Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (429)

plakát

Gangster Ka (2015) 

Hynek Čermák ve svojí životní roli. Děj se sice občas přitažený za vlasy (nevěřím tomu, že Krejčíř utekl z vily a pak si pomalu bos jen tak šel po ulici a čekal až ho jeho bodyguard vyzvedne autem), ale jako celek baví a to je to hlavní. Na české poměry musím ocenit kvalitní kameru a střih a také hudební podkres. Herecké výkony "mafie" jsou na dobré úrovni, bohužel jejich protivníci z řad policie moc hereckého talentu nepobrali. Ve výsledku ale stojí za to tento snímek vidět.

plakát

Gangster Ka: Afričan (2015) 

Viditelně slabší než první film. Exotické lokace nemůžou zakrýt díry ve scénáři a luxusními auty a děvkami se holt hluchá místa nezaplní. Herecká úroveň naštěstí zůstala, takže aspoň můžeme sledovat jak si Hynek Čermák stále jede to svoje (hláška stíhá hlášku) a skvěle mu sekunduje Predrag Bjelac. Ne straně zákona už to tak valné není, nicméně představitelé policistů byli slabší i v prvním díle. Dějově se nejedná o žádnou extra třídu, ale jako celek neurazí ani nenadchne.

plakát

Jára Cimrman ležící, spící (1983) 

Nejsem skalním fanouškem Cimrmanů, z her jsem viděl pouze Ztrátu třídní knihy, takže spousta humoru šla mimo mě. Herecké výkony dobré, nicméně vypíchl bych především Petra Čepka jehož dvojrole Arcivévoda/Nývlt mě upřímně rozesmála. Jednotlivé epizody děje celkem ubíhaly, ale nemůžu říct, že bych cítil nějaký extra propojený příběh. Co mě však vyloženě překvapilo byl konec, jelikož takový jsem opravdu nečekal. Finální hodnocení ala Ďatlov: No great, not terrible.

plakát

Dracula (2020) (seriál) 

První díl perfektní - Claes Bang naprosto dokonale vystihl jednotlivé fáze Drákulova stáří/mládi (kudos maskérům), hororová atmosféra by se dala krájet a divák jen s otevřenou pusou sleduje, co se bude dít dále. Dost tomu napomáhá prostředí Drákulova hradu, který ač je obrovský působí klaustrofobickým dojmem. Druhý díl je trochu komornější (celý se odehrává na lodi) a hororový nádech prvního filmu vystřídala detektivka se špetkou psychologického thrilleru. Subjektivně se mi jevil mírně slabší, přesto však nenudil a podíval bych se na něj klidně znova. Třetí díl bych nazval mírným sci-fi a úplně mě nezaujal. Když to však zprůměruji jsem na krásných 4 hvězdách, takže jako celek doporučuji.

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Žádné velkolepé akční scény, žádná hromada humoru, přesto však tato série vyniká a stojí za zhlédnutí. Je vidět že Netflix do ní nasypal hromadu peněz a věří ji (nedávno oznámená šestá série hovoří za vše). Herecky není co vytknout, generační obměna herců proběhla taky naprosto v pořádku a divák si na nové tváře přirozeně zvykne. Na stejně dobré úrovni jsou pak i technické aspekty jako např. kamera, střih a vizuální efekty (většinou neviditelné). Finální hodnocení: pro milovníky britské historie povinnost, pro nás ostatní příjemný seriál, který i přes své zdánlivě pomalé tempo dokáže uchvátit.

plakát

Římská říše (2016) (seriál) 

Sean Bean je skvělý vypravěč a celkem se i povedly hrané segmenty. U druhé série mě pobavilo, že na postu vypravěče stanul někdo jiný, nicméně běžný divák si změny téměř nevšimne (pokud ho do očí nepraští chybějící "Narrated by Sean Bean" v úvodu). S každou řadou sérií šly mírně dolů herecké výkony, přesto však myslím, že jako dokument pro obyčejného nehistoricky založeného člověka tato minisérie účel splní.

plakát

V síti (2020) 

Je to hnus, velebnosti. Čekal jsem dost, ale přesto mě tento snímek místy šokoval. Být totiž schopen v jedné konverzaci říct: "Bych mohl být tvůj děda" a "Ukaž mi kozičky" dokáže opravdu jen naprostý úchyl. Trojici děvčat obdivuji, ale zároveň jim to nezávidím, jelikož dívat se na ty hnusy co jsou někteří lidé schopni poslat dětem chce odvahu a dost silný žaludek. Abych ale jen nechválil, moc nechápu smysl verze 18+ a kdo by měl být cílová skupina - děti předpokládám ne a rodičům imho bohatě stačí verze s rozmazanými penisy (soudím dle sebe). Na druhou stranu jakékoliv rozšíření tohoto snímku vítám a podporuji.

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Kvalitativně návrat zpátky, ale statusu jedničky to stejně nedosáhlo. Oceňuji zajímavou zápletku s cestování časem a fakt, jak si jsou Josh Brolin a Tommy Lee Jones podobní. Je vidět, že se do filmu napumpovalo více peněz, takže aspoň vizuální styl je skvělý. Finální hodnocení: v nejlepším skončit zde sice neplatí, přesto jsem rád, že další díl už je reboot.

plakát

Muži v černém 2 (2002) 

Po skvělé jedničce těžký sešup dolů. Scéná je dost chabý a ani vtípky už tolik nefungují. Ke smůle tohoto snímku vznikl v době CGI boomu, takže co šlo, je na počítači, ačkoliv technologie rozhodně nebyly na ideální úrovni. Finální hodnocení: slabý odvar, ale kvůli jakés takés kontinuitě by ho neměl nikdo minout.

plakát

Muži v černém (1997) 

22 let trvalo než jsem se dostal k této "klasice". Čekání se ale vyplatilo, přestože vizuální efekty nezestárly úplně nejlépe. Tento snímek však stojí hlavně na skvělé chemii mezi hlavními představiteli a hromadou vtipných scén. Pokud tedy chcete odpočinkový film u kterého vypnete a zároveň se od srdce zasmějete, není třeba hledat dál.