Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (40)

The Nostalgia Critic

The Nostalgia Critic (2008) (seriál)

Během jednoho roku natáčení si Walker celkem třikrát způsobil laryngitidu, a to hlavně z důvodu toho, že představování Kritika vyžaduje časté a opakované křičení.

The Nostalgia Critic

The Nostalgia Critic (2008) (seriál)

Většinu vtipů, které během jednotlivých epizod z úst Kritika (Doug Walker) zazní, vymyslel bratr Douga Walkera Rob, který je zároveň spoluautorem a kameramanem pořadu.

The Nostalgia Critic

The Nostalgia Critic (2008) (seriál)

Prvních 14 epizod bylo nahráno a vystaveno na Walkerův YouTube kanál v roce 2007. Když byla videa v roce 2008 z YouTube stažena kvůli problémům s autorskými právy, Walker založil svoji stránku ThatGuyWithTheGlasses.com, kde pokračoval s tvorbou pořadu a každý týden vytvořil novou epizodu.

The Nostalgia Critic

The Nostalgia Critic (2008) (seriál)

Nejoblíbenějšími kritiky Douga Walkera jsou Gene Siskel a Roger Ebert. Na důkaz toho o nich Walker natočil speciální epizodu. Ta pak byla představena 16. listopadu 2009.

Dragonfyre

Dragonfyre (2013)

Armádu orků, ať už je ve filmu jakkoliv velká, tvořilo vždy pouze 6-8 herců. Vícenásobného efektu bylo dosaženo zčásti pomocí postprodukční replikace a zčásti díky vhodným záběrům a střihu.

Dragonfyre

Dragonfyre (2013)

Postprodukce filmu byla zčásti financována pomocí projektu na kickstarter.com. Tvůrcům se touto cestou podařilo vybrat téměř 25 tisíc amerických dolarů.

Todos tenemos un plan

Todos tenemos un plan (2012)

Přestože Viggo Mortensen žil v Argentině během svého dětství více než 10 let a mluví plynule "argentinskou" španělštinou, tento film byl první, který zde natáčel. Jeho první španělsky mluvený film byl Kapitán Alatriste (2006).

Argo

Argo (2012)

Členové skutečné rodiny Tonyho Mendeze se ve filmu objeví jako spolupasažéři mikrobusu poté, co je skupině dovoleno nastoupit do letadla.

Argo

Argo (2012)

Ben Affleck byl některými diváky kritizován, že obsadil sám sebe, bílého Američana, do role Tonyho Mendeze, který je zčásti Mexičan a zčásti Evropan (s kořeny především ve Francii a Itálii). Sám Mendez však prohlásil, že s tím nemá problém a Affleckovo obsazení schválil.

Argo

Argo (2012)

Falešný filmový plakát ke skutečné misi Argo byl na rozdíl od filmové verze pouze černobílý. Je částečně vidět při čtení scénáře v hotelu, stejně jako jeho barevná verze, která byla nakonec ve filmu použita.

Gravitace

Gravitace (2013)

Skafandr, který si oblékne Dr. Stoneová (Sandra Bullock) v ruském Sojuzu, má číslo 42. V knize "Stopařův průvodce Galaxií" je číslo 42 odpovědí na otázku života, vesmíru a vůbec.

Gravitace

Gravitace (2013)

STS je zkratka pro Space Transportation System.

Gravitace

Gravitace (2013)

Délka filmu je 90 minut. Mezinárodní vesmírná stanice (ISS) cestuje rychlostí přibližně 17 500 mil za hodinu, za 90 minut tedy oběhne Zemi přesně jednou.

Gravitace

Gravitace (2013)

Při filmování podvodních scén zadržoval dech spolu se Sandrou Bullock (Ryan Stone) i režisér Alfonso Cuarón. To aby se ujistil, že po ní nežádá moc. Brzy však zjistil, že se s její kapacitou plic nemůže rovnat.

Nebezpečná metoda

Nebezpečná metoda (2011)

Plachetnice, kterou Jung (Michael Fassbender) dostal od své manželky, má evidentně plachtu z moderního materiálu, lanoví z nylonu a nerezové součástky, které v té době rozhodně neexistovaly.

Dragonfyre

Dragonfyre (2013)

Natočení probíhalo v Salt Lake City a Los Angeles. Filmovalo se celkem 15 dní.

Reklama