Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (432)

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Prušinovského humor zaobalený do charakterové taškařice snažící se rozstřílet poslední zbytky serióznosti ČT. A nebo spíš zasadit do kulis Brna neformální seroš, který se čistě náhodou točí kolem napůl bizarního pořadu Dobré ráno. Na této polovině hřiště to celkem funguje, ale jinak jsem čekal o něco více. Samozřejmě, hodně lidi zde bude chválit to, že to ČT vůbec pustila a "střílení" do vlastních řad, ale podle mě je zde vidět jasný kalkul a tandem s tvůrci jede na plno.

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Urvalé, sprosté, absurdní a upachtěné, tak jako vlastně celý socialismus a tehdejší doba. Ale také odhalující jednotlivé charaktery lidí. Smekám před odvahou tvůrců "řezat do živého", tohle se některým určitě nebude líbit. Jistě se najdou tací, co budou říkat "to my ne, to oni". Netřeba soudit, seriál se o to ani nesnaží a to je dobře, jen to přidává na autenticitě. Umělecky perfektně zvládnuto, řachanda střídá mrazení v zádech, komediální linky zanechávají pachuť v ústech a tak je to správně.

plakát

BANGER. (2022) 

Klobouk dolů před odvahou režiséra udělat film, který se s ničím moc nesere. Dynamická jízda rapu, drog a hlášek vás jednoduše strhne a vy si ani moc nevydechnete a postupně víc a víc soucítíte s Alexem. Kritická linka, která nastoupí v druhé polovině je velmi příjemným překvapení a dost zvedá film nahoru. Tento film rozhodně větrá zatuchlost českého filmu. A že to bylo potřeba!

plakát

TBH (2022) (seriál) 

Klišoidní postavy a nesnesitelná Mája. Místy to má ucházející drive, ale je to strašně málo... vyprázdněnost postav je do očí bijící.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Korejské bruální Battle Royale se vším všudy. Nekompromisně natočeno. Kamera je ostrá jako břitva, emočně pulzující scény jsou na jedničku. Osobně jsem ale čekal od příběhu trochu víc, i když samotný závěr pozitivně překvapil.

plakát

Kate (2021) 

Akční jednohubka s Elizabeth Winstead. Příběh je dost průměr, ale celkem to zachraňuje vizuál ala Tokio a kolem bojových scén není moc vykecávací omáčky, takže film ani moc nezačne nudit, i když, vše spěje k jasnému konci.

plakát

My děti ze stanice Zoo (2021) (seriál) 

Předlohu jsem nečetl, takže nemohu srovnávat. "Děti" nejsou takový propadák, jak se možná na první pohled zdá. Ústřední poselství je vyobrazeno hodně otevřeně a explicitně. Některé scény jsou dobré (sekunduje zajímavý soundtrack) a herecké výkony nadprůměrné. Hlavní problém je, že toho je na 8 dílů málo: scénář je tak na 50% času. Hluchá místa bohužel rozřeďují budovanou atmosféru a po nějakém čase je z toho takový divný pocit, že seriál nikam nesměřuje.

plakát

V rytmu srdce (2021) 

Krásný a hřejivý film, který nikterak netlačí na pilu a tak je z celého snímku nenuceně cítit opravdovost a "normálnost" hlavních postav. Emočně něžné, příběhově "útulné". Emilia Jones naprosto excelentní. [Oscar 2022 - Nejlepší film]

plakát

Červený trpaslík - Země zaslíbená (2020) (epizoda) 

Kluci z Trpaslíka jsou zpět! Sice starší a zchátralejší (včetně Hollyho), ale to příliš neubralo na kadenci vtipů, které do nás tvůrci, i po skoro 30 letech od první série, sypou. Dějová linka nabízí nové dobrodružství posádky (příliš se zde neřeší minulost) a klasické gagy plné typického humoru Červeného trpaslíka potěší nejednoho skalního fanouška. Pokračování v podobě filmu dopadlo dobře a je vidět, že stará parta tvůrců ještě neřekla poslední slovo.

plakát

Devs (2020) (seriál) 

Devs už od počátků působí hrozně nenápadně a v jistých aspektech zbytečně skromně, ale jinak skrývají opravdu velký scenáristický potenciál, plný zajímavých myšlenek, točící se kolem kvantových počítačů, paralelních Vesmírů a otázky determinismu. Ale nebojte, seriál vás zaujme svoji atmosférou i když nejste kdovíjaký fanoušek Stephena Hawkinga. Z Devs je cítit uvolněnost výpravy a svěží závan nápadů které tvoří velmi hutnou atmosféru. Režisérsky je Devs skvěle zvládnuto, jednoduchá linka vede diváka na "vlně" a dovoluje mu plně se soustředit na myšlenky prezentované v seriálu. A že jich ení málo a navíc: rozhodně bych netvrdil, že to je plytký guláš filozofických klišé. Některé reálné věci ze světa počítačů nebo vědy jsou samozřejmě ohnuty, aby se dokresloval pocit "pravosti" myšlenek, nicméně, nepůsobilo to nijak přehnaně nebo rušivě. Nicméně, seriál se tak trochu ztrácí sám v sobě, kdy na jednu stranu vytahuje genialitu postav, buduje ultra deterministickž rámec, aby to nakoc shodil a udělal nevysvětlitelný "úkrok" mimo a nechal diváka v prázdnu. Hodně se mi líbila hra se světlem a vykreslováním scén, fakt se na to skvěle koukalo.

Ovládací panel
5 bodů