Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama

Recenze (715)

plakát

Jack Reacher (2022) (seriál) 

Ještě než se pustím do samotného seriálu, tak bych rád řekl že Alan Ritchson je naprosto dokonalý Doomguy aka Doom Slayer, né že by on mohl jím být, on jím je a to doslova. Navíc i v obličeji, je dost podobný B.J. Blazkowicovi a jelikož Doomguy, je jeho pra-pra-pra-pravnuk, takže pokuď někdy vznikne film a nebo seriál na motivy hry Doom, tak Alan Ritchson je ten který by měl hrát hlavního hrdinu. A teď k seriálu, který má naprosto sedm luxusních epizod a pak je tady ta osmá. Všech sedm epizod, je naprosto luxusní jízda, je to jako sledovat první film s Jackem Reacherem a ta poslední epizoda je jako druhý film s Jackem Reacherem. V těch sedmi epizodách, je tolik napětí a nervozity, protože komu věřit a komu ne ? Každý je podezřelý, takže krom hlavní trojice, může velká část obyvatel v tom mít prsty. No a osmá epizoda, je prostě klasická generická akční a příběhová záležitost, ve které se to nezvládlo zakončit, tak jako v předchozích epizodách. Akce je tam prostě taková normální, hlavní záporáci nemají čím překvapit a ten hlavní je prostě jen mluvka. Od osmé epizody, sem očekával nějaký velký a šílený dějový zvrat, něco co bych nečekal, něco co by vyloženě převrátilo celý seriál naruby a ono se tak prostě nestalo. Ale přitom těch sedm epizod, je fakt luxusní záležitost, kde sou perfektní dějové zvraty, luxusní akce, vynikající chemie mezi ústřední trojkou a tvůrci se nebojí likvidovat důležitý postavy. A přestože se občas v těch sedmy epizodách vyskytne občasné klišé, jako bušení ve sprše, tak to lze přijmout a neni to zase tak na sílu. Ale osmá epizoda to prostě nedokázala zvládnout, protože to očekávání bylo prostě moc velký a tvůrci se v ní báli udělat něco, co by divákům vyrazilo dech a to je prostě škoda. Ano líbilo se mi rozloučení s Margrave a odhalení zbytku Reacherovi minulosti, ale to je asi tak vše co lze na té epizodě vychválit. Snad budou další série, ve které snad tvůrci, budou mít odvahu udělat něco, co se normálně nevidí, nemyslím zabití Reachera, ale něco co fakt rozhodí a překvapí spoustu fanoušků.

plakát

Taxi Driver (2021) (seriál) 

Když sem s tímhle seriálem začínal, tak sem si myslel že to bude něco jako Drive s Ryanem Goslingem. Temná nihilistická záležitost, která člověka vyždíme a pak pohodí do rohu. Aaa ono to úplně tak neni, jako jo co případ to zvrácenost, odpornost a krutost, ale v tomhle seriálu je i humor a jistá dávka něžnosti a citu. Ve finální čtvrtině, ze seriálu to sice zmizí a seriál se tak stane velice temnou záležitostí. Je-hoon Lee je tedy pan herec, protože hrát tolik různých postav a hrát je na jediničku, to už je něco a v tomhle směru se mi líbilo, jak to i hrál, hrál to na takového blbečka, to aby ti proti kterým šel si mysleli jakž ho mají v hrsti. A co se týče akce, tak bitky sou scie krátký, ale zase luxusní. Jediné negativimu, které bych mohl seriálu vyčíst, je prokurátorka, která velkou část seriálu, hazí hrdinům klacky pod nohy a její potřeba je zatknout je až obsedatní. Přitom ty proti kterým Duhová Taxi služba jde, ví jak obejít zákony, nebo si z nich nic nedělají, takže potrestat ty šmejdy neni jen tak. A až ve finále, paní velkomožná prokurátorka, pocítí tu bezmoc a velice bolestnou trpkost, že na některé normální zákony neplatí. Ale i tak dám plný počet a to protože mně seriál bavil a hlavní parta mi přirostla k srdci.

plakát

Gunless (2010) 

Docela dobrá pohodová komedie, s nádechem westernu, u které je škoda, že je tak krátká. Městečko je plné podivínů, kteří sou zábavní a vyjukaní když vidi Amerického pistolníka a pistollník je z nich taky slušně rozhozený. Sice to neni ničím výrazný a humor mohl být trochu odvázenější, ale i tak sem se dobře bavil.

plakát

Tím tvrdší je pád (2021) 

Tak Netflixu se zachtělo přepsat historii ?!! Tak to se nesmí jen tak nechat že ?!!!!!!! Nooo to přepsaní historie nebude tak vážný, jak někteří historici a cestovatelé zde tvrdí. Je třeba napsat, že zdejší historici si nepamatují ani to co měli včera k večeři, takže to jak se slzou v oku, vzpomínají jaké to kdysi bylo na divokém západě, nebude z jejich pamětí to pravé. A co se týče jejich cestovatelských výletů do světa, tak né šmírování sousedů skrze Google mapy, tak né to z vás cestovale fakt nedělá. A jak se ze začátku filmu píše, příběh je sice vymyšlený, ale ti lidé skutečně existovali, viz internet a je třeba říct že ten výběr herců, je tedy hodně přesný, velká většina herců je hodně podobná, těm koho hrají, Ale stranou řeči o čisté rase, jak je na tom film ? No překvapivě né tak špatně, jak by jeden usuzoval z hodnocení a na to, že tohle je první režisérův počin, tak se to i dost povedlo. Relativně dost dobře to utíká, akce je brutální, některý postavy sou hrozně fajn a dialogy sou dobře napsané. Kameramani zde předvedli, krásnou práci s kamerami a na vše se tak dobře kouká a při akčních scén se mění úhly pohledu a vzdálenost, takže fakt dobrý. Ale nemohu jen chválit, když sem napsal že některý postavy sou fajn, tak sem bohužel nemyslel hlavního hrdinu, který se chová jako klasický hlavní hrdina z béčkových filmů, fakt dost klišodní postava a přitom, ke konci to bylo fakt silný, je tedy škoda po zbytek filmu se chová zkratovitě, unáhleně a zbrkle. A zároveň bych vytknul tomuhle filmu, že neni průrazný, film neni špatný, ale neumí ničím zaujmout, neni tam rukopis něčeho. Já vim, že pro režiséra tenhle film je asi dost osobní a že nechtěl aby mu do toho někdo kecal, ale přeci jenom si během sledování říkal, jak by tenhle film vypadal kdyby ho režíroval  Antoine Fuqua, Spike Lee a nebo Jordan Peele, který mají ten rukopis citelnější a jasnější a jejich filmy, mají tak tah na branku. A je to takové mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami a rád bych i ty čtyři hvězdičky dal, ale nedám protože místo toho pohodového rege, sem měli šoupnout hip hop a nebo rap, tak jak to udělal Tarantino u Djanga. Nicméně pokuď tohle bude někdo číst od Netflixu, tak by bylo fajn, kdyby někdo natočil film o Annie Oakley. Ptáte se kdo je Annie Oakley ? Tak Annie Oakley, byla holka která střílela proklatě dobře, to až tak dobře, že jezdila s Wild West Shows - tamnější obdoba pouťových umělců. Je třeba říct že by to nebyl nejakčnější western a taky né úplně veselý, ale kdyby to natočila schopná režisérka, tak to by spousta zdejších expertů pukla vzteky a to by bylo fakt fajn.

plakát

Keoma (1976) 

Já vím, že to tak nevypadá, ale já miluji westerny a to jak ty klasický, kdy si pistolník narve do pusy celý stoh sena a to pak žvýká po zbytek filmu. A pak ty méně klasický westerny, takový ty který nejsou úplně známý a tenhle kousek, tenhle diamant je tedy fakt něco. Depresivní je to jak řemen, akční řežba ke konci je dechberoucí a ta krutost, ta z toho filmu doslova teče. A to sem ještě nezmínil tu práci s kamerou, hudbu a tu symboliku v podobě staré ženy, která pronásleduje Keomu všude. Franco Nero možná prorazil díky roli Djanga, ale tenhle film je srdcovka.

plakát

Šerif a mimozemšťan 2 (1980) 

Na dvojce je vidět že byla natočena dost na rychlo, takže o nějaký velký a nebo dramatický příběh se nejedná. Ale Bud to tady hraje víc na Buda, takže zde víc vynikne jeho herecký talent, ať už v podobě různých grimas a nebo v různých vtipných situacích. Hlavně scéna v baru a ve vězení, sou vyloženě k popukání. Jinak je ve filmu vše, co od takové komedie očekáváte, Bud se pere s Village People, to aby pak s nimi dal týmovku proti agresivním imigrantům ze Souhvězdí Pegasuse, kterým velí záporák jak vystřižený z hororu. Lepší než jednička.

plakát

Šerif a mimozemšťan (1979) 

No úplně to špatný neni, ale je to takový víc pro mladší obecenstvo, než pro ty co čekali něco ala Bud louskající hlavy všem, kteří se o to koledují.  A je tedy pravda, že se ten malý klučina, měl zůčastnit konkurzu na film "Přichází Satan" a jediný důvod proč se tak nestalo, je ten že na tu roli byl ještě moc malý. Ale dvě velký bitky sou slušný a sem tam nějaký ten humor, který funguje. Je to takový ten lepší průměr.

plakát

Dva machři mezi nebem a peklem (1972) 

Skvělá vyváženost humoru ten dělá hlavně Bud a vážnosti tu dělá taky Bud, ale Terenc mu zdárně sekunduje. A byť zde akce moc neni, tak když na ni dojde, tak je natočena a pojata syrově a násilně, oni i ti záporáci nejsou žádný blbouni se kterýma je sranda. Ale co mně na tomhle filmu nejvíc zaujalo, je to tragické pojetí, který diváka prostě zníčí ať chce nebo ne.

plakát

Mé jméno je Nikdo (1973) 

Přestřelky nic moc a humor taky neni žádné terno, ale co mně hodně bavilo byla ta myšlenka, kdy si každý pistolník získává jméno, tím, že zabije současnou legendu. Terence Hill až moc hraje sám sebe, ale Henry Fonda to zachraňuje. Ennio Morricone se svým božským soundtrackem, vytváří epickou atmosféru a podle potřeby to umí buď odlehčit a nebo zvážnět. Kdyby se to celé pojalo jako seriozní záležitost, tak by to bylo o dost lepší, takhle je to takové někdy mezi a to je škoda.

plakát

Jeho dům (2020) 

Když tady pročítám, zdejší "recenze" od "odborníků" tak si říkám, oni ten film buď neviděli a nebo nepochopili, bo myšlení je pro ovce a vlci nemyslí. A však já jakožto ovce, mohu říct že se mi to líbilo, byť si myslím že z toho nemuseli, nutně dělat horor. On totiž film v tomhle směru, výborně funguje jako psychologický thriller, ale i tak hororové scény, sou pěkně strašidelný a masky taky. A ona symbolika, kterou film má, je podle mně naprosto vynikající a vypovídající, o lidech jako takových.