Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Newsroom

Newsroom (2012)

Aaron Sorkin za sebou má dlouhou kariéru úspěšných projektů (The social network, Moneyball...), mezi které patří i seriály Studio 60 a Studio sport. Tentokrát se však rozhodl dát laťku ještě o trochu výš. Vytvořil totiž svět novinářů, kteří (přestože pracují pro vymyšlené zpravodajství i smyšlenou kabelovou televizi) připravují (většinou) zprávy o věcech, které se opravdu staly (zabití Usamy bin Ládina, volby, Tea party, postřelení kongresmanky...). Teprve v Newsroomu prokázal Aaron Sorkin svůj talent. V první sérii deset a v druhé devět hodinových epizod odehrávajících se skoro v jedné místnosti (v druhé sérii se toto již trochu bohužel rozmělňuje, přesto se vše ale odehrává jen v několika málo místnostech, případně lokacích) dokázal vyplnit k prasknutí vtipem, napětí a hlavě brilantními dialogy, které dokáží člověka udržet na židli víc než kdejaký akční film. Dalším plusem Newsroomu je jistě vývoj hlavního hrdiny, Willa McAvoye, který se ze zprávaře bez názoru a politické příslušnosti dostal na toho nejlepšího novináře vůbec. Nenechal se odradit, šel do Tea party, do kongresmanů. Nezalekl se klesajícího ratingu, ani vyhrožování. Celou dobu šel jako Don Quijote cestou osvětové mise k civilizaci lidstva a po boku mu celou dobu stála MAcKenzie McHale, jenž ho navedla na správnou cestu a připomněla mu, jak se dělají zprávy. Jsem si jistý, že kdyby zprávy vypadaly jako v Newsroomu, pouštěl bych si je místo seriálů každý den. Nejoblíbenější postava: Will McAvoy. Nejoblíbenější epizoda: S01E04: I´LL TRY TO FIX YOU.

Fargo

Fargo (2014)

Seriál, který snad dokonce překonává svoji filmovou předlohu. A to nejen skvělým (a velmi častým) černým humorem, ale také novou postavou Lorne Malva, který prostě lidem škodí pro radost. Navíc když tuto postavu hraje Billy Bob Thornton, je úspěch zaručen. Nejoblíbenější postava: Lorne Malvo. Nejoblíbenější epizoda: S01E06: BURIDAN'S ASS.

Temný případ

Temný případ (2014)

Matthewu McConaughey ve své první pořádné roli. Anebo si to alespoň většina fanoušků myslí, i když už hrál nejen v Obhájci, ale i ve velmi podobné roli, jakou má v True Detective, se objevil i ve filmu Mud. Na rozdíl od tohoto filmu je však o True Detective slyšet, což je více než dobře, protože kdyby zapadla i nejlepší novinka tohoto roku, bylo by to více než špatné. - Po povedené první řadě nyní nezbývá než čekat, zda se druhá série bez Matthewu McConaugheyho povede stejně jako tato, protože více než absence hlavních dvou herců, je zde riziko několika režisérů. Nejoblíbenější postava: Rustin Cohle. Nejoblíbenější epizoda: S01E04: WHO GOES THERE (6 minut dlouhá nepřerušovaná scéna).

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Další skvělý filmařský kousek Stevena Knighta s asi nejlepším hereckým výkonem Cilliana Murphyho. Škoda jen, že seriál nemá takovou fanouškovskou základnu, jakou by si zasloužil. Nejoblíbenější postava: Tommy Shelby Nejoblíbenější epizoda: S01E01: EPISODE 1

Life on Mars

Life on Mars (2006)

Film s nejlepší seriálovou zápletkou a nejlepším zakončením seriálu vůbec. britské seriály sice nejsou tak populární, ale kvalitou převyšují většinu těch amerických a Life on Mars je toho jasným důkazem. Stačí porovnat s americkým remakem. Nejoblíbenější postava: John Simm Nejoblíbenější epizoda: S01E08: EPISODE 8

Machři a šprti

Machři a šprti (1999)

Seriál, ve kterém začínalo plno skvělých herců jako James Franco nebo Seth Rogen. A přesto že posléze hrály ve skvělých filmech, Freaks and Geeks zůstává nepřekonáno. Nejoblíbenější postava: Sam. Nejoblíbenější epizoda: S01E01: PILOT.