Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (2 775)

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Lehce ulítlá ptákovinka, které se nebere až tak vážně ... v podstatě si dělá psinu ze sebe i z vás. Pokud se dokážete naladit na její maličko paranormální vlnu, dokáže vás bez problémů pobavit. P.S.: Nečekaně dobrá pointa.

plakát

Peřinbaba (1985) 

Magická vyprávěnka, která miluje volnost stejně jako pták, jemuž odedávna patří nebe i s nápomocnými vzdušnými proudy ... a pro něhož je pobyt vysoko v oblacích stejně samozřejmý jako dýchání či tlukot srdce, neboť k létání nepotřebuje pražádné lidské vynálezy ... 4,5*

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Osvěžující jako pohár živé vody a půvabná jako jarní rozbřesk - správná pohádka, která dostala do vínku nadhled i vkus.

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Uvolněná a vcelku nápaditá pohádková hříčka, která sice hraje na jistotu, tudíž se drží při zemi a bojí se trochu víc odvázat, na druhou stranu nepotřebuje velkolepou výpravu, aby pobavila … 3,5*

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Nejen zoufalí lidé, ale jak vidno, i zoufalé pohádky někdy dělají zoufalé věci ... nicméně k lepšímu výsledku ani k lepšímu hodnocení jim to zpravidla nepomůže.

plakát

Princ Krasoň (2018) 

Nejde o nic menšího nežli o PRAVOU lásku ... jako už tolikrát. Leč tady a teď se dostává ke slovu velice originální a nadmíru zábavná vyprávěnka. Finále bych až tak nehrotila, klidně bych mu ponechala převážně nevážný tón, ale i tak ... poctivé 4* princi Krasoňovi patří plným právem.

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Jedny nahodilé scénky střídají jiné, humor se někdy dostaví a jindy ne. Jakoby neexistoval scénář, jen pár záchytných bodů, kterých je třeba se dotknout na cestě k vytčenému cíli. Ve finále dosti rozkolísaná záležitost, která po pár dnech vyšumí do ztracena. Slaboučké 3*

plakát

Malé ženy (2019) 

Vyprávění, které se s neotřesitelnou jistotou dovedně proplétá rozličnými časovými rovinami a ani na okamžik se neztratí v jejich labyrintu, ba právě naopak - dokáže je obratně pospojovat v jednolitý a neobyčejně silný příběh. Nedokážu říct, zdali se mi víc zamlouvá tahle verze nebo její starší sestřička ... stejnojmenný snímek z roku 1994.

plakát

Minuta věčnosti (2021) 

Příběhu jednoznačně pomáhají čarokrásné kulisy ... víc nežli cokoli jiného. Jeho hra je trochu naivní a svým způsobem i falešná, na druhou stranu ji beru, poněvadž čas, který jsem "Minutě věčnosti" darovala, nepokládám za ztracený.

plakát

Barbie (2023) 

Díky, Barbie ... za to, jaká jsi - a jaká jsi vždycky byla. Jen tak mimochodem ... zvítězila jsi nad Ethanem Huntem ("Mission: Impossible Odplata - První část", 2023) i nad Robertem Oppenheimerem ("Oppenheimer", 2023), ale nemyslím, že by to pro Tebe bylo důležité. Vlastně si nejsem jistá, zdali jsi svůj triumf vůbec zaznamenala. V každém případě: Tvůj svět je báječným místem pro originální vtipnou nadsázku i lehkonohou nekorektní satiru ... ale - jak jsem měla tu čest zjistit, neztratíš se ani v přízemní realitě NAŠÍ nedokonalé civilizace, která Tě sice kdysi stvořila, leč mnohdy se jí nedostává těch pozitivních růžových odstínů, které Ti předala ... a které by jí mohly alespoň maličko vylepšit image.