Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (40)

Tohle je náš svět

Tohle je náš svět (2016)

Natočeno v Albuquerque a Las Cruces, New Mexico, a Lake Stevens, Washington.

Smrt v labyrintu

Smrt v labyrintu (2014)

Měsíc leden (January) je pojmenován podle Januse, antického boha přeměn, začátků, bran, dveří, vchodů, průchodů a konců, a je proto obvykle zobrazován se dvěma tvářemi. Jedna hledí do minulosti, druhá pak do budoucnosti. Z toho tedy originální název filmu The Two Faces of January.

Daleko od lidí

Daleko od lidí (2014)

Navzdory tomu, že se snímek odehrává v Alžírsku, byl natočen v Maroku.

Mall

Mall (2014)

Režisér Joe Hahn se ve filmu objeví na fotce visící v knihkupectví, odkud Jeff (Cameron Monaghan) ukradne knížku "Stepní vlk".

Jauja

Jauja (2014)

Původně měl být hlavní postavou Angličan. Později se tvůrci rozhodli, že by mohl být Dán a začali uvažovat o Viggu Mortensenovi. Po několika přepsáních se do scénáře začal vkládat i sám Viggo Mortensen, který poskytl spoustu nápadů a posléze byl i obsazen.

Jauja

Jauja (2014)

Viggo Mortensen (Gunnar Dinesen) se na filmu podílel nejen jako herec, ale také jako producent, skladatel hudby, spoluautor plakátu a korektor španělských, francouzských a anglických titulků.

Smrt v labyrintu

Smrt v labyrintu (2014)

Natáčení začalo v srpnu 2012 a točilo se v Aténách, na Krétě, v Istanbulu a v londýnských Ealing Studios.

Jauja

Jauja (2014)

Natáčelo se v Dánsku a také na území Argentiny.

Dragonfyre

Dragonfyre (2013)

Natočení probíhalo v Salt Lake City a Los Angeles. Filmovalo se celkem 15 dní.

Gravitace

Gravitace (2013)

Při filmování podvodních scén zadržoval dech spolu se Sandrou Bullock (Ryan Stone) i režisér Alfonso Cuarón. To aby se ujistil, že po ní nežádá moc. Brzy však zjistil, že se s její kapacitou plic nemůže rovnat.

Gravitace

Gravitace (2013)

Délka filmu je 90 minut. Mezinárodní vesmírná stanice (ISS) cestuje rychlostí přibližně 17 500 mil za hodinu, za 90 minut tedy oběhne Zemi přesně jednou.

Gravitace

Gravitace (2013)

STS je zkratka pro Space Transportation System.

Gravitace

Gravitace (2013)

Skafandr, který si oblékne Dr. Stoneová (Sandra Bullock) v ruském Sojuzu, má číslo 42. V knize "Stopařův průvodce Galaxií" je číslo 42 odpovědí na otázku života, vesmíru a vůbec.

Dragonfyre

Dragonfyre (2013)

Postprodukce filmu byla zčásti financována pomocí projektu na kickstarter.com. Tvůrcům se touto cestou podařilo vybrat téměř 25 tisíc amerických dolarů.

Dragonfyre

Dragonfyre (2013)

Armádu orků, ať už je ve filmu jakkoliv velká, tvořilo vždy pouze 6-8 herců. Vícenásobného efektu bylo dosaženo zčásti pomocí postprodukční replikace a zčásti díky vhodným záběrům a střihu.

The Girl from Nagasaki

The Girl from Nagasaki (2013)

Kromě Japonska se film točil také na území Německa, Itálie či USA.

Argo

Argo (2012)

Členové skutečné rodiny Tonyho Mendeze se ve filmu objeví jako spolupasažéři mikrobusu poté, co je skupině dovoleno nastoupit do letadla.

Reklama