Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Díky vrcholné scéně biřmuji tento film na Vykoupání z věznice Shawshank:) Že mohou být vrazi ve vězení vystaveni šikaně asi nikoho nepřekvapí ani netrápí. Problém nastává pokud je vržen do žaláře nevinný. Pak se palečky samy od sebe svírají a oscarové nominace chodí jedna za druhou. Hlavní hrdina Andy nalézá útěchu ve své bezútěšné situaci ve zkulturňování svého nového prostředí. Ředitel ho nestydatě využívá k vedení velmi pochybného účetnictví a když na to přijde, dá mu nekompromisně najevo, že se ho v žádném případě nehodlá vzdát. Co na to Andy?

Vesničko má středisková

Vesničko má středisková (1985)

Takže jedna rada: Do křížové kaple je nezbytné přidat ke korunovačním klenotům ještě pásku s tímto filmem.

Slavnosti sněženek

Slavnosti sněženek (1983)

Patrně můj nejlepší filmový zážitek. Proč? Filmový žánr chytré komedie, jejíž nenucený humor psal namísto nadopovaného scénáristy sám život, u mě jasně vede. Slavnosti sněženek jsou navíc při vší té legraci strašně smutným filmem. Nádhera, z které mrazí v zádech! Jiří Menzel respekt!

Vrchní, prchni!

Vrchní, prchni! (1980)

Každý jsme nějaký, a Dalibor Vrána by se měl jmenovat spíše Straka, ale alespoň pozvedá poměry v socialistickém pohostinství. Smoljakova Komedie obsahuje spoustu zlidovělých hlášek a také pomohla role Zdeňka Svěráka coby spořádaného Pražáka. Filmy ve kterých "hrajou" Abrhám a Šafránková manžele jsou všechny vynikající.

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Jeden z nejlepších filmů, co jsem viděl. Benigni je geniální, i když možná šílený:) Film mě nutil přemítat, zda je vůbec v lidských silách dělat tváří v tvář smrti žerty pro nic netušící dítě. "Život je krásný" mi dává odpověď, že když někdo umí žít, tak je život vskutku krásný a ostatní vás můžou třeba i šoupnout do koncentráku, ale vy si umíte stokrát víc užít života v něm než oni na svobodě.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Klasika se zcela unikátní koncentrací hlášek a vtipu na metr čtvereční, tenhle film prostě nemá slabší pasáže. Navíc ta úžasná atmosféra, kterou se snímku podařilo navodit a která občas vůbec není legrační... Jiří Kodet švihající členy strany holí, Miroslav Donutil bezmezně věřící v síly soudruhů z NDR a seznamovací obědy na inzerát u Evy Holubové rozhodně stojí za mnohonásobné shlédnutí.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Naprosto dokonalé dílko. Dějová linie se v dalších dílech krásně zamotává, že člověk skoro nestíhá. Skvělí Fox a Lloyd. Celé je to ohromně zábavné a svěží a přitom s minimem efektů.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Jsem zaujatý, neboť tenhle film je pro mě srdcová záležitost, ale když už si k nějakému filmu vytvořím takový vztah musí být přece dobrý, ne?:) Škoda, že je poněkud povrchní, nepracuje dostatečně věrohodně s psychikou postav a je dělaný více pro oko než pro mozek. Ale nabízí parádní podívanou. Maximus je neporazitelný, Commodus nepolepšitelný a moje hodnocení nezvratitelné.