Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama

Recenze (715)

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Tak jo, zatímco u Falloutu mi Henry Cavill, jako záporák prostě neseděl a dle všeho, to byla změna na poslední chvíli, tak zde sou záporáci zase ohraný a nudný.  Máme zde AI, které má být ten největší nepřítel, proti kterému Hunt bojoval, ale spíš mi to příjde jako bohatý hacker, pořádá párty, posílá falešné bomby na letiště a hackuje vládní sítě. A pak je tady Gabriel a Paris, Gabriel má být nějaký dávný nepřítel z minulosti, protože před lety zabil Huntovi holku, heh těžko říct, film má 164 minut, ale nic víc sem se o Gabrielovi nedozvěděl. A Paris.....ta toho sice moc nenamluví, ale aspoň v Římě byla slušně psycho. A co se týče příběhu, je to komplikovanější než by si jeden myslel a zároveň neni, ono se to má tak, je tu asi trilion postav a všichni hledají klíč, všichni ho chtějí, nikdo neví co odemyká (až na vyvoleného) a ani kde to je, ale přesto ho všichni chtějí a tak si ho navzájem kradou, vyměnují a každý hraje na vícero stran. Na to, že to má tak jednoduchou zápletku, tak je to dost zamotaný a přitom dost zbytečně. A co akce, povedla se aspoň akce ? Jako jo.....ale zase, co měl předchozí díl fajnové, byla právě ta různorodost akčních scén, bitka na záchodě, bitka na skalní římse, honička po svejch, honička na motorkách, pak honička v helikoptérách, zde se jen utíká a bitky, nejsou moc dobré. Ano závěr ve vlaku, je i docela ucházející, ale zase je celej okopírovaný z druhého Uncharted, takže zase to neni velká slává. A abych byl umpřímný, chce se mi i dát dvě hvězdičky, ale dám tři a dám je Hayley Atwell aka Peggy Carter aka nedivím se, že se do ní Steve zabouchnul. Hayley zde prozměnu hraje Selinu Kyle aka Catwoman aka nedivím se, že se do ní Bruce zabouchnul. Dobře, dobře, už toho nechám, ale Hayley je zde nová postava, bez jakékoliv předchozí návaznosti, tak jak to že je na tom lépe, než Gabriel ? Gabriel je nudná postava, ona zde má úžasnou proměnu. Nejprve má všechno na háku, pak si postupně začne uvědomovat do jakého průseru se to dostala, pak se z toho průseru snaží nějak dostat a následně příjímá tu zodpovědnost, za to co udělala a čeho byla součástí. S trochou nadsázky se dá říct, že si Hayley ukradla film pro sebe aniž by si toho nikdo všiml.

plakát

M3GAN (2022) 

No nebudu lhát, film se mi mně získal hned v úvodu a to tím satiristickým Mogawi-tamagoči-furry cosi. co furt buzeruje dokuď nedosáhne svého, škoda že už později ve filmu nejsou. Ale jinak je film, přesně tak akorát hloupý a děsivý, aby to hezky utíkalo a nikde to nezdržovalo. Jediný problém, tak tkví v hlavní hrdince a v její neteři, nejsou to žádné výrazné postavy a nemají čím zaujmout. Na druhou stranu, je tady Amie Donald aka M3GAN která si krade, celý film pro sebe a je sní fakt zábava. Ty bláho a Bruce to ke konci, solidně zandal.

plakát

21 mostů (2019) 

Svižná kriminálka, která si drží slušné tempo, což je na jednu stranu fajn, ale na druhou stranu, jde to všechno rychle, takže žádné hloubkové vyšetřovaní se nekoná. Což je škoda, protože je tady prostor pro širší rozvoj postav a taky korupce, která má tady klasickou logiku "Chudáci policajti, nikdo se o ně nepostará a tak musí pašovat drogy" říká týpek, který bydlí v luxusní čtvrti. Chadwick Boseman mně hodně bavil, Taylor Kitsch byl zase solidně vyšinutý a ten zbytek byl slušný. Po akční stránce, nelze nic vytknout tři kvalitní přestřelky, jedna solidní naháněčka. Kdyby film, neměl tak profláklou příběhovou linku, tak bych dal i víc.

plakát

Loki - Season 2 (2023) (série) 

Když Tom Hiddleston, v Marvelu začínal měl původně hrát Thora, tu roli mu sice přebral Chris Hemsworth, ale Tom zůstal a chopil se role Lokiho. Loki je v komiksech, takový otloukánek dělá sice zlé věci, ale sou to věci typu že jednou ročně, zaůtočí na New York, no prostě nic velkého. Když pak dostal druhou šanci a opravdu se snažil být dobrým, tak ho akorát jeho rodina šikanovala. Filmový Loki, je na tom tedy podstatně lépe, v úžasu sem sledoval jak z toho arogatního a namyšleného blba, se stává hrdina a to aby pak Thanos zabil. Zatímco filmovo seriálový Loki, jde také jinou cestou, opět začíná jako arogatní blb a v průběhu seriálu se mění, získává přátelé, získává něco na čem mu záleží, něco za co stojí bojovat. První i druhá série, sou tak dokonalou podívanou, že je škoda že to končí, hrozně rád bych viděl jak Loki a Mobius řeší různé časové problémy, různé zlé varianty, hrozně moc rád bych viděl ještě Toma Hiddlestona, jako Lokiho. Ale s tím jak druhá série končí, se musím smířit, je to těžké smíření, je to smíření které nechci přijmout, je totiž bolestné, ale zároveň vím, že tohle je tak dokonalý konec, že si lepší spřát ani nemohu. A proto doufám, že se Marvel vydá touhle cestou, jakou se vydal Loki, protože Marvel má velké poslání.

plakát

Loki - Season 1 (2021) (série) 

Co je na tomhle seriálu unikátní, je kombinace hned několika věcí, které byli viděny ve filmech, cestuje se tu časem i prostorem, panuje tu paranoia a v podstatě nikomu nelze věřit a celé je to završené kosmickou apokalypsou. A tenhle seriál je jako sám Loki, má to vytříbený styl a každá epizoda (až na druhou, ta mi přišla nejslabší) má něco do sebe, něco se v ní stane, či je napínavá a nebo od obojího trochu, poslední dva díly sem byl opravdu napjatý a očekávat, co se v seriálu stane, už ani nešlo, protože právě ony dvě poslední epizody, byli totální haluz. Tom Hiddleston co by Loki, je prostě skvělý a jeho vývoj, který je jiný narozdíl od toho filmového, je prostě opět špica. Ale tenhle seriál, neni jenom o jednom herci, všichni herci sou tady úžasný a hrají svoje postavy, na jedničku. Akce je taky na velice slušné úrovni, ale co mně opravdu bavilo, byli dialogy a to hlavně mezi ústřední trojicí Loki x Mobius x Sylvie.

plakát

Encanto (2021) 

Recenze se nevyhne spoilerům, tak to berte na vědomí. Tohle je docela děsivý film a to hlavně, díky postavě Abuela Alma, která se ve filmu chová mafián a bordel mamá, v jedné osobě. Alma je s vámi v pohodě dokuď máte dobrou schopnot, když nemáte schopnost jste pro ni póvl, když máte špatnou schopnost, je lepší raději utéct z domova. Následně své členy rodiny, doslova nabízí jako otroky, pro případné ženichy kteří mají jediný úkol a to plodit děti a rodová linie, bude tak zachována. Sama Alma se bojí toho, co by se stalo, kdyby její rodina neměla schopnosti, jelikož vesničané sou dle všeho nepoužitelní a to i v bežných věcech. Z těch všech postav mně jen zaujali Isabela, od které se očekává že budu dokonalá a bude plodit děti, jako na nějaké farmě. Sama Isabel se přitom cití jako gotička, co chce raději žít po svém a dle všeho i s ženou. No pak je tady Alfa samice Luisa, které však trpí depresemi a je na ni vyvíjen mnohem větší tlak, než na zbylé členy rodiny, což ji prostě ničí, ale nemůže si odpočinout a nebo se někomu svěřit, protože Alma. A pak je tady Bruno, Bruno je.......no Krysy ve zdech, sou fakt skvělá povídka. Hlavní hrdinka je o ničem, prostě klasická holka, která chce za každou cenu být úžitečná, ale přitom zbytek rodiny na ní kouká, jako na plíseň, co je v rohu. Příběh je taky o ničem, ale jako film o prostituci, depresi, ponižování, šikaně a týrání vlastních členů rodiny, pokuď vám nevoní, tak v tomhle film funguje skvěle.

plakát

Bargain (2022) (seriál) 

Další z případů, kdy vám trailery lžou a slibují vám akční vybíjenou v hotelu. A ona je to přitom psycho jizda, ve které se strany mění rychleji, než ministr zdravotnictví v Babišově éře, kdy všem bylo líp. Zde totiž dvojice hlavních postav, čelí jak psychopatům kteří sou schopni vás kuchnout, jen kvůli blbému pohledu, tak i vzájemné nedůvěře. Co se mi na seriálu, líbilo bylo právě to, že co patro to jinej psychouš a navíc, "detektiv" je hláškář a všechno okolo sebe komentuje, takže v tomhle směru je o zábavu postaráno. Navíc kameraman odvádí perfektní práci, takže ono je to i dost intezivní, i přestože to neni zas tak akční, navíc ono celé to prostoředí hotelu, je docela znepokojivé. A navíc ten konec ? Skýtá tolik možností kudy, by mohl seriál jít.

plakát

V/H/S/85 (2023) 

Po předchozím díly 99, sem k 85 přistupoval trochu skepticky, ale je pro mně překvapením, jak se to tady celé povedlo. Hororové to sice moc neni, až na hlavní příběh který se odehrává v laboratoři, ale je to kreativní, brutální a vlastně každý příběh je v něčem originální. Jako jasně, nejsilnější je snová detektivka od Scott Derrickson, která je tedy i dost akční a s brutalitou, sem tam Scott rozšoupnul. Ale ty další podvídky, se nemají za co stydět, takové Jezero a Oslava, který sou krásně propojený a každá má skvělé vyustění. Zprávy a Virtuální realita, zase vsázejí na klasické téma a byť sou tu asi nejslabší, tak přesto sou na tom podstatně lépe, než třeba takový loňský Ozzy's Dungeon, což je prostě debilita. Taky se mi líbilo, jak to bylo celé vystilizované, to zrnění, to že je obraz ve 4:3, praskání, přeskakování obrazu a další věci, co k vhskám patřilo. A hodnocení povídek ? Snění-5*, Jezero-5*, Oslava-5*, Laboratoř-5*, Zprávy-4* a Virtuální realita-4*. Spokojenější s 85 rokem víc být nemohu.

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) 

Takový to, když si chcete pustit gotický horor a místo toho dostane psychologický zničující podívanou, kde velká většina postav, sou sobecký, arogatní, narcistický psychopati, kteří jen myslí na sebe. Bez přehání mohu napsat, že z většiny postav mi bylo fyzicky špatně, protože to byli zrůdy, kteří byli oblečeni do lidské kůže. A byť mně ze začátku, Verna děsila, postupně sem ji fandil a myslel sem si, že je to anděl pomsty, jak se později ukázalo, ona byla jen obchodníci. Co musím ocenit, bylo to jak seriál stupňoval napětí, úmrtí a ten psychologický teror, který ničil jednoho člena rodiny za druhým. To jak se každý člen rodiny propadal hlouběji do šílenství a přitom nedokázali myslet na nic jiného, než na sebe. Je skvělý, jak Flanagan zachází se svými oblíbenými herci pokaždé jinak, takže zatímco u Půlnoční mše sem velkou většinu postav měl rád a fandil sem jim, tak zde ti herci hrají postavy, které sou odporné a nesympatizoval sem s nimi. Zatímco o rodině Usherů se člověk v seriálu dozví hodně, tak o to víc mně zajímala Verna a pak Arthur Pym, v podání Marka Hamilla, oba dva opředení tajemstvím, oba dva se již setkali a oba dva mají tajemství, která nebyla v seriálu vyslvoena, jen naznačena. A pak je tady ještě to co se stalo v první epizodě, to je něco, na co se pak v seriálu tak trochu zapomnělo a to jen aby se to pak ke konci připomnělo v jedné naprosto děsivé scéně. Díky za Lenore, Juno a a Annabel, tyhle tři postavy byli takovým tím pomyslným světlem v temnotě. Ale abych to shrnul, je to naprosto vynikající a bezchybný, ale psychologicky zničující a traumatizující, takže.....nikdy víc.

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Považuji se za příležitostného konzumenta SW věcí a vlastně od Vzestupu Skywalkera, sem ze světa SW neviděl nic, až tak byl ten film stresující a zničující. Ale tak jako v případě The Walking Dead: Dead City, je tenhle seriál určený spíše pro fanoušky a né pro náhodné diváky. Ale důvod proč sem se na tenhle seriál, chtěl podívat je Ahsoka, její postava, její vztah s Anakinem a všechno okolo toho, co bylo představeno v seriálu Klonové války, mně zajímalo co s ní bylo a co s ní bude dále. A tady příchází na řadu ta znalost, vícemě všech filmů a seriálu ze světa SW, sou zde postavy o kterých sem prostě nic nevěděl a vše se tak nějak dozvěděl z průběhu děje. Takže trochu sem v tom měl guláš, ale jako dobrý, docela sem si i seriál užil. Největšími tahouny sou rozhodně Baylan Skoll a Shin Hati, obě dvě postavy sou úžasný a co se týče herců, tam to platí dvojnásob. Ray Stevenson do toho dal všechno a dá se s klidem říct, že jeho poslední role, je něco, na co může být náležitě hrdý, protože jeho podání Baylana, je hodně silné. Líbil se mi vztah jaký mezi sebou Baylan a Shin měli, on ji učil, vedli ji, dával ji rady a pomáhal ji v rozvoji a ona to všechno příjímala, naslouchala mu a v jejích očích byl pro ní víc než mistrem. Z dalších postav mně bavil Huyang, je fajn že to neni žádný další droidí blbeček, ale umí se ohánět a to jak slovně tak i bojově.  Sabine Wren mně taky zaujala, hlavně v první polovině, se mi líbilo, její odhodlání najít Ezru a to že si věci dělá prostě po svém. No a pak je tady samotná Ahsoka, nevím jestli to tím jak je  postava napsaná, nebo je to herečkou, ale něco mi na Ahsoce vadilo, ale přesně nedokážu napsat co. Ahsoka jako postava, má zde pár silných momentů, ze kterých sem měl dobrý divácký zážitek, ale nevim, celé mi to přišlo nevybalancované. Ale hej, možná je to jen mnou, přeci jen SW světu rozumím, asi jako termonukleární fúzi. Ale seriál mně vlastně i bavil, akce je slušná hodně slušná, opět když to srovnám s posledními SW filmy, které sem viděl je tahle akce úplně v pohodě. Některé díly sou silně atmosférické, hudba je taky stojí za zmínku a asi by se dalo říct, že odcházím spokojený.