

To že to byl příběh smutný (mne zejména dojala scéna v druhé půlce filmu, kdy Vigo M. začal vykašlávat krev, a jeho synek ho prosí, ať přestane.. nebo poslední chvilky na pláži, rozloučení..), apokalyptický (i když vlastně nevíme co se přesně stalo, ale asi atomová válka), tak o tomhle základním snad není žádná diskuse. Tempem velice klidně vyprávějící příběh otce a syna, trmácejících se napříč amerikou. Obrazem velice uvěřitelná depresivní, šedivo/hnědá, špinavá krajina. V rámci vize této postapokalyptické reality, asi velmi důvěryhodný. Rabování, kanybalismus a právo kyje a tesáku, respektive právo silnějšího, to jsou myslím přesně ty věci, které by za těchto okolností byly v lidech probuzeny. Hlad a primární pud sebezachování, je pro člověka jistě daleko více uvnitř zakódován, než naše představy o humanismu. Herecky, to táhne Vigo. A velmi umně se vžívá do své role, otce, uprchlíka, který za pochodu vychovává svého syna, na nový, drsný svět, kde není soucitu. Zajímavé, že v poslední době, mají filmaři potřebu tzv."one man show". Kdy jeden herec, táhne celý film. Celkově nelze jinak, než dát 5*, protože ten příběh je prostě strašně silný.

plakát

Zbraň odplaty (2008) 

Hm.. uz od pocatku pojato opravdu na muj vkus prilis vlastenecky. Ja neubiram technickych invenci v korejske armade, a tak netvrdim, ze podobny "kulomet" nemohl uz kdysi vzniknout.. ale v tomto podání to bylo hodně béčkové a hodně dopředu čitelné.

plakát

Mr. Brooks (2007) 

Doplnil jsem mezeru ve filmech s K.Costnerem, protoze tento byl hodne dobre hodnocen a nelitoval jsem. Roli chladnokrevneho vraha, ktery si v duchu povida se svym alteregem, něco alá Klub rvacu, zvadnul KC na jednicku. V ramci deje, by mne docela zajimalo, zda by si reziser ci potazmo scenarista troufnul na pokracovani.. neco ve stylu, ze se pan Brooks doopravdy zeptal sve dcery, zda ma zabijacke sklony a pokracovali spolecne.. hm.. za namet by to stalo ;-) Co mne ale neskutecne vadilo v ramci filmu, byla role Demi Moore, ktera mne opet nepresvedcila, ze umi hrat. Navic protknuti jejiho rozvodu do filmu bylo strasne rusive a zbytecne.