Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (432)

plakát

Země nomádů (2020) 

Poeticky hloubavý film o nesnadné cestě životem a vlastní svobodou. Nedokážu si v hlavní roli přestavit nikoho jiného, než Frances McDormand. Stačí se naladit na tu správnou vlnu a film vás bude unášet podobně jako nikdy nekončící putování v ošuntělé dodávce, která je zároveň i vaším domovem. [Oscar 2021 - Nejlepší film]

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Urvalé, sprosté, absurdní a upachtěné, tak jako vlastně celý socialismus a tehdejší doba. Ale také odhalující jednotlivé charaktery lidí. Smekám před odvahou tvůrců "řezat do živého", tohle se některým určitě nebude líbit. Jistě se najdou tací, co budou říkat "to my ne, to oni". Netřeba soudit, seriál se o to ani nesnaží a to je dobře, jen to přidává na autenticitě. Umělecky perfektně zvládnuto, řachanda střídá mrazení v zádech, komediální linky zanechávají pachuť v ústech a tak je to správně.

plakát

Kate (2021) 

Akční jednohubka s Elizabeth Winstead. Příběh je dost průměr, ale celkem to zachraňuje vizuál ala Tokio a kolem bojových scén není moc vykecávací omáčky, takže film ani moc nezačne nudit, i když, vše spěje k jasnému konci.

plakát

V rytmu srdce (2021) 

Krásný a hřejivý film, který nikterak netlačí na pilu a tak je z celého snímku nenuceně cítit opravdovost a "normálnost" hlavních postav. Emočně něžné, příběhově "útulné". Emilia Jones naprosto excelentní. [Oscar 2022 - Nejlepší film]

plakát

Jiří pes uprchlík (2019) 

Takto dobrý krátký film jsem rozhodně nečekal. Obě hlavní ženské role jsou naprosto skvěle zahrané a místy až běhá mráz po zádech, jaká je mezi Aničkou a Eliškou energie, napětí, soupeření i čisté kamarádství. Lehce úsměvný začátek filmu postupně nabere spád směrem k temným zákoutím lidských povah a otázkou využívání a zneužívání druhých. Snímek nemoralizuje, spíše pozoruje.

plakát

Bobři v plamenech (2019) (studentský film) 

Jasně, že je to česká kopírka Wese Andersona, ale těch 15 minut působí opravu dobře, mile a "originálně".

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Prušinovského humor zaobalený do charakterové taškařice snažící se rozstřílet poslední zbytky serióznosti ČT. A nebo spíš zasadit do kulis Brna neformální seroš, který se čistě náhodou točí kolem napůl bizarního pořadu Dobré ráno. Na této polovině hřiště to celkem funguje, ale jinak jsem čekal o něco více. Samozřejmě, hodně lidi zde bude chválit to, že to ČT vůbec pustila a "střílení" do vlastních řad, ale podle mě je zde vidět jasný kalkul a tandem s tvůrci jede na plno.

plakát

BANGER. (2022) 

Klobouk dolů před odvahou režiséra udělat film, který se s ničím moc nesere. Dynamická jízda rapu, drog a hlášek vás jednoduše strhne a vy si ani moc nevydechnete a postupně víc a víc soucítíte s Alexem. Kritická linka, která nastoupí v druhé polovině je velmi příjemným překvapení a dost zvedá film nahoru. Tento film rozhodně větrá zatuchlost českého filmu. A že to bylo potřeba!

plakát

Hráč: DragonSlayer666 (2017) (seriál) 

Žánrový seriál který s finskou pečlivostí ukazuje e-sport ne jako dětinský koníček pro pár nerdů, ale jako zálibu které musíte věnovat opravdu hodně ze sebe. Nejde jen o vítězství a prohry, ale i o otázky rodiny, věrnosti a pevnosti navázaných kamarádství. Krátké epizody jednoznačně seriálu svědčí a příběh se zajímavě vyvijí velmi rychle, tak jak je i pro CSko velmi podobné. Všechny tři série na iVysílání: https://www.ceskatelevize.cz/porady/14857353302-dragonslayer666/

plakát

TBH (2022) (seriál) 

Klišoidní postavy a nesnesitelná Mája. Místy to má ucházející drive, ale je to strašně málo... vyprázdněnost postav je do očí bijící.